Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 8. 2024 06:18

Ja tam mam pobocku, s kterou jsem naposledy komunikoval. Podle me se staci proste objednat na nejaky termin do jine pobocky a zmeni mi ji.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod bodyczech 3. 8. 2024 11:41

Pokud přebiji KK a zaplatím vyšší částku než je úvěrový rámec, dostanu odměnu 1% až do výše 350 Kč nebo jen do výše řádného úvěrového limitu? Musím pořešit eshopku od mBank něčím jiným a nízký úvěr od ČS by takto mohl být řešením... dík za zkušenosti ;-)
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 3. 8. 2024 11:47

Až 350. Dá se opakovaně splácet během zúčtovacího období a průběžně utrácet až do celkové výše 35000 Kč pro maximální odměnu, nezávisle na výši úvěrového limitu.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 4. 8. 2024 20:24

PatrikChrz píše:Chápu správně, že ta odměna je jen pro Plus účty? My s Erste Premier ostrouháme?

Ty už jsi odměněn tím, že máš Erste Premier.
GeneHawkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 8. 2024 21:09

Odměna za doporučení u EP je.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 4. 8. 2024 21:39

Zde šlo ale o odměnu 10% v rámci akce Platím a spořím. Tato odměna u účtů EP není.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod gman 5. 8. 2024 08:44

Akceptuje kk ČS stále platby Curve jako internetové? Zvažuji že bych převedl kreditku HelloČS na standartní pokud to lze. mBank eshop bych asi zrušil.
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 8. 2024 08:52

Zadny takovy prevod z byvale HB kreditky mozny neni, musis proste zazadat o novou kreditku. Kdyz ty stare (HB a mBank) kreditky zrusis alespon mesic pred tim, tak je uz snad nebudou mit vedene ve vypisu z uverovych registru.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 5. 8. 2024 09:16

gman píše:Akceptuje kk ČS stále platby Curve jako internetové?

Ano
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 5. 8. 2024 10:21

Založil jsem si účet v USD. Jak na něj prosím dostanu co nejvýhodněji nějaké ty dolary? Pošlu prostě z ČS účtu v korunách a samo se to převede?
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 5. 8. 2024 10:37

Kurzem ČS to asi nejvýhodněji nebude, ale samozřejmě neznáme ten objem.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 5. 8. 2024 12:08

Nebude to žádná závratná částka. Jen neznám ty možnosti, jestli to tam třeba nejde dostat z Revolutu, ale tam se zase platí za příchozí platbu ne?
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 8. 2024 12:11

Ano Revolut pro zasílání USD na účet v ČR vyjde draze (v tomto případě poplatek na straně Revolutu+za příchozí Swift platbu na straně ČS). On @wit.cz asi myslel spíše služby devizových společností typu Roklen či Akcenta, které účty u ČS mají a tedy by ti to tam dostaly výhodně. Ale pro malé částky to moc smysl mít nebude.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 5. 8. 2024 12:38

Případně vložit hotovost na pokladně (do ekvivalentu 100 000 Kč zdarma, nad za 30 Kč)
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 8. 2024 12:46

Pro malé částky asi koupit levně v arabské směnárně.

Otázkou je, na co je chceš použít. Když budeš z účtu převádět ven, znamená to poplatky za přeshraniční platby (cca 1 % z částky). Nejsem si jist, jestli ČS umí vydat k USD účtu kartu, kde budou platby bez konverze?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka