SIPO je primárně určeno k inkasním platbám ... příkazem k úhradě ho můžete zaplatit ve vyjímečných případech
více se určitě dozvíte na stránkách SIPO nebo České pošty
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Rop píše:příkazem k úhradě ho můžete zaplatit ve vyjímečných případechp/quote]
stanislav.stribrny píše:Ach ne. SIPO samozřejmě mám (snad jako každý v republice, ne?). Ptám se, zda ho mohu každý měsíc platit převodem z účtu, tedy ne na poště.
Na složence je vzadu uvedeno, že lze platit i jednorázovým příkazem, a že poplatek 8 Kč bude připsán na složenku příští měsíc. Jenže pokud, vím, tak pošta to vidí nerada, tedy nechce abyste platili SIPO převodem.
Pak je tam ještě možnost zadat ke svému účtu povolení k inkasu. Máte někdo zkušenosti? Je to zpoplatněno? Jaký den v měsíci si pošta platbu strhává?
PatrikChrz píše:Zatím jsem to sice nevyužil, ale u FIO "naběhne" SIPO do čekajících plateb tak dva, tři dny před tím, než se "strne" a je možné ho ručně "zrušit" - asi by se to dalo využít pro případ, kdy by si něktrerý z dodavatelů (třeba omylem) účtoval příliš vysokou částku.a/quote]
S474N píše:stanislav.stribrny: to se tyka predevsim pouze tech, co ziji "nadoraz".
dalich píše:Hm, tak takhle to nefunguje. Když ve FIO zrušíš SIPO, stávající se stejně provede a zruší se až od následujícího měsíce, pokud ho zrušíš do 15. dne. Jediným řešením, aby se neprovedlo, je nemít na účtu peníze (nebo kontokorent).p/quote]
Určitě? Já teď nemyslím zrušení SIPO jako takového, to mám "inkaso + SIPO", ale tak dva, tři dny před splatností se mi to objeví i v "přehed převodů" s ikonkou odpadkového koše. Myslel jsem, že tam by to bylo možné zrušit? /quote]
stanislav.stribrny píše:Další výhoda SIPO asi bude, že si pošta sama hlídá aktuálnost údajů. Občas se mění čísla účtů, výše plateb, což bych musel u trvalých příkazů hlídat já. Takhle mám klid.
Jediná nepříjemnost tedy asi je, že si banky strhávají SIPO kolem 10. dne v měsíci. Komu chodí příjem až ke konci měsíce, má smůlu. /quote]
dayslypper píše:V internet bankingu zadání SIPO mám, nicméně stačí opravdu jen zadat "spojovací číslo"? Nemusím někam na poštu nahlásit, že SIPO budu platit bezhotovostně?
dayslypper píše:Pokud nemusím, tak se pak nabízí otázka, co se pak stane, kdybych svolení k SIPU zadal do další banky a v té dosavadní bance SIPO nezrušil? Nenastane nějaký konflikt?
dayslypper píše: Placení v hotovosti na přepážce lze provést poslední den v měsíci. Pak, jestli to dobře chápu. Bezhotovostní platba zajistí oddálení tohoto deadlinu o 10-14 dnů později.
filip893 píše:Tak to nikoliv. Bezhotovostní SIPO se strhává kolem 15 dne měsíce.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků