Zkusenost s ebay, nutnost vraceni zbozi do Ciny?

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 3. 2024 12:08

Je to par let, jeste se mi tento problem nestal az nyni. :-\

Zakoupil jsem na ebay pack 3x teplomer s kombinaci vlhkomeru za cenu cca 164czk z Ciny.
Cinan zaslal zbozi, zbozi prislo, ale dane zbozi je tzv funkcni a nefunkcni.
Presneji: jeden kus, ma prasknuty plast, kdy rtut uvnitr teplomeru nevystoupad nad 10 stupnu, za to vlhkomer vzdy ukazuje cca 40% vlhkosti.
Druhy ukazuje klidne 26 stupnu a vlkhomer podobne cca 35 - 38 vlhkost.
Treti pak ukazuje 19 stupnu v mistnosti, ale vlhkomer ukazuje 0 vlhkost.

Porovnal jsem to s jinyma, musel jsem koupit dalsi 3 analogove od jineho prodejce, v jinem provedeni, plus dalsi tri digitalni jeste od jineho prodejce. Abych videl ze to funguje, po srovnani s doma s rtutovym teplomerem, ty jine funguji at uz ne uplne presne, vzdy maji 1 stupen navic.

Problem u tohodle prodejce je, ze jsem mu napsal po ebay privatni zpravu a poslal fotku, tu chtel.
Uznal a omluvil se, ale ze mi da 1 dolar zpet a zbozi si necham?
Nesouhlasim, rikam mu ze skrz baleni, mohl jasne videt pred odeslanim, ze to nefunguje!
Opet se omluvil, da priste pozor a ze mi nabizi 2 dolary! :shock:

Sel jsem otevrit spor na ebay, jenze nekdo kouzlil a rozhrani se zmenilo, uz to nejde jako driv :-\
Takze musel jsem zadat a vybrat jedine return & refund :-l
To me dle tuseni uz napovedelo. Napsal jsem tam i popis problemu a dal pro ebay foto.
Obchodnik ted ale pise a znovu se krouti....
Vážený zákazníku, je nám to moc líto, pošleme vám polovinu jako kompenzaci, je to v pořádku? víte, máme velkou ztrátu, too.we musí platit vysoký poplatek za loď, máme malý zisk, doufám, že můžete pochopit, budeme věnovat více pozornosti v budoucnu, čeká na vaši odpověď.

Potom ale prislo...
Dobré zprávy! Vaše žádost o vrácení byla schválena. Prodejce vám poskytne štítek pro zaslání zboží zpět.

celinlkeoder sent you a message about your return request:
Toto je adresa pro vrácení zboží, sdělte nám prosím náklady na vrácení zboží a účet pro vrácení peněz a my vám vrátíme náklady na dopravu. Když obdržíme vrácenou položku, vrátíme vám peníze za výrobek, je to v pořádku?S pozdravem.

Muj dotaz je: vzdyt jen z CR cena postovneho prepali cenu zbozi ne? :shock:
Navic mi to vratit nemusi, u zbozi za dva mesice, tusim uz nejde dat hodnoceni daneho obchodnika ne?

Napsali byste cenu a pravdu ze to prevysi naklady za zbozi zpet? Ted je otazka, jestli by zbozi doslo a obchodnik by rekl, ze nic neprislo! Nesmysl pro me :hm
Pockat az zasahne sam ebay? Mam za ty roky dobre hodnoceni 100%.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod 123123123 21. 3. 2024 12:33

Když to nepošleš, nedostaneš nic.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 3. 2024 12:35

123123123: no tak to neposlu hned, popisu to jeste jako odpoved. Ze je to nerentabilni prece a pockam na zasah ebay, jelikoz pisou ze za 3 dny zasahnou, pokud se spor nevyresi.

-- 21. 3. 2024 11:44 --

Problem jeste poslani neni jen samotne postovne nebo vraceni penez $7 USD. Dalsi problem je, ze Cinani pomerne radi lzou. Funguje to tak, ze Cinan treba i do booking napise ze dana adresa je 1km pesky od dane zname pamatky. Pokud mate nekoho ci znate Cinana, zavola tam a po diskuzi se zjisti, ze dana adresa je stejna, ale je jinde o 50km :(
Takze byse mohlo snadno stat, ze rekne ze nic nedorazilo a nebo polozku pak proste neprevezme, s tim ze posta ji asi dala nekde jinam.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 3. 2024 14:17

Jinak pozor, nove jsem dohledal, ze prodejci poslou zbozi i umyslne poskozene. Pozadaji o fotku, zakaznik posle tedy foto.
Nasledne reknou, ze muzou dat kompenzaci jen $1 USD nebo $5 USD treba i kdy je to zbozi drazsi.

Otevrete spor, on odpovi at to poslete zpet do Ciny.
Problem toho je, ze jsem zjistil, ze min cena do Ciny je cca 300czk i vic. Celnice ale dost resi co prijde a muze se stat, ze zbozi vubec nepropusti. Musi tak byt potvrzeno, ze to s celnici pak dotycny vyridi.

Zde je odkaz na problem:
https://www.reddit.com/r/Aliexpress/com ... ce_needed/

(Name & Number)

China Shanghai Shanghai Songjiang District Floor 5,Building 9 NO.628 Jiu Xin Road Jiu Ting Town Song Jiang District
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 21. 3. 2024 14:56

Na Aliexpressu tyhle teploměry neměli? Tam s čím jsem měl problém, tak obratem vrátili prachy. Nějaký vypisování si s číňanem by mě mohlo. Já bych teda nic zpátky neposílal, napsal mu, že je to nesmysl (cena, celnice) a počkal na zásah ebay. A buď vrátěj prachy nebo holt odepíšeš pár korun. S tím už musí člověk při nákupu blbostí z Číny tak trochu počítat. Jinak mě teda ebay před pár lety prachy vrátil, když mě nějakej týpek podělal cca o 2,5k a nic neposlal. Ale už tam roky nenakupuju.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 3. 2024 15:16

Myslim ze ne, ale vzal jsem to z ebay, protoze prave s ebay jsem driv nemel nikdy problem.
Dokonce jsem tam kdysi otestoval nakup pametovych karet, kdy uz to nepusobilo dobre a vratili me penize za fake sd karty.

Jenze taky trochu se to zmenilo, to jsem zjistil az ted. Tehdy tam se otevrel snadno spor a uz to jelo. Ted mi prijde ze to tam hodi nabidku a vic to pusobi jako jen moznost return & refund.
AliExpress neni zadna modla, maji tam taky lidi problemy, navic to ukazuje i jak jsem nasel odkaz, kdy to nekdo resil na redditu a dostal taky podobnou adresu do Ciny :D
Nejde jen o to zaslani, do Ciny to jde, ale problem je pak celnice. A Cinan si pak neco vymysli.

Presne proto, mu odepisu, popisu ze jsem nasel ze to uz nekomu udelal viz hodnoceni ze lidi koupili neco za $45 USD a pak jim nabidl $5 USD.
Postovne mu taky poslu, to jsem zjistil ze je cca od 300czk, takze to by stalo min $15 USD a spis skoro $25 USD :(

Me se to stalo poprve, ze by nejaky Cinan toto resil!

tady je ten prodejce a ty nabidky. Hodnoceni taky koukam, jenze to je dnes u tech Cinanu kdyz projdu dano polozku casto klidne pod 98% a spis min.

https://www.ebay.com/itm/364342822182
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 3. 2024 11:29

Tak to nejde ani se ve sporu vyjadrit, ten ebay uz to totalne zadelal :(
Pise jen:
Jak nás požádat o zásah
-Najděte položku v Nákupech.
-Vyberte Zobrazit podrobnosti žádosti (pokud jste položku neobdrželi) nebo Zobrazit podrobnosti vratky (pokud chcete položku vrátit).
-Vyberte možnost Požádat eBay o zásah a pomoc.
-V rozevírací nabídce zvolte důvod, pak zvolte Potvrdit.

Bohuzel tento krok jen vede, kdy je napsano

-Připravte se na odeslání položky zpět
-Štítek pro vrácení zboží dostanete do
-Podrobnosti vratky
-Zrušit vrácení
Kdyz se klikne na podrobnosti vratky, vyskoci sekce co odepsal...

Prodejce vám odeslal zprávu

Ale neni mozne tam vubec nic napsat, takze muze jen on psat, vy uz ne :(
Uplne na nic reseni. Driv to normalne slo, proste prodejce napsal ve sporu, vy jste mohli odepsat a dolozit dalsi informace.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 22. 3. 2024 15:16

Píšou tam něco o štítku pro vrácení zboží, že by se ti měl vygenerovat. Z toho jsem pochopil, že pokud ti to prodejce uznal, tak generování štítku je zdarma a ty jen vytiskneš, nalepíš, pošleš a nic už neplatíš. Jen když to chceš vrátit, že sis to rozmyslel, tak zaplatíš za generování štítku.

https://www.ebay.com/help/buying/return ... ng?id=4066
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 3. 2024 16:01

Tak tomu nerozumim, pac posledni zpravy tam jsou ze se pta kolik stoji postovne :)
Pokud je to ale ze mam vytisknout stitek a dat to na postu, tak to udelam :-)
Zrejme tim to tak zadal i kdyz nechapu ze byse mu to vyplatilo, pac ta posta je draha.
ripper6
Poslední varování