Které zpravodajství sledujete?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jay Zee 6. 10. 2024 21:20

V Česku jsem plátcem hospodářských novin, ale už delší dobu mě kvalita jejich zpravodajství štve. Přemýšlím o změně na E15. Které noviny čtete vy? Kvůli zahraničí odebírám Bloomberg, na který jsem přešel z Financial times, protože FT mi přišly příliš málo orientované na tržní dění.
Jay Zee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod astrapa 9. 10. 2024 22:48

Kolik za Bloomberg platíš? Myslel jsem, že jejich servis stojí statisíce dolarů.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Roman1989 9. 10. 2024 23:21

JayZ:
zaplat si rocní permanentku v nejake knihovne, stojí to +- 200kč, která má Pressreader
https://www.mzk.cz/katalogy-databaze/da ... iny-online

a máš přístup např. k WSJ, Forbes (ang.), Foreign Affairs, Economist a dalsich milion věcí co jsou víceméně k ničemu.
Používám to na WSJ a škoda že nemají i FT, ten se mi líbí asi nejvíc.
Předplácet HN nebo e15 považuju za vtip, tam by ty noviny měly platit naopak tobě, za to že ztrácíš čas, když je čteš.

jestli chceš pošlu ti v pm i odkaz na pirátské vk.com stránky (mohu to dát sem, ale aby to neporušovalo pravidla, nevím.) kde se dá sehnat v pdf i super akciový/stock pickerský časák Barron´s (týdeník, spadá do rodiny WSJ), Fortune, New Yorker, The Atlantic, Vanity Fair, a další eng periodika.

Víceméně 90-95% textů v časopisech je ztráta času, alespoň dle mé zkušenosti.
Čtu z toho jen ten Barron´s (četl mj. Munger), který je fakt dobrý a takový oddechový, a občas Vanity Fair, ač to není čistě ekonomický časopis, má sem tam skvělý investigativní článek o nějakém byznyse/Wall street osobnosti třeba na desítky stran, kde fakt vyhrabají takové informace, co jiní novináři nezjistí.

Na tohle vše mám ale čtečku, protože dívat se ještě po práci do pc na ty pdfka, tak ti upadnou oči :-)
I tak ale dle mě, nejlepší informace jsou zadarmo, a bez tohoto všeho bych se úplně v klidu obešel, beru to jen jako takovou oddechovku místo Netflixu. Peníze bych dal do knih než do předplatného. Ale jak jsem uvedl výše, není třeba ani moc platit, a nejdražší na tom je nakonec ta čtečka :-)

"Kolik za Bloomberg platíš? Myslel jsem, že jejich servis stojí statisíce dolarů."
Bloomberg terminál vs. dalších x možností news subscription. Ty o tom prvním, Jayzee o tom druhém.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 10. 10. 2024 19:11

Tak je jasné, že kdo umí anglicky, nebude ztrácet čas čtením českých novin. Totéž bude platit o francouzštině, španělštině a němčině. Dříve se daly velmi slušné materiály číst i v ruštině, dnes kvůli tvrdé propagandě a drsným represím proti tisku prakticky rusky psaná žurnalistika zanikla. Česká žurnalistika si není na sebe schopná vydělat, u nás se novináři zabývají prakticky jen přepisováním tiskových zpráv a servisu ČTK. Svobodná a pluralitní žurnalistika zažila vrchol v 90. letech, aktuálně se toho v češtině moc číst nedá. Mám předplacené papírové HN, měl jsem do srpna LN, krátce jsem předplácel Deník N, dříve Euro, Ekonom a Hrot. Bývalí novináři zakládají svoje projekty na internetu a strašně se to fragmentuje, je nereálné všechny podcasty stíhat poslouchat. Navíc z 40 min podcastu je podstatné sdělení ve 2 minutách. Sám jsem zmaten a zklamán z vývoje medií v posledních letech a trochu jsem rezignoval. Bohužel lepší to už nebude a bude docházet k ještě větší atomizaci.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod saabik 10. 10. 2024 19:22

astrapa píše:Kolik za Bloomberg platíš? Myslel jsem, že jejich servis stojí statisíce dolarů.

Klasický bbg terminál stojí cca 2500 USD měsíčně. I tak je to pálka.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér