K čemu je několik založených firem na stejné podnikání ?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jiri1122 6. 6. 2024 22:25

Uvažuji o pronájmu pozemku. Když si najdu firmu (s.r.o.) ,která má zájem, tak obchodní rejstřík najde ve firmě trojici lidí (předseda představenstva, člen představenstva a člen dozorčí rady). Předmět činnosti je správa majetku, pronájmy. Rejstřík najde dalších 30 firem se stejným názvem a jinou číslovkou na konci, se stejnými osobami a činností. K čemu je toto dobré ? Snažím se o firmě něco najít a toto mě zarazilo. Nebo to je jenom nějaký figl jak se něčemu vyhnout ?,
Díky
jiri1122
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 7. 6. 2024 07:15

Plátcovství DPH se obvykle dá vyhnout tímto způsobem podnikání. Rozložení rizik je dalším pozitivem tohoto podnikání.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 6. 2024 10:32

Možná i obejití některých zákonných povinností. Třeba firmy nad 25 zaměstnanců musí zaměstnávat určité procento (1 % s těžkým, 4 % s lehkým, možná mě ROP opraví) lidí se zdravotním postižením nebo platit speciální odvody nebo odebírat zboží s tzv. náhradním plněním. Rozdělením na více firem po méně zaměstnancích se tomu lze vyhnout. Případně, pokud budu takové zaměstnávat, tak je "sesypat" do jedné firmy, a pak uplatňovat různé bonusy a dotace na chráněnou dílnu nebo firmu zaměstnávající více než 50 % zdravotně postižených. A sám pak prodávat náhradní plnění dál
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod DrumSession 28. 7. 2024 16:36

To byla jedna z "výhod" pro developery, kdy postavili kus projektu A, B, C, založili k tomu SVJ, prodali byty a s tím tak nabrali členy SVJ, a pak exitovali. Na záruky (nad 24M od kolaudace) se snad ani raději neptat.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér