Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
sayen píše:xls píše:Ono 0,2 % z 10M je 20 tisíc, a ty by bylo potřeba platit každý rok. Samozřejmě každá sranda něco stojí, poplatky z nákupů a prodejů nebo náklady na margin dosahují taky slušných částek, proto jsem zastáncem se poplatkům vyhnout, pokud to jen trochu jde, a to hlavně těm opakovaným.
Z druhé strany DIP je jen takové demo-obchodování, při těch omezených vkladech a dalších omezeních se to dá pojmout i odlišně od normálního investování.
Tak těch co teď mají na penzijku 1M asi moc není , natož tak 10M. Já v současnosti otáčím 12M a do penzijka míním dávat jen optimální částky, protože jsou ty peníze zablokované a při současném prodlužování odchodu do důchodu taky můžu, ikdyž nerad, dřív prdět do hlíny.
Bohužel jsem zjistil , že mám blbě podepsané současné penzijko bez výsluhové penze ,takže z něho nezískám 50% do DIP. Takže pojedu od nuly a jestli RB se písemně nějak zaručí ,že dělá konverzi měn za střed, jak říkali po telefonu, tak do toho jdu. Staré penzijko přesunu do nějakého dynamického fondu co kopíruje např. index SP500.
sayen píše:RB dělá v současnosti konverze měn za střed. Potvrdili mi to 2 lidé z RB nezávisle na sobě.
Platí to pouze pro DIP ! Je to asi pravděpodobně omezené nabídka podle toho jaký bude konkurenční boj.
Poplatek za správu je jasně uveden v ceníku 0,2% jako roční úrok. Jestli ho účtují každý měsíc ,tak pouze jako 0,2%/12.
tom.par píše:sayen píše:RB dělá v současnosti konverze měn za střed. Potvrdili mi to 2 lidé z RB nezávisle na sobě.
Platí to pouze pro DIP ! Je to asi pravděpodobně omezené nabídka podle toho jaký bude konkurenční boj.
Poplatek za správu je jasně uveden v ceníku 0,2% jako roční úrok. Jestli ho účtují každý měsíc ,tak pouze jako 0,2%/12.
Jojo, platí že je to 0,2 % p.a., pouze ta částka není účtována jednou ročně, ale každý měsíc. Takže ano 1/12. Já chtěl jen upozornit na to, aby tam člověk držel nějaký cash i průběžně a byl připraven na to, že mu bude každý měsíc nějaká částka odečítána.
Na informovanost lidí v RB bych se moc nespoléhal. Když jsem si zakládal DIP přímo na pobočce, tak paní neměla absolutně tušení a musela se ptát na nějakém jejich interním chatu. A hlavně tedy mně to teď při pokynu v jejich aplikaci stále ukazuje poplatek za směnu 0,9 %. Vyzkoušeno dnes.
Ještě mě napadá, že to může být takto: RB udělá konverzi za střed... a pak naúčtuje poplatek za směnu ve výši 0,9 %
Elethius píše:Zdravím, našel jsem, jak je to s RB a převodem měn. Předem dodám, že to v ceníku nemají. Tyto informace jsou z interního webu zaměstnanců RB. Tudíž by měl RB DIP být výhodnější než Patria prav. investice (viz. poslední srovnání ze dne 16.01.2024).
Jaký kurz je uplatněn v případě že klient nakupuje CP v cizí měně z CZK BIU?
Pokud klient na DIP smlouvě nakoupí přímo z CZK BIU cizoměnový cenný papír, tak má spread jen 0,90% (nejnižší možný spread, který lze dosáhnout). Tento spread je počítán od středového kurzu našeho kurzovního lístku.
Jaký kurz je uplatněn v případě že klient převádí CP v cizí měně z CZK běžného účtu na USD BIU?
Spread je 3,5% od středového kurzu (kurzovní lístek RB
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků