ČSOB cestovní pojištění k platební kartě

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod huhuhugo1 6. 8. 2024 22:16

Ahoj, dotaz k pojištění zmeškání odjezdu (pojistné podmínky v prílohe).

Plánujem cestu do zahraničia, odlet z VIE do mesta X, návrat z iného mesta Y (rovnaká krajina) späť do VIE. Cesta ČR <-> VIE bus/vlak, cesta X -> Y bus. Letenky rôzne letecké spoločnosti, žiadna garancia. Otázka znie, či poistenie kryje zrušenie niektorého z letov, hlavne spiatočného Y -> VIE. Neviem ako si vyložiť tú poznámku v zátvorke "z nebo do místa pobytu pojištěného v tuzemsku", alebo či zrušenie letu je chápané ako výluka verejného hromadného dopravného prostriedku.

Dopredu vďaka za všetky názory a postrehy.
Přílohy
Screenshot_20240806-220338.png
huhuhugo1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 8. 2024 06:31

Před pár týdny nám v zrušili let z Basileje do Prahy. Za letenky peníze vrátili, ale propadlo nám ubytování v Basileji. Napsal jsem do ČSOB, jestli se na to vztahuje pojistka, odpověď byla, že nikoliv. Nahlásil jsem z pojistky ke kartě KB a přes víkend (nahlášeno ve čtvrtek, platba na účtě v úterý) vyřešeno.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 7. 8. 2024 09:43

To je zajímavý, to by znamenalo, že to ČSOB cestovní pojištění byť s vysokými limity až taková výhra není.
Jaký máš u KB účet a jaké cestovní pojištění ?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 8. 2024 11:08

Mám TOP nabídku. K ní Visa Platinum debetku a pak MC World Elite kreditku https://www.kb.cz/cs/obcane/karty/kredi ... orld-elite . K oběma je pojistka (jen) na 10 milionů. Hlásil jsem z kreditky, ale myslím, že na obou je to pojištění stejné.
Ale je tam třeba i asistence na silnici, která se vztahuje nejen na auto, ale i na jízdní kolo (kamarád už využil)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 7. 8. 2024 11:15

Díky o tom jízdním kole jsem tady příběh četl.
Zajímalo by mne, jak by v tomto případě ( propadlé ubytko) fungovalo plnění u RB, kde mám taky cestovní pojištění ke zlaté kartě.
Bohužel člověk se vše dozví, až když jde to tuhého.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 7. 8. 2024 13:46

Jak zrušení letu z Basileje do Prahy ovlivnilo storno ubytování v Basileji a jak to souvisí s pojištěním zmeškání odjezdu?
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 8. 2024 14:21

Přepsal jsem se. Bylo to, samozřejmě, z Prahy do Basileje. Prostě let byl zrušen a my jsme zůstali na pražském letišti a nikam neletěli. Zaplacené ubytování v Basileji nám propadlo.

No, aspoň jsme se najedli v salonku :)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod HonzaLBC 19. 9. 2024 21:46

Mám cestovní pojištění Family Extra k ČSOB Premium kartě a měl bych prosím dotaz, na koho se toto pojištění vztahuje?

Družka, žijící se mnou několik let ve společné domácnosti – na ní by se mělo pojištění bez problému vztahovat, ano?
Dítě družky (17 let), žijící s námi ve společné domácnosti – vztahuje se na něj také pojištění, protože se to bere jako obdoba „blízké rodinné osoby“ nebo nevztahuje, protože je to jen dítě družky, ale není přímo moje?

Po študování podmínek nějak vůbec nevím to dítě. Má někdo reálnou zkušenost, jak to pojištovna řeší a bere?

Zkoušel jsem infolinku, blbý nápad :-D Nejdříve, že to musí být vlastní dítě, potom, že vlastně dítě jako "blízká osoba" by se mohlo taky počítat ... Trochu mě ta "jasná" odpověď vyděsila :-D
HonzaLBC
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cz01 20. 9. 2024 05:48

Zeptal bych se banky být tebou písemně, tady stejně nebudeš mít žádnou jistotu a vymahatelnost.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 9. 2024 06:48

Podle tohohle:

Držitel platební karty je pojištěn vždy.
V případě sjednání varianty „Family“ se pojištění kromě držitele platební karty vztahuje i na 1 další dospělou osobu a až 3 děti do věku 21 let včetně. Za rodinné příslušníky
držitele platební karty je považována blízká rodina, tzn. rodiče a děti, prarodiče a vnuci, sourozenci, manžel/manželka, partner/partnerka, druh/družka.
Držitelem platební karty může být i osoba mladší 21 let. V těchto případech se mezi rodinné příslušníky počítají 2 dospělé osoby (rodiče nebo prarodiče) a další 2 děti do věku
21 let včetně.

Bych na děti družky nesázel. V jiných pojistkách jsou jako blízké osoby děti definované třeba jako "nezletilé děti žijící ve společné domácnosti", ale to tady nevidím. Jasně, můžeš napsat osobnímu bankéři a chtít písemnou odpověď (a pak doufat, že to uhádáš), ale jednodušší bude, když si svůj účet zřídí i družka. Aspoň budete mít více vstupů.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod HonzaLBC 20. 9. 2024 09:33

Díky za odpověďi. Vlastní Premium účet pro ni mě taky napadnul, ale u ní by se muselo dost „čarovat“ pro splnění podmínek a to raději ne. Tu část, kterou postoval Patrik jsem našel první, z toho jsem předpokládal, že to pro dítě platit nebude a od infolinky jsem čekal jen jasné potvrzení, že si to myslím správně. Člověk by čekal, že u nás bude dost takových párů, s dítětem z předchozího vztahu a na infolince to budou mít v nápovědě mezi častými dotazy, tak asi ne �

Potom jsem našel ve VPP v definicích pojmů tohle, tam už používají osoby blízké, obdobné a podobně … Zkusím jim napsat o nějaké jasnější písemné vyjádření.

28. Rodinným příslušníkem se rozumí příbuzný v řadě přímé (zejména rodiče, prarodiče, děti a vnoučata), sourozenec a manžel nebo
partner; jiné osoby v poměru rodinném nebo obdobném se pokládají za osoby sobě navzájem blízké, jestliže by újmu, kterou utrpěla
jedna z nich, druhá důvodně pociťovala jako újmu vlastní. Za rodinného příslušníka se považují i osoby sešvagřené nebo osoby, které
spolu trvale žijí.
HonzaLBC
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Markil 20. 9. 2024 20:41

Pokud platí podmínky z tvé citace, tak na konci je jasně napsáno "nebo osoby, které spolu trvale žijí". Takže podle mě, když spolu trvale žijete, tak se považují za rodinné příslušníky.
Jinak dle mé zkušenosti s plněním, pojišťovna tohle vůbec nezkoumala (což samozřejmě neznamená, že to nezkoumají nikdy), když plnila pro mou partnerku s jiným příjmením.
Markil
Nadšenec