MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ... 27. 9. 2023 15:37

jujec píše:....
Dokonce je i judikát soudu, že když napíšeš nesmyslně vysoké částky, banka schválí úvěr a ty pak řádně splácíš, tak se o podvod nejednalo (protože nikdo nebyl poškozený), ale touto cestou bych rozhodně nešel.

To jsi asi judikat nespravne pochopil, sice se nejedna o trestny cin podvod dle § 209 tr.zakoniku, protoze tam skutkova podstata vyzaduje vznik skody minimalne 10000 Kc, ale presto to je trestny cin, protoze existuje i skutkova podstata trestneho cinu uverovy podvod dle § 211 tr.zakoniku, ktera nevyzaduje vznik skody, vyse trestu je u obou stejna.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mareka 27. 9. 2023 20:05

beowafle píše:Sjednávám si online kreditní kartu, a zasekl jsem se u otázky na příjem domácnosti. Neznám příjem ostatních členů. Lze tam vyplnit jen můj příjem, nebo bych se tím dopustil nějakého podvodu?

Nevím zda je to přímo podvod, ale když banka zjistí rozdíl mezi nahlášeným a skutečným příjmem, tak to může být problém.
Když jsem refinancoval půjčku, podstřelil jsem v žádosti můj příjem. Banka mi sice schválila refinanc, ale chtěla oficiální potvrzení příjmu. To jsem následně doložil - a bylo větší než můj původní údaj.
Myslel jsem že je to OK (resp pozitivnější info pro banku), ale musel jsem projít novým posouzením.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 3. 10. 2023 08:28

dává podnikatelská kreditka 1% i z plateb přes curve nebo to musí být přímo?
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 3. 10. 2023 08:44

Cashback 1% funguje i přes Curve.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 10. 10. 2023 15:46

Nevím jak to mají ostatní ale já už poslední měsíce 1% cashback přes curve nedostal u ničeho. Testováno s obchody typu lidl,tesco, apod. Při platbě KK přímo se cashback připisuje.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod barnyss 10. 10. 2023 21:19

Mám to taky jako Navstevnik, už dlouhou dobu přes Curve nic
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod losalamos 10. 10. 2023 21:54

Milos píše:Podle té sazby 5,5% máš asi SÚ Spoření Extra, je to tak? Pokud ano, tak u něj žádné platby kartou nemusíš dělat, bonusový úrok platí bez podmínek.

Pochopil jsem správně, že u Spoření Extra zrušili úročení na 5,5%?
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 10. 10. 2023 22:08

Mně žádná informace o změně úrokové sazby nepřišla, takže já beru, že stále platí 5,5 %. Ale je fakt, že u toho jediného se tam v apce nic neukazuje, ale v IB ano.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 10. 10. 2023 22:29

V detailech účtu v appce taky teď nic nemám, ale našel jsem tu sazbu 5,5 % v appce když se pak v tom účtu dál pokračuje do obálek a tam pak Více > Detail. Tak ale nevím, jestli to pro jistotu nehodit radši na Extra 2...
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod flightmax 11. 10. 2023 07:13

Žádná změna na úrocích
Přílohy
IMG_0406.jpeg
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod losalamos 11. 10. 2023 16:42

Nějak s tím bojuji. Možná nějaká chyba ve SB. V IB mi to ukazuje 5,5%.
Přílohy
extra.jpg
bez úroku
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 12. 10. 2023 04:26

Pak je jeste Sporeni Extra 2 a tam je standardni urok + bonusovy urok = 5,5%
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod stepano 20. 10. 2023 08:57

Neevidujete problémy s příchozími/odchozími platbami z/do Monety? Poslal jsem platbu z Monety a došlo k chybě. Poslal jsem platbu do Monety a ta se vrátila. :hm
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 20. 10. 2023 09:33

Posílal jsem z Monety do Rb v 10:00 a vše ok
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod misem 24. 10. 2023 08:04

Da se nekde dohledat, jake bylo uroceni obycejneho bezneho uctu v Moneta v prubehu let? (alespon poslednich 5 let)
misem
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka