Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 12. 8. 2024 21:36

Třeba když někde zaplatíš částku například 20,01Kč tak ti na spoření připíšou 39,99Kč :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod gaabi 13. 8. 2024 09:00

A jo - a to už se defacto zaokrouhluje na 40 Kč :-) Chápu, reklamní trik.
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aldadol 13. 8. 2024 14:58

A opět nejdou spořky poslat okamžité platby. V KB mi to píše, že do 15:10 je Spořitelna nepřijímá. Ach jo.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 13. 8. 2024 15:02

strašnej ústav. Jak může mít někdo hlavní účet v ČS případně v KB opravdu nechápu
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 8. 2024 13:40

Aha, jak tady čtu o výpadcích i v úterý 13.8., tak daný výpadek nejspíš zapůsobil i na službu Platím a spořím, která je tento měsíc v té akci 10% odměny z naspořené částky z Plus konta. V úterý 13.8. mi totiž bylo na Plus kontu z víkendu zaúčtováno celkem 21 plateb u různých obchodníků, všechny přitom měly projít zaokrouhlováním skrz službu Platím a spořím (žádná nebyla přesně na desetikoruny). A realita? Jen 7 z 21 plateb má doteď to zaokrouhlování provedeno, zbylých 14 nikoliv (což je vidět nejen dle historie spořícího účtu, ale i z historie toho Plus účtu, kde jen u 7 plateb je ten symbol spořícího prasátka s uvedením uspořené částky). Přitom minulé dny srpna se zaokrouhlování typicky u všech plateb v pohodě provedlo v den zaúčtování odpoledne sice postupně, ale i všech nejdéle tak do 22h. A teď tedy 2/3 plateb ani o dva dny později nic, tam už tedy asi k aktivaci toho zaokrouhlování spořením nedojde, co? No snad se podobný výpadek během srpna, kdy akce běží, nebude opakovat. Snad klienti využívající teď službu Platím a spořím logicky víc ten systém moc nepřetěžují :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 8. 2024 18:27

A mel jsi dostatecny zustatek, aby se to mohlo strhnout?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 8. 2024 23:23

Nejsem deb** :). Navíc za transakce v pondělí zaúčtované ve středu, nebo ty z úterý zaúčtované dnes ve čtvrtek je už vše v Platím a spořím ok, jen těch 21 plateb z neděle, zaúčtovaných v úterý, prostě systém ČS kvůli výpadku hned ve 14 případech pro to zaokrouhlování na spořící účet "přeskočil" a už se k nim ani opožděně zatím nevrátil :(. Evidentně když nejdou Okamžité platby a podobné služby, jak zde někdo o tom úterý psal, tak nejde v danou chvíli spolehlivě ani ta služba Platím a spořím.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod karel304 16. 8. 2024 00:23

Mně padá George od aktualizace appky minulý týden. Při zadáváná PINu se zhroutí hned nebo po zadání prvních čísel. Někdy přihlášení do IB zabere i víc než 5 pokusů, SB padá o něco méně (Android 10, MIUI 12.5.3).
karel304
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 16. 8. 2024 06:09

Pokud je na nějakém zařízení Android 10, tedy byl to pro dané zařízení poslední update, je to staré minimálně 4 roky, ale klidně i třeba 6 let.
Asi bych předběžně napsal Ježíškovi o nové zařízení.
Časem bude víc a víc věcí, se kterými bude problém.
Bezpečnostní zabezpečení to zařízení taky nebude mít zrovna aktuální.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 16. 8. 2024 07:19

:D :D :D
GeneHawkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 8. 2024 07:21

Mám horší problém, od půlky září mi má George přestat fungovat úplně. Bohužel náhrada mého telefonu na trhu jaksi není (mám Blackberry s klávesnicí). Holt nainstaluji na služební, což mi tedy úplně nevyhovuje.

Zlaté SMSky a banky, co fungují v prohlížeči i na mobilu, třeba Fio.

-- 16. 8. 2024 07:21 --

Mám horší problém, od půlky září mi má George přestat fungovat úplně. Bohužel náhrada mého telefonu na trhu jaksi není (mám Blackberry s klávesnicí). Holt nainstaluji na služební, což mi tedy úplně nevyhovuje.

Zlaté SMSky a banky, co fungují v prohlížeči i na mobilu, třeba Fio.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod technikus 16. 8. 2024 07:29

Klávesnici má každé zařízení :D Když ne hardwarovou, tak na displeji. Eventuálně lze i přes USB či bluetooth připojit klávesnici.
Co dotykový displej s vibrační odezvou při dotyku/psaní?
K tomu aplikaci SwiftKey a psaní jde pak samo.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 8. 2024 08:17

Pro mne je rozdíl mezi HW a SW klávesnicí propastný. Občas musím něco napsat na služebním telefonu a je to nebe a dudy. Píšu poměrně hodně a integrovaná klávesnice je znát. Ano, jsou všelijaké obezličky, typu externí klávesnice ale jednak to zabírá moc místa v kapse a jednak se to nedá použít "za pochodu" (na ulici, v MHD,...). Když jsem v kanceláři nebo doma, tak si pustím počítač.

Aktuálně jsou alternativou některé modely Unihertz, ale nečetl jsem na ně úplně nejlepší recenze, navíc už i nové se prodávají se zastaralým Androidem, takže bych zakrátko řešil stejný problém.

Totální dokonalost byl BlackBerry Torch 9800. Malý akorát do kapsy (teď mám KeyOne a je zbytečně velký, což ten služební Samsung taky), vysouvací klávesnice.

Každopádně to je tak nějak můj problém a do vlákna banky to nepatří. ČS "vyčítám", že mi vnucuje jaký mám mít OS. Kdyby si nevynucovala aplikaci, tak můžu zůstat u čeho chci.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod aaaa 16. 8. 2024 08:23

Nebo pockej jeste par let, od 70 let maji klienti autorizacni SMS zdarma ne? :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 8. 2024 08:26

to mi, přece jen, ještě hodně chybí :). A než se toho dočkám, tak kdo ví co bude.

Přitom bych se spokojil i s nějakým omezeným přístupem. Nějaké "light" IB funkční ve všech prohlížečích, kdy na jméno+heslo bych se mohl dostat do IB a platit na "podepsané" účty.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka