Po nějaké době se dostávám k odpovědi ...
Tak ne že by vysloveně něco pokazili, spíše nedostatečná předrealizační příprava, po montáži panelů a elektriky zjistili, že to nemohou připojit do domovního rozvaděče

, bo nevyhovující

... takže vlastní elektrikář, aby dal rozvaděč do použitelné podoby, poté firmou dopojení, zprovoznění a revize ... zde kupodivu vše OK, jen problém s hromosvodem v blízkosti panelů, takže úprava hromosvodu a douzemnění panelů. Při prvním pokusu o PPP problém s hlavním jističem ve sloupku u hodin. Jako sr.l jsem se s tím od října, do sítě jsem připojen od minulého týdne

.
Mám 22 panelů, 12 na východ, 10 na západ, celkem 9,9 kW, střídač GoodWe 10 kW, baterie 10,65 kW ...
Po zkušenostech s realizací bych se na to zvysoka vy.ral, udělal jen termický ohřev bojleru (ohřívání vody mě dělá 1/3 nákladů za elektřinu), přímotopy bych nahradil doděláním teplovodního rozvodu od krbovek + napojení do bojleru. Spotřebu elektřiny bych tím snížil minimálně o polovinu a s třetinovými náklady za realizaci. Na druhou stranu když už to mám, šlape to fajne, teď, když je přes poledne zataženo to valí přes 2 kW, když svítí slunce, tak to v poledne dává 8 kW, takže nevím, kam už elektriku pouštět

.
K výkupu přetoků jsem zvolil Tedom, spot minus 500,-Kč/MWh. Entri je už pro nové zákazníky mrtvé, bo předali tento busines jiné firmě a ta už nemá tak výhodné podmínky. Dalo by se prodávat jinam i s nižšími poplatky (spot minus 350 Kč/MWh), ale dávat přístupové údaje ke střídači nikomu fakt nehodlám, to raději pár korun oželím

.