ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 31. 5. 2024 21:49

Píší to konkrétně tak, že "Do měsíčního příjmu v příslušném zúčtovacím období se dále nezahrnují peněžní částky, které byly v daném zúčtovacím období odeslány zpět na účet, ze kterého byly poukázány." Tak to člověk prostě odešle na jiný svůj účet, než ze kterého to tam poslal, v tom by nebyl pro většinu nás odsud asi problém :)

A depozita, resp. všechna kritéria, se skutečně vyhodnocují "k poslednímu dni každého kalendářního měsíce".
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod czpetr 31. 5. 2024 21:58

Tak to je ok 60tis příjem a mám investice v Patrii 300tis+
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 31. 5. 2024 22:08

Aha, tak to se ani těch přeposílačů nezbaví :)
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 31. 5. 2024 22:23

Jinak dle těch nových podmínek už nebude nutné provádět 3 platby kartou.
Naposledy upravil Milos dne 31. 5. 2024 22:54, celkově upraveno 2
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod czpetr 31. 5. 2024 22:29

Ty platby kartou jsem neřešil platil jsem KK
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mimous 31. 5. 2024 23:07

Těch 5 plateb kartou jsem byl ochotnej zkousnout. Příjmy jsou v pohodě, ale držet u nich peníze, nebo dělat čachry, aby tam byly vždy na konci měsíce, mě neláká. Navíc z "Premium" výhod jsem využíval v podstatě jen výběry v bankomatech mimo KBC.
Tak jsem zvědavej, jestli budou mít taky blacklist těch, co to zrušili, jako u kreditek.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 31. 5. 2024 23:25

Kde to prosím píšou, že těch 300 tisíc tam musí být hlavně posledního?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 31. 5. 2024 23:32

V bodě 6.1 nových podmínek:

ČSOB bude klientovi poskytovat služby a produkty v rámci Služby zdarma, pokud klient uzavře s ČSOB Smlouvu o Premium Kontu a k poslednímu dni každého kalendářního měsíce bude (po provedení dále uvedeného výpočtu) splněno alespoň jedno z níže uvedených kritérií:

c) běžné účty klienta u ČSOB vykazují měsíční příjem minimálně ve výši 60 000 Kč a zároveň souhrnná výše nesplacených aktuálních zůstatků úvěrů (vyjma revolvingových) poskytnutých klientovi Skupinou a Úspor činí alespoň 300 000 Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 31. 5. 2024 23:36

No ruku do ohně bych za to nedal, že to opravdu tak myslí..Aby nakonec nedělali měsíční výpočet, který by měl k poslednímu činit aspoň těch 300 tisíc..no zatím mě to nezajímá, uvidíme o kolik budou na spoř. účtech v prosinci..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 1. 6. 2024 00:18

Já obecně myslím, že člověk, který banku používá a má v ní produkty, se od vyzobávače bonusů pozná za pár minut.

Otázka je jen, jestli budou mít bankéři motivaci ty klienty držet (protože „mají hodně klientů“) nebo vyhazovat (protože „na svých klientech málo vydělávají“). A co udělá automaticky systém.

Vzhledem k tomu, že o přeposílání rovnou mluví v oficiálním oznámení, to na mě dělá dojem, že banka prozřela a má toho dost. Ale uvidíme.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 1. 6. 2024 00:52

Jenže tomu přeposílání nijak nezamezí, jen to neodešleš na stejný účet, ale jiný nebo účet jiné osoby..pokud bude platit to, že 30. nebo 31. zaparkuješ 300 litrů na spoření, tak to taky žádné rozdělování zrn od plev neřeší..
Nicméně si po “zpřísnění” představuji i jiné podmínky pro klienta..např. lepší kurzy, třeba aspoň na bázi směnárny od RB nebo Monety, levnější hypotéky oproti bežné klientele apod..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 1. 6. 2024 01:25

Tak ty podmínky jsou relativně skákatelný. Část akcií můžu mít přesunout do Patrie, to překousnu, posílání a vracení peněz s pomocí 2 účtů taky zvládnu. Celý mi to přijde jako prakticky zbytečný změny, na místě banky bych se soustředil na něco užitečnějšího.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 1. 6. 2024 01:48

Na Premium není právní nárok, takže ty podrobné podmínky jsou jen tak pro řádovou orientaci. Přeposíláni přes dva účty možná nepozná automat, ale člověk určitě.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod wit.cz 1. 6. 2024 07:01

Takže chtějí 2 míče, a proto zvedli bonusový úrok z objemu 250k na 500k. https://www.csobpremium.cz/zachovat-si- ... -investice

Nemám problém s příjmem, zvykl jsem si i na těch pár plateb kartou, ale buď u nich budu spořit výhodně nebo se na ně vykašlu. Šaškovat s 300k sem a tam mi přijde ujetý.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 1. 6. 2024 09:44

xls píše:Tak ty podmínky jsou relativně skákatelný. Část akcií můžu mít přesunout do Patrie, to překousnu, posílání a vracení peněz s pomocí 2 účtů taky zvládnu. Celý mi to přijde jako prakticky zbytečný změny, na místě banky bych se soustředil na něco užitečnějšího.

"Jen upozorňujeme, že měsíční příjem nově nebude možné řešit přeposíláním peněz z jiného účtu a jejich vracením zpět, a to ani na účet v jiné bance."

Myslím, že to úplně nepůjde..
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka