Rop píše:PeterKC: ty jsem měl od roku 2016 do roku 2020. Ty spodní dlouhé pěnové nosníky se všechny zlomily.
Já se přidám se svojí zkušeností k PeterKC. My doma Sáry od Jelínka používáme od devadesátek, tenkrát jsem si je prosadila, i když muž pyskoval kvůli ceně. A slouží k plné spokojenosti dosud.
Máme na matracích podložky, ale jednou za půl roku sundám i obal matrací, který je na zip, abych ho vyprala. Zkontrolujeme podélné pěnové nosníky. Jsou dělané vždy na určité rozpětí váhy člověka. Když někdo víc přibere nebo např. dítě dospěje a váží víc, tak se prostě nosníky vymění za ty správné nové a matrace dál funguje, jak má.
V tomhle se mi moc líbí, že výrobce prodává všechny náhradní komponenty - nosníky, horní roznášecí vrstvy i obaly, vše se dá vyměnit za nové. I bukové lamely, ale ty jsou pořád ok i po tom čtvrtstoletí.
Jediné minus, jsou pro mě samotnou dost těžké na manipulaci, což je ovšem pochopitelné kvůli té konstrukci.
Matrace Tempur vypadají dobře, kromě té ceny, ta by byla i pro mě moc, to nevyváží ani 10letá záruka. A někde jsem četla, že v chladnější místnosti (pod 18°C), nefungují v noci při změnách polohy tak dobře, jako při teplotě kolem 20°C.