FinExpert.cz |
Přihlásit se |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Platební styk |
Další stránka |
Unicredit Bank |
---|
![]() ![]() |
19. 6. 2009 07:06 ![]() |
Koukám, že tu nikde není tohle vlákno.
![]() Osobně jsem dnes UnicreditBank dnes totálně vytočený. Snad každé 2-3 měsíce jim nefunguje internet banking (IB). Nešel několik hodin předevčírem a dnes už je taky několik hodin mimo provoz. A když si na to člověk stěžuje, ani jim nestojí za to, aby se mu omluvili. |
Poslední příspěvek |
![]() ![]() |
19. 6. 2009 07:46 ![]() |
Mi UCB přijde jako poměrně drahá banka v porovnání se službami, které nabízí.
K čemu jsou výběry z bankomatů UCB zdarma, když ty bankomaty člověk nemůže najít ![]() Jediné, co je celkem slušné jsou kreditní karty. |
![]() ![]() |
19. 6. 2009 07:54 ![]() |
Já teda IB nepoužívám denně ale funguje mi bez problému. Použil jsem to teď 4 dny za sebou a bez jediného problému. Přihlašuju se do toho ovšem normálně přes den takže nevím jestli někdy v noci třeba nedělají nějaké úpravy, ale já skutečně nezaznamenal žádný problém během posledního měsíce.
|
![]() ![]() |
19. 6. 2009 07:56 ![]() |
DoubleSix píše K čemu jsou výběry z bankomatů UCB zdarma, když ty bankomaty člověk nemůže najít ![]() No jo, ale hlavní výhoda třeba u konta KOMPLET které mám: - výběr z kteréhokoli bankomatu (jakékoli banky) jen za 9,90 Kč - vklad na bankomatu Unicredit zdarma (to používám často neboť ne vždy stihnu pobočku, vložit přes bankomat je super věc) |
![]() ![]() |
19. 6. 2009 08:01 ![]() |
Taky UB zrovna nemiluju. Byl jsem více či méně "zabydlen" v obou bankách, které pohltila.
Jednak v HVB, kde jsem měl nějaké investice - dopadlo to tragicky, ještě že šlo o tzv. zaručené investice a dostal jsem alespoň to, co jsem tam vložil (i když ne tak docela, tratil jsem na poplatcích), takže ztráta byla je z tzv. "ušlé příležitosti" A hlavně v Živnobance, která předtím, než do ní ti Italové vstoupili, patřila mezi nejlevnější na trhu. V době, kdy pro vydání platební karty banky požadovaly zůstatek na účtě a obraty, mi ihned vydala kartu s limitem 10 tisíc denně a taky jejich samoobslužná zóna byla super, daly se na tom zadávat příkazy (24 hodin denně, šlo o další "krabici" vedle bankomatu), když člověk neměl doma počítač a/nebo připojení k Internetu (což tehdy také nebylo úplně běžné). Taky neomezený počet výběrů zdarma z vlastního bankomatu (i když jich moc nebylo, ale já ho měl v pěším dosahu od bytu) nebyla úplně běžná služba. Aktuálně mi přijde jako poměrně drahá banka. Snad jedinou zajímavostí je možnost napojit kartu na účty ve 2 různých měnách (EUR a CZK, nebo EUR a USD). Při platbě v jedné z těchto měn pak banka odečte částku z účtu bez konverze. Doplněno: jak píše mobilman - možnost vkládat peníze přes bankomat (tedy opět 24 hodin denně) je taky super (měla i Živnobanka). |
![]() ![]() |
19. 6. 2009 08:19 ![]() |
PatrikChrz: Mě ten vklad přes bankomat DOST zklamal. Vklad hotovosti na pobočce je zpoplatněn (prý to zaměstnává paní na přepážce a tu musí banka platit a tak skrze poplatek ji platí klient, vždyť je tam pro něj). Když jdy vložit peníze přes bankomat, stejně musím dovnitř, obtěžovat paní na přepážce, aby mi dala obálku
![]() ![]() PS: IB je stále mimo provoz! |
![]() ![]() |
19. 6. 2009 08:25 ![]() |
Ruprecht001: tak to asi od dob Živnobanky změnili. Já jsem vkládal pouze jednou - na bankomatu jsem zadal kolik chci vložit, vyjela obálka, do té jsem dal peníze a nechal obálku zajet zpět. S tím zpožděním nevím, dělal jsem to pozdě večer a druhý den byly peníze připsány.
|
![]() ![]() |
19. 6. 2009 09:17 ![]() |
UcB má jen kreditku k AXA PF. Jinak nic a i tu kartu zařídila spíš AXA. Až budou mít nějaký trhák, tak to sem hodím - ale myslím, že nebudou mít nikdy. Nejsou flexibilní, natož průkopníci.
|
![]() ![]() |
19. 6. 2009 17:43 ![]() |
no zrovna unicredit je snad nejdrazsi banka na firemni finance
![]() |
![]() ![]() |
20. 6. 2009 06:48 ![]() |
fikyyy: Držím je jen kvůli zahr. platbám, ostatní jsem už dááávno převedl do Fia. A nejdražší není, vycházela cca stejně jako ČSOB. Ale ten servis co klientům poskytují je snad nejslabší, co jsem kde v bance zažil.
![]() |
![]() ![]() |
20. 6. 2009 07:00 ![]() |
Ruprecht001: a proč na zahraniční platby nevyužíváš devizové společnosti? Popř. jestli jsou v EURech, tak si založ účet v Německu (Žitava) nebo na Slovensku (Pragobanka) a máš to zadarmo (resp. u Pragobanky zdarma a u VR Bank Zittau bez paušálního poplatku a pár centů za převod).
|
![]() ![]() |
20. 6. 2009 08:36 ![]() |
patrik: myslis privatbanku, ne?
![]() |
![]() ![]() |
20. 6. 2009 08:37 ![]() |
jo jasně
![]() |
![]() ![]() |
20. 6. 2009 15:15 ![]() |
PatrikChrz: Účet v Německu mám, ale na poplatky za zahr. platby mě to vyjce cca nastejno jako v ČR (pár centů to ani tam není, za platbu do Hong Kongu účtují tuším min 8,50 EUR), resp. v UniCredit, kde platím min. 250 Kč za transakci. Platby jsou vždy kolem 1000 USD a myslím, že bych se na o moc lepší cenu nedostal a 3-5 dní na "doručení" platby je pro mne dostačující, víc už by byla spíše komplikace a za to těch pár ušetřených korun nestojí.
|
![]() ![]() |
20. 6. 2009 16:00 ![]() |
Aha, to jsi neuvedl, že platíš mimo Evropu, tak to je samozřejmě jiná, německé banky mají "za pár centů" platby jen v rámci EU (ale na rozdíl od slovenských i neměnové, tedy např. do Polska, Maďarska, atd).
Pokud je to v USD do HK tak tam bys u devizové společnosti jednak měl nižší poplatek (paušál 100 Kč za platbu) a jednak lepší kurz. Jak je to u USD nevím, já platím hlavně v EUR. Poslední platba 10. 6. částka 117,38 EUR, kurz 26,77, poplatek 100 Kč. Ve stejný den měla Unicredit kurz 27.258825. Takže kdybys platil 1000 EUR, byl by rozdíl v kurzu 488.825 Kč + rozdíl v poplatku (dle výše převáděné částky, ale minimálně dalších 150 Kč). A jestli ten účet držíš opravdu jen kvůli zahraničním platbám, tak ještě započti roční náklady na jeho provoz a dohromady to už dá slušný balík ![]() |
Nahoru |
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 248 Další stránka Stránka 1 z 248 [ Příspěvků: 3713 ] Předchozí téma | Následující téma |
Verze pro tisk |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Platební styk |
Hledat |
Zobrazit v normálním vzhledu |
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies |