Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 2. 2. 2023 14:35

wit.cz píše:Pročetl jsem několik stran zpět a jako staronový klient mám také problém se založením účtu přes BI, tak čekám na kurýra. Kdo využil stejnou nabídku jako já (viz obrázek níže), nebyl pak problém s tou tisícovkou za převedení? Pochybuju totiž, že k tomu dojde, pokud se proces změnil na kurýra.

https://ctrlv.link/shots/2023/01/31/h5b5.png

Ještě doplním další vývoj: z infolinky RB mi volali, jestli je žádost dokončená a jestli mám nějaké otázky (žádost jsem dával dvakrát - zkoušel jsem bankovní identitu ČSOB, následně tuto žádost nedokončil a poté znovu přes ČS). Ptal jsem se na tu tisícovku a prý je to jen pro nové smlouvy stavebního spoření. V podmínkách jsem to nenašel, resp. ten e-mail, který jsem obdržel na ně ani neodkazuje. Pro jistotu jsem napsal dotaz na info@rb.cz a dostal stejnou odpověď. Tak to je už úplnej korporátní bordel.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar



Odeslat příspěvekod Roundup 6. 2. 2023 02:12

Ahoj, můžete mi někdo prosím doslat do PM zvací kód a odkaz? Chystám se využít akci 6x500, tak škoda nevyužít vše co jde.
Díky
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Nettopeer 6. 2. 2023 21:05

Poslušně hlásím, že dnes dorazily bonusy za doporučení, pro mě, i pro doporučené osoby za minulý měsíc.
Nabízím 100 USD za registraci na Etoro přes můj registrační link -> SZ
Nettopeer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roundup 7. 2. 2023 01:45

Roundup píše:Ahoj, můžete mi někdo prosím doslat do PM zvací kód a odkaz? Chystám se využít akci 6x500, tak škoda nevyužít vše co jde.
Díky


Prosím už dost, děkuji, stačí, už jich mám pár desítek :)
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jjrr 7. 2. 2023 03:10

Nettopeer píše:Poslušně hlásím, že dnes dorazily bonusy za doporučení, pro mě, i pro doporučené osoby za minulý měsíc.

Mně takě včera, 9 dnů po založení účtu.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bond2 7. 2. 2023 07:23

Bond2 píše:Samozřejmě jsem chtěl založit vše na pobočce, když už jsem tam byl. Na pobočce žádnou žádost v systému neviděli. Říkali, že založí ale bez bonusu 300,- za doporučení. Prostě jim to nefunguje. Tak jsem si dál žádost znovu přes link doporučení z aplikace, nakonec zvolil kurýra. Předpokládám, že stejně těch 300,- budu muset reklamovat. To bude těžce vydělaných 3300,-...

Kupodivu 300,- připsali. Při podepisování smlouvy u kurýra jsem pod podpis dopsal "Identifikační kód doporučení: ". A prošlo to...
Bond2
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DejvN 9. 2. 2023 11:26

Kromě České spořitelny nově užívám i RB a překvapilo mě, že neumí věci, které umí ČS a které jsem považoval za naprosto běžné.

Proč mi mobilní banking ani IB neukáže číslo platební karty tak jako George? Takhle pro placení si musím dojít pro fyzickou kartu a nejde to vyřešit "od počítače".
Nastavení limitů je společné pro placení u obchodníků a pro platby po netu? To je vtip? U konkurence jsem byl zvyklý na samostatné limity
Nelze vytvářet virtuální a jednorázové karty - proč? U ČS jsem toto využíval pravidelně a bral jsem to v roce 2022 za naprosto normální věc.
Nutnost první transakce s kartou kontaktně - u konkurence tato podmínka není a i první karetní transakce může být bezkontaktní. Proč je nutné prvá transakce kontaktně?
DejvN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 9. 2. 2023 12:08

Nesmíš to tak prožívat, pokud jsi masochista, doporučuji vyzkoušet IB mBank :D . Žádná banka není ideální a najdeš na každé nějakou mouchu. ČS, ani RB není vysloveně můj šálek kávy, ale používám je, protože každá má svoji výhodu. Oproti ČS má třeba RB použitelnější spořák, rychlejší použití BankID a nepotřebuješ dvě nesmyslné apky, abys mohl fungovat.
Není pravda, že u konkurence není nutnost první transakce kontaktně ... pokud chceš používat fyzickou kartu, musíš nahrát pin na čip a to bezkontaktně neuděláš. Na druhou stranu, plastové karty budou za chvíli buržoazní přežitek a vše pojede virtuálně bez fyzické přítomnosti karty :-)
Alfréd z hor
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DejvN 9. 2. 2023 13:19

Nevím jak to spořka dělá, ale u ČS jsem nikdy nedával kartu do terminálu. Je pravda že zpočátku jak se bezkontakty zaváděly tak v návodu to psala, dnes už to neuvádí ani v manuálu že by se to mělo dělat.
Jen že se má aktivovat nová karta v IB, to udělám a už platím bezkontaktně.
Prošlo mi rukama několik karet ČS a vždy to fungovalo takto.

Spořka má pověst zaostalé a drahé banky a zatím to vypadá, že ty služby jsou lepší než jinde. :-/
DejvN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 2. 2023 13:43

Pak sis asi nikdy na plastové kartě nenastavoval svůj vlastní PIN a nechal jsi tam ten, který ti tam z výroby nastavila ČS, pak dejme tomu nemusí být kontaktní použití třeba, pokud bezkontaktní funkci aktivují už z výroby (což není běžné, kvůli bezpečnosti zasílání karty poštou se zpravidla bezkontakt neaktivuje z výroby, ale až právě první kontaktní platbou). Ale nevím tedy jak ostatní, ale já první co u nové (prvně vydané, při obnově už to není třeba) karty udělám je to, že si změním PIN na můj oblíbený - a to sice umí řada bank online, ale to se změní jen PIN v systémech banky, aby se změnil i na čipu platební karty, je třeba kontaktní transakce vyžadující PIN (ne nutně měnící zůstatek, klidně i jen dotaz na zůstatek v bankomatu).
Jinak souhlas, ČS se za poslední dekádu hodně vyšvihla a teď už patří technologicky určitě k té lepší polovině bank na českém trhu. RB skutečně v tom co zmiňuješ (spektrum limitů karty, zobrazení čísla karty v appce atd.) pokulhává.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod DejvN 9. 2. 2023 17:57

U ČS když si změním PIN a za půlroku dostanu novou kartu, tak ta nová karta má stejné číslo karty a stejný PIN, takže není třeba používat PIN co nastavila banka ani si ho měnit.
Změna karty a nastavení PIN spolu nesouvisí.
Zneužití bezkontaktu během poštovní přepravy je chráněno tím, že kartu si klient aktivuje až po jejím příchodu v IB.
DejvN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cosmicboy 9. 2. 2023 20:08

Jestli se nepletu, tak mnohými zde nenáviděná mBank má taktéž v mobilním IB k náhledu číslo karty (myslím, že to měla dokonce jako první) a číslo nové platební karty mají také stejné (jiné jen CVV).
cosmicboy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aldadol 9. 2. 2023 20:22

A taky si u mBank kartu můžeš aktivovat v bankovnictví, stejně jako i změnit PIN. Ale jak už zaznělo, každá banka má něco.
Aldadol
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků