ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 10. 2024 07:56

mahdy1666 píše:Druhým rokem každého ob-prvního v měsíci točím u Čobky 250 kk a můj bankéř o tom ví. Když jsem se drze dotazoval, že bych rád ještě vyšší limit (třeba rovnou těch 500 kk), tak to že prý schvaluje nějaká jejich "interní komise" a ta kdyby se dozvěděla, jak penízebz kreditky pravidelně "končí" tak by to zařízla. Takže s točením více jak čtvrt mega bych u ČSOB moc nepočítal.

-- 11. 10. 2024 07:22 --

...a u kreditky Rajfky se vybrané peníze okamžitě úročí doslova brutální sazbou (tuším, že skoro 30 % p.a.)

Dělám to stejně, vždyť je to rada ČSOB k jejich KK, doslova v návodu píšiu, použijte peníze z KK ke spoření například je uložte na váš sú u ČSOB, je to jejich doporučení, pak je jedno jestli tam uložíš 250 tis nebo 500 tis.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod beet 11. 10. 2024 08:45

Teď nemůžu přesné znění toho doporučení najít. Může to sem někdo hodit?
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 11. 10. 2024 08:52

Asi vím, o jaké "doporučení" šlo, ale to samozřejmě bylo, že si své peníze můžeš nechat úročit na spořáku a používat na placení kreditku = peníze banky. Ne že má člověk vycucnout kreditku a dát si tyto peníze na spořák. :)
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 11. 10. 2024 08:57

Myšleno je asi toto https://www.csob.cz/lide/pujcky/kreditni-karta

Až 55 dní bezúročné období
Díky až 55 dnům bezúročného období, během kterého máte peníze půjčené zdarma, si v klidu můžete šetřit vlastní prostředky, nebo si je poslat na spořící účet, kde vám budou vydělávat a bez obav platit vše kreditkou.

Jak píše tmx643, radí dát na spořák svoje vlastní peníze a nákupy mezitím platit kreditkou.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Roman1989 11. 10. 2024 17:02

mahdy: tak to si byl ty, co to sem asi psal , tehdy s tím bankerem.

kecinzer: jak vis ze 250k je maximum? Mas nejakou konkretni zkusenost s CSOB? díky.

-RB- delam pres dobirku, limit jen 210k. Takze se nabizi to zvednout, nerikam na pul mega, ale treba na 350k.

a ano Moneta mam ted taky 250k, a pozadam o tech 300k, ale to me moc neposune, kdezto u RB a csob je jeste prostor :-)

Pulman:
"pak je jedno jestli tam uložíš 250 tis nebo 500 tis."
Tak to je opačný názor než ma Kecinzer :-)) ....a ty to delas s kolika? Zajima me konkretne, zda to nekomu zarizli kdyz tocil s 250k+, nebo vsichni jen vychazime z te prihody s bankerem Mahdyho.
Patrik sem treba psal, ze zase zarizli ty dobirky u podnikatelske Monety, ale tam jde o cashback, kdezto tady nam banka nic neplati, jen vyuzivame toho 50denniho okna, proto ma domnenka je, ze by jim to nemuselo vadit, a mohli dovolit i vyssi limity nez 250k.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 11. 10. 2024 18:52

baron84 píše:Podle toho co jsem tento týden viděl na pobočce ČSOB, má zpřísnění podmínek na Premium účet přesně ten efekt, co asi chtěli. Bankéřka měla na stole docela štos přestřižených Visa Infinite karet

Tak si rikam, jestli nejak nakonec vymeknou nebo ne. Ja osobne zatim vyckavam. Z dua Erste a CSOB se spise klonim k Erste.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 12. 10. 2024 05:43

Proč by měli vyměknout? Zbaví se lidí, ze kterých nic nemají.

EP je mnohem horší odpad, tam ještě pravidelně otravujou s pochodem na pobočku. U ČSOB ani žádnou nemám.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 10. 2024 07:54

A proc ty karty v CSOB prebiraji a strihaji? Po mne nikdy nikdo zadnou kartu vracet nechtel.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Stileth 12. 10. 2024 14:23

Ze by proto, ze presli na bezny ucet a tim padem nemaji na benefity premiovych karet narok?
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 10. 2024 14:34

No, dobře, to se furt dá karta zablokovat a nemusí se odevzdávat a stříhat. Ale třeba je to u prémiových karet jinak, nevím. Třeba se někde pro využití benefitu jen ukazují.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 10. 2024 15:34

V tom pripade staci zakaznikovi rict, ze ji ztratil a nemuze ji vratit.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Jantars 12. 10. 2024 23:47

Prosím pěkně,
jak se napočítívají termíny sa salonky u prémiové kreditní karty? Příklad: v květnu jsem si ji pořídíl, v říjnu vyčerpal 2x, v prosinci dočerpám 2x. Znamená to že v květnu 2025 budu mít znovu 4x salonky nebo budu mít "jen" 2x až v říjnu 2025 + 2x v prosinci 2025?

A ještě jedna k tématu: pokud mi kartu kvůli zneužití totálně zablokovali a vystavili novou, mám na nich od nuly zase 4 salonky? (předpokládám že ne a nová karta je přebírá od té původní).

@Patrik Chrz: to by mě zajímalo, jak si při tom svém poletování po světě poradíš; já jsem momentálně na Kubě, ta je pod restrikcemi USA takže obrovské problémy s Android zařízeními které kvůli restrikcím nechtějí pracovat, Dále SSL VPNky mě pomůžou jen z půlky (protože kubánská vláda sice do SSL provozu nevidí ale dokáže ho "umravňovat" takže spousta stránek aj. is použitím SSL VPN věcí také nejde. A do toho si se mnou chce telefonicky povídat banka kvůli napadení karty (ještě že mám Vodafone WiFi volání jinak bych se nedoplatil...). Zítra naštěstí mizím a v první zemi si narovnám vztahy s Googlem :-) (předpokládám že s Applem to bude ± stejné).....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 13. 10. 2024 07:27

Salonky se počítají za kalendářní rok.Od ledna můžeš čerpat další nové 4 vstupy.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 13. 10. 2024 09:42

Roman1989 píše:mahdy: tak to si byl ty, co to sem asi psal , tehdy s tím bankerem.

kecinzer: jak vis ze 250k je maximum? Mas nejakou konkretni zkusenost s CSOB? díky.

-RB- delam pres dobirku, limit jen 210k. Takze se nabizi to zvednout, nerikam na pul mega, ale treba na 350k.

a ano Moneta mam ted taky 250k, a pozadam o tech 300k, ale to me moc neposune, kdezto u RB a csob je jeste prostor :-)

Pulman:
"pak je jedno jestli tam uložíš 250 tis nebo 500 tis."
Tak to je opačný názor než ma Kecinzer :-)) ....a ty to delas s kolika? Zajima me konkretne, zda to nekomu zarizli kdyz tocil s 250k+, nebo vsichni jen vychazime z te prihody s bankerem Mahdyho.
Patrik sem treba psal, ze zase zarizli ty dobirky u podnikatelske Monety, ale tam jde o cashback, kdezto tady nam banka nic neplati, jen vyuzivame toho 50denniho okna, proto ma domnenka je, ze by jim to nemuselo vadit, a mohli dovolit i vyssi limity nez 250k.

Protože mi to řekl bankéř při zakládání Premium, a také to mají uvedené na webu u té kreditky.
Stejně tak vím, že maximum u Monety je 300K a u ČS 200K.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 13. 10. 2024 09:59

250 je maximum, co lze získat on-line nebo předschváleným navyšováním. Více asi lze, ale pouze individuálně přes bankéře.
retron
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka