Matrace

Vybavení interiérů i venkovní doplňky, nábytek

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 5. 3. 2024 14:22

Sháním matrace 90x200 cm na lamelový rošt spíše tvrdší.

Měl jsem Tropico Super Fox Classic 20, které se po třech letech proležely o více než 10 %.

Máte nějaké tipy? Dík.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod PeterKC 5. 3. 2024 19:08

Zdravím, Rope. Už od poloviny devadesátých let používám Jelínkovy ortopedické matrace Sára, ty z devadesátek vydržely 16 let, současné Sára Max z r. 2010 vydrží určitě ještě déle, jsou tvrdší, ale komfortní a dávám jasný palec nahoru. :-D

https://www.jelinek.eu/eshop/matrace/or ... ve-matrace
PeterKC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 5. 3. 2024 19:26

Máme sice dražší, Tempur, ale proti jakýmkoliv předchozím matracím to je dost rozdíl. Jednou větou kdybych měl popsat současné hodnocení matrace: Celou noc o ní ani nevím. A to jsou moje záda hodně rozmazlená.

Jediná nevýhoda: jsem si na ni tak zvyknul, že když nespím doma, mám obavu, že se tak dobře nevyspím.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 5. 3. 2024 19:38

Zdravím, Rope. Používáme Dormeo s Aloe Vera, co nejtvrdší (cena cca 5-8 tKč), během prvního roku trochu povolí, rozválí se, ale pak už drží.
Na povrch vždy chránič - co nejlevnější (spotřebka). V prvním roce klidně 2-3 na sebe, pokud je matrace opravdu tvrdá.
https://jysk.cz/loznice/matrace/vrchni- ... m-basic-t5
Výrobky Dormeo, ty dražší, jsou vcelku přijatelně kvalitní + záruka (ty levné nevím).
Marketing Dormeo - grosse katastophe, vždy jsem nespokojený, vždy chce slevu, vždy dlouhé dohadování, vždy jim říkám, že je to telefonní podfuk, když nemají ani pevnou pobočku. Je to taková jejich mktngová hra. Tak jim vždy ze sportu trochu zvednu mandle. Občas jim nabídu na výměnu třeba lednici. (Sice nechápu proč, ale) Oni to tak chtějí, tak to tak zkrátka mají...

Nakupuji vždy na několik telefonátů resp. na několik hádek, dohadů o kvalitě (to si rád poslechnu i 3x) o ceně, argumentace, volby a rozhodování, výběr po telefonu :shock: No něco takového nikde jinde nedostanu ! 8-D :D :D
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 5. 3. 2024 20:07

PeterKC: ty jsem měl od roku 2016 do roku 2020. Ty spodní dlouhé pěnové nosníky se všechny zlomily. Pravda, vyreklamoval jsem, ale posunul jsem je na chatu. Líná pěna je prostě líná pěna.

saabik: To by mi doma neprošlo. Ale věřím, že spát na nich musí být výborné.

Navíc já a manželka potřebujeme každý trochu jinak tvrdou matraci. Takže přemýšlím o měnitelné tuhosti - např. https://www.fajnspanek.cz/zdravotni-mat ... ntId=65057
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod saabik 5. 3. 2024 21:28

V centrech spánku si můžeš matrace vyzkoušet a je normální, že každý z partnerů má různou tvrdost. Dokonce třeba i jiný typ matrace.

Dceři jsme koupili matraci, která má na každé straně jinou tuhost. Ale to bylo hlavně kvůli tomu, že roste.
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 5. 3. 2024 22:14

Zkoušení matrací v centrech spánku takhle v březnu a ještě oba dva s manželkou .... to není úplně nejrozumnější nápad. To by asi neklaplo :lol:
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 5. 3. 2024 23:14

Pri hledani znacky Tempur mne to ukazuje castky kolem 50k. To je takova pecka a tak trvanlive? My mame co nejtvrdsi latexovou z Ikey a zatim jsme nemeli potrebu hledat neco jineho. Hlavni pozadavek - tvrde a jeden kus pro oba.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod saabik 5. 3. 2024 23:49

Záruku dávají celkem dlouhou a kvalitativně jsem spokojen.
https://www.sleepcentrum.cz/vyrobci/zaruka-tempur/

Cenu jsem neřešil. Šlo mi o to, vyzkoušet co nejvíc matrací a koupit tu co mi bude nejvíc vyhovovat.
Z IKEA jsem už měl taky, nějakou dražší, a po dvou letech byla proležená.
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod dezod20 7. 3. 2024 12:39

Rope, já objevil tenhle e-shop http://www.matracenamiru.com a objednal tam pro sebe i přítelkyni matrace dle jejich konfigurátoru. Pěny i potah vypadají kvalitní a recenze na googlu mají taky dobré.

Píšou že je to na míru, ale je to na míru trošku s nadhledem. Vše do detailu si asi vybrat nemůžeš, ale možná se zase posunuli dál a iniciály na potah už jdou :) Nicméně s matracemi jsme spokojení a nemám co vytknout. Já kupoval specifické rozměry, ale klasické rozměry tam mají také. Jen je to výroba na míru, takže doručení počítej tak do dvou týdnů.
dezod20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ninaa 7. 3. 2024 13:58

Rop píše:PeterKC: ty jsem měl od roku 2016 do roku 2020. Ty spodní dlouhé pěnové nosníky se všechny zlomily.

Já se přidám se svojí zkušeností k PeterKC. My doma Sáry od Jelínka používáme od devadesátek, tenkrát jsem si je prosadila, i když muž pyskoval kvůli ceně. A slouží k plné spokojenosti dosud.
Máme na matracích podložky, ale jednou za půl roku sundám i obal matrací, který je na zip, abych ho vyprala. Zkontrolujeme podélné pěnové nosníky. Jsou dělané vždy na určité rozpětí váhy člověka. Když někdo víc přibere nebo např. dítě dospěje a váží víc, tak se prostě nosníky vymění za ty správné nové a matrace dál funguje, jak má.

V tomhle se mi moc líbí, že výrobce prodává všechny náhradní komponenty - nosníky, horní roznášecí vrstvy i obaly, vše se dá vyměnit za nové. I bukové lamely, ale ty jsou pořád ok i po tom čtvrtstoletí.
Jediné minus, jsou pro mě samotnou dost těžké na manipulaci, což je ovšem pochopitelné kvůli té konstrukci.
Matrace Tempur vypadají dobře, kromě té ceny, ta by byla i pro mě moc, to nevyváží ani 10letá záruka. A někde jsem četla, že v chladnější místnosti (pod 18°C), nefungují v noci při změnách polohy tak dobře, jako při teplotě kolem 20°C.
Ninaa
Mírně pokročilý