FinExpert.cz |
Přihlásit se |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Multi-level marketing |
|
Travelmarket |
---|
![]() ![]() |
10. 12. 2014 19:48 ![]() |
Ahoj, nedávno mi jeden známý nabízel, ať si kupuju dovolený přes nějaký systém. Po zaplacení cca 200 USD můžu nakupovat výhodně zážitkové dovolené, levné ubytování v luxusních hotelech...užiju si a ještě prý za to budu mít nějaké traveldolary, za který budu moct dál nakupovat s ještě větší slevou. Moc se mi to nezdá, všechno je v angličtině, chci víc informací od někoho, kdo s tím už má nějaké zkušenosti. Poradíte mi?
|
Poslední příspěvek |
![]() ![]() |
10. 12. 2014 23:43 ![]() |
Kam a komu jde tech 200 usd? A pak sekce letdlo/MLM
|
![]() ![]() |
11. 12. 2014 09:56 ![]() |
Těhle systémů existuje řada. Některé jsou více-méně férové, některé jsou vyloženě zlodějina.
Na dovolené jsem se seznámil s jednou Američankou, která byla členem takového systému a moc si to pochvalovala. Měla slevu na ubytování v hotelu (stejném, v jakém jsem bydlel já) a ještě dostala lepší pokoj. Na druhou stranu to znamená kupovat si samostatně letenku, což může někdy vyjít dráže, než celý zájezd přes cestovku - a jindy zase o hodně levněji. V některých těhle systémech je problém zabookovat termín na poslední chvíli v hlavní sezóně (počet míst je omezen), takže se to blbě kombinuje s akčními letenkami. Některé systémy vyžadují ještě udržovací poplatky, které to dost prodražují, jiné fungují jen pár let (dokud nabírají klienty) a pak zaniknou. Já mám zkušenost jak s kupováním zájezdu s cestovkou (jezdím s německými), tak létání na vlastní pěst (no to vlastní není úplně přesné, vždy se přidám k někomu, kdo to zařídí, viď avathare, xls a další ![]() Všechno má své pro a proti a nelze paušálně říct, co je lepší. Dovolenkové systémy jsou dobré pro bohaté důchodce, co mají spoustu času a na dovolenou mohou kdykoliv a jezdí často a rádi. Naopak pro single zaměstnané, kteří si budují kariéru moc výhodné nejsou. U rodin s dětmi je to někde mezi, opět záleží na jejich finančním postavení, pokud vyjdou tak tak, tak to pro ně moc není, pokud mají dost peněz, tak zase slevy moc neřeší. |
![]() ![]() |
11. 12. 2014 10:38 ![]() |
No a pokud je všechno v angličtině a člověk ji neovládá, tak na to stejně může klidně zapomenout.
|
![]() ![]() |
11. 12. 2014 10:41 ![]() |
Google Translator, ně znaješ
![]() |
![]() ![]() |
11. 12. 2014 11:11 ![]() |
To jo, ale občas překládá věci naopak, než to má skutečně být. Jestli to někomu tak stačí...
|
![]() ![]() |
17. 9. 2018 17:31 ![]() |
200 USD je poplatek tomu systemu? Neverim, ze usetris vic pres system, za ktery platis poplatky, nez kdyby sis to nasel sam a dovolenou poskladal..
-- 17. 9. 2018 17:33 -- Znas nazev tyhle spolecnosti? Ze zajmu bych se podivala. |
![]() ![]() |
20. 9. 2018 00:45 ![]() |
Dreamvc
možná dreamtrips každopádně je to nak Dream vacation club |
![]() ![]() |
20. 9. 2018 12:14 ![]() |
Koukám vykopané staré vlákno, ale od té doby mám nějaké další zkušenosti, tak přidám.
Před pár měsíci jsem byl na prezentaci "nového a úžasného systému na cestování", Firefly. Princip byl podobný, jako u všech MLM systémů - nepřehledný systém různých bonusů a bonusů z bonusů, členských balíčků a poukázek kterými šla hradit část nebo celá dovolená, atd. Tam, na místě, to fungovalo skvěle, pán nám ukazoval velké rozdíly v cenách přes Booking.com a přes Firefly. Neměl jsem v úmyslu se stát členem, ale jelikož nějaké členy znám, řekl jsem si, že kdyby to bylo levnější, že si to přes ně klidně objednám (ať z toho i něco mají, když to pro mne bude výhodnější - zkrátka win-win). Jenže, když jsem doma hledal konkrétní ubytování na konkrétní dny a do konkrétní destinace, tak mi to většinou nenašlo buď nic, nebo to bylo dražší. Ano, nejsem zrovna "tabulkový" klient, jezdím spíše do méně obvyklých destinací. Zkrátka 4 a 5 hvězdičkový hotel na víkend v Berlíně, Paříži a Milánu možná vyjde levněji přes tento systém, ale základní ubytování na 1 noc někde ve východní Evropě tam není vůbec nebo za nekonkurenceschopnou cenu. |
![]() ![]() |
20. 9. 2018 12:57 ![]() |
někde jsem četl že hotel dá napřímo slevu 10 až asi cca 20 procent, tak todle může být podobný, uzavřená smlouva se slevou 10 a více procent a ještě budou pod cenou bookingu, když je to 4 hvězdičkový hotel, kde je prostor pro snížení ceny, u levnějších pod 1000 Kč to právě moc nevyjde. někde tam budou už ceny nákladu od 300 kč víc plus na platy personálu.
|
![]() ![]() |
20. 9. 2018 12:59 ![]() |
Haha, novy a uzasny system cestovani, ze me to neprekvapuje. Jde o zahranicni projekt? Radsi si vse hledam sama a zahranicni dovoleno seskladam, ale diky za nazor. Je to sice jasna zlodejina, ale byla jsem zvedava na jakem principu to funguje.
|
Nahoru |
Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 11 ] Předchozí téma | Následující téma |
Verze pro tisk |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Multi-level marketing |
Hledat |
Zobrazit v normálním vzhledu |
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies |