Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod losalamos 7. 8. 2024 00:20

Mail přišel, nikde jsem nebyl. Neřeším.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ilja2001 7. 8. 2024 06:41

Tak mozna staci navstivit bankomat, ktery maji u pobocky. To je tak muj jediny kontakt s nimi od prevodu z EB a mail taky prisel. Ale spise v tom maji bordel.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lenka_2 7. 8. 2024 09:40

Už přišel omluvný mail:
Chtěli bychom Vás informovat, že se jedná o e-mail od nás, který byl omylem zaslán.

Není třeba tedy na něj reagovat, za nepříjemnosti se omlouváme.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 8. 2024 12:31

To přišlo asi většině, o té pobočce, na které jsme nebyli, mně také. Prostě nějaký šotek při letních dovolených, neřeším.
Mimochodem, kdybych měl kvůli takové prkotině, jako je takovýto chybný neškodný e-mail, hned rušit účet, jako zde @kamil2268, tak nemohu mít účet u žádné banky :). Podobné detaily se stávají občas u všech, tak trochu pokory a klidu, zvlášť při létě.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 7. 8. 2024 12:36

Že se rozbije automatizace, to se stát může. To, že pak měli na infolince hlášku, že jde o podvod a phishing, když to, podle všeho, byla jejich chyba a legitimní odkaz na opravdové stránky, je daleko horší – protože pak si musí vymýšlet „indicie“, podle kterých to měl klient poznat, a matou klienty i pro interakci s jinými firmami.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod MiMical 7. 8. 2024 14:31

Dobry den, muzu se zeptat jak jste se postavili k "novince" v aplikaci ktera proskenuje telefon a odesila data kdovi kam? Po updatu se aplikace zepta jestli souhlasite, nelze nesouhlasit a banka o tom dopredu neinformovala, efektivne me odstrihla od uctu a penez protoze s tim nejsem ochoten souhlasit. Zadne varovani dopredu ze napriklad poslou zmenu obchodnich podminek mesic az 2 predem a zarid se jak potrebujes. Proste ze dne na den.
Uz me opravdu nebavi jak vsichni potrebujou sbirat co nejvice osobnich dat, lezou kam muzou, skenuji co jde atd. Samo, vsechno je "anonymni a sifrovane" dokud to nekdo nehackne a data neutecou ze...
Kazdopadne mrzi me to protoze jsem byl celkem spokojen s kreditkou a Exclusivnim uctem, ale vsechno rusim.
MiMical
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 7. 8. 2024 14:45

Mám firemní mobil a ten je monitorovaný, navíc je to Android, takže nějaké sledování od bank mě vůbec netrapí. :D
Naposledy upravil myšpulín dne 7. 8. 2024 14:45, celkově upraveno 1
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 7. 8. 2024 14:45

Praktické řešení je „kup si iPhone“. Tam tyhle věci nejdou a „kupodivu“ se s tím banky smíří.

Souhlasím, že z hlediska „principu“ je to neuspokojivé, no ale chceš mít soukromí nebo chceš být spravedlivě rozhořčený?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod PULPANM 7. 8. 2024 15:21

Ahoj, jak to myslíš konkrétně?
Mám Iphone a nějak si neuvědomuju, že bych nějakou hlášku ohledně odesílání dat nebo něčeho podobného četl, odkliknul nebo váhal, co udělat
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 7. 8. 2024 15:42

Tak, že „antivir“ sledující, jaké jiné aplikace v iPhone jsou nainstalované, vůbec nejde udělat (kromě MDM, což si snad žádná banka nedovolí), takže nepřipadá v úvahu chování jako na Androidu, kde to zabudují do bankovní aplikace a bez odsouhlasení banka nepovolí pokračovat.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod PULPANM 7. 8. 2024 15:53

Díky za vysvětlení
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod losalamos 7. 8. 2024 19:15

Nevím, jestli jsem něco povoloval nebo nepovoloval. Jak poznám, jestli mi RB alikace scanuje telefon a co všechno scanuje?
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 7. 8. 2024 19:43

Když chci GOLD debetku pro manželku (tu druhou k Exkluzivnímu účtu), musím si zažádat já o kartu na její jméno? A pak tuto kartu uvidím jen já v IB? Až karta přijde, tak jí ji jen vrazím? (nebo je postup jiný)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavelxcz 7. 8. 2024 19:48

Ano, zažádáš si o kartu na její jméno. Kartu uvidíš ve svém internetovém bankovnictví. Můžeš z manželky udělat disponenta v rozsahu, že uvidí pouze svoji kartu a svoje transakce ve své aplikaci po přepnutí na "tvůj profil". Potom bude moct v aplikaci kartu i zablokovat.
Pokud si dobře vzpomínám tak karta došla na její jméno a adresu a došel jí i PIN doporučeným dopisem.
pavelxcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 7. 8. 2024 21:29

ROlda78 píše:Když chci GOLD debetku pro manželku (tu druhou k Exkluzivnímu účtu), musím si zažádat já o kartu na její jméno? A pak tuto kartu uvidím jen já v IB? Až karta přijde, tak jí ji jen vrazím? (nebo je postup jiný)

A jaký je důvod karta na manželku? Moje manželka má mojí Deluxe v mobilu, platí s ní a nic neřeším.
Snad jedině, že by měl manžel chuť sledovat co a kde a proč platí, to ale není můj případ.
Prostě máme jednu KK ve dvou telefonech.
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka