FinExpert.cz
https://forum.finexpert.e15.cz/

Equa bank
https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1108515
Stránka 442 z 468

Autor:  vlazy [ 20. 1. 2020 17:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

__Pavel píše
EQUA zase jede. Platby zadané o víkendu s dnešní splatností stále čekají na den splatnosti a převody mezi vlastními účty jsou ve zpracování.
edit: Tak platby nakonec odešly krátce před dvanáctou, tedy v cílové bance budou až zítra.
Tak s tím jsem měl dnes také problém. Krátce před 9:30 jsem provedl převod mezi vlastními účty a po 11:00 jsem nezaplatil kartou, protože peníze nebyly ještě převedeny na BÚ a musel jsem proto použít kartu jiné banky. Není to ale poprvé a v minulosti jsem se s něčím takovým už vícekrát setkal. V tom tato banka vůbec není spolehlivá. Odpoledne se mi převod mezi vlastními účty už provedl do několik málo minut. To co je v jiných bankách samozřejmosti, že převody mezi vlastními účty provádí okamžitě do několika sekund tak Equa bank spolehlivě neumí. Chtějí zavádět okamžité platby a neumí to v rámci vlastní banky.

Mimonik píše
Napis jim, ze jim to blbe. Mel jsem podobny problem, platba se pri zopakovani nastavila jako SEPA. Meli tam chybu a vyresili ji.
Oni řeší asi jak co a jak kdy. Také jsem jim nahlásil některé chyby a opravili je i když jim to trvalo docela dost dlouho. Hlásil jsem jim ale několikrát chybu, že v IB na potvrzení platby na základě svolení k inkasu chybí důležitý údaj datum kdy platba byla uskutečněna, slíbili, že to bude předané jako požadavek na opravu, ale doposud to ani po docela dost dlouhé době neopravili a asi se na to vykašlali.

Autor:  bodyczech [ 21. 1. 2020 11:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Všechno je u nich trochu zdlouhavé a dost často nefunkční. Dnes konečně zavedli ApplePay, tak snad aspoň něco bude fungovat bez prodlev...

Autor:  misem [ 22. 1. 2020 12:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

V internetovém bankovnictví na PC jsem zadal opakování příkazu a na následné stránce někdy chyběly veškeré údaje jako číslo účtu, variabilní symbol, částka atd. V PC to nefunguje ve Windows 10 ani Windows 7 a to ve Firefoxu ani Internet Exploreru. Funguje to pro nedávné platby, ale starší platby zopakovat nejdou, údaje se smažou.

Mimonik píše
Napis jim, ze jim to blbe. Mel jsem podobny problem, platba se pri zopakovani nastavila jako SEPA. Meli tam chybu a vyresili ji.


Tak jsem napsal a dostal jsem neuvěřitelně hloupou odpověď. V podstatě asi že je jim to jedno nebo si dělají srandu nebo co tím jako chtěli říct?

"Dovolujeme si Vás informovat, že veškeré údaje se smažou po třech měsících od provedení platby a je zapotřebí údaje opět zadat."

Autor:  vlazy [ 22. 1. 2020 17:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

bodyczech píše
Dnes konečně zavedli ApplePay, tak snad aspoň něco bude fungovat bez prodlev...
U mne to bohužel fungovat nebude. Nemám iPhone a kvůli této "blbůstce" si ho pořizovat určitě nebudu. Jedině, že by banka iPhone zdarma dávala klientům např. v rámci propagace této služby tak bych to možná vyzkoušel. Je to asi věc názoru, ale mne k placení stačí a vyhovuje karta a myslím si, že je to lepší než nějaké šachování s mobilem u pokladny.

Autor:  Alfréd z hor [ 24. 1. 2020 18:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Tak jsem si myslel, že největší parodie na internetové bankovnictví je IB mBank. Omyl, je to IB Equabank. Vytvořit novou šablonu platby (ne z již proběhlé) je neřešitelný úkol. Vše se zasekne u autorizace, kde to chce heslo a sms ... to by ovšem ta sms musela přijít ... hlavně že sms při přihlášení do IB přijde ještě dříve, než človek stačí heslo vyplnit. Tak jsem to po čtvrt hodině opakovaných zadávání a vyvolávání (duchů) sms vzdal a zkusil zadat v mobilním bankovnictví ... a hle, zde šablona lze vytvořit ... a světe div se, zde se uloží tlačítkem uložit, bez požadavku na nějakou další autorizaci.

Autor:  TnT2 [ 24. 1. 2020 19:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

To je bug, pokud je v názvu šablony diakritika, nepřijde autorizační SMS. Už pracují na nápravě.

Autor:  vpe [ 24. 1. 2020 20:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Lepe pouzivat vsude ASCII :-)

Autor:  OnderCZ [ 24. 1. 2020 21:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Se mi líbí jak v dnešní době všichni přehání. Nejhorší, nejlepší, každý nalepkuje co to jde, jen když se mu něco stane. Achjo.

Autor:  HankaDu [ 5. 2. 2020 12:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Výběry v cizině budou nově bez poplatku. https://www.penize.cz/debetni-karty/412 ... u-v-cizine

Autor:  jir.vesely [ 5. 2. 2020 14:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Což bych stejně nebral moc jako výhodu při pohledu na jejich marži na kurzu :D

Autor:  petrmegac [ 5. 2. 2020 14:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Těch 9 Kč je nic proti tomu co si zaúčtujou za výběr zahraniční bankomaty.

Autor:  PatrikChrz [ 5. 2. 2020 14:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

u drobných výběrů dobré

Autor:  ripper6 [ 5. 2. 2020 15:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Neni pravda, Equa sice nepatri mezi top, ale v zahranici u ATM vyber za 9kc, kurz sice horzi u castky do 2000kc, ale nic vic to uz neuctovalo.
Proti tomu treba Creditas, sice tu dobu super bude vyber zadarmo, ale bankomat chtel v prepoctu poplatek snad 100kc za dany vyber. Zkouselo se vic bankomatu v dosahu.
Takze je otazka co je potom lepsi.
Transakci prave pak prodrazuji ruzne zahranicni bankomaty a dle vlozene karty je pak i poplatek nebo cim se to ridi :)

Autor:  noi2 [ 5. 2. 2020 15:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Equa má u tohohle výhodu multiměny. Takže pro Eur a USD u mne dobrá.

Autor:  Kamil40 [ 6. 2. 2020 10:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Equa bank

Myslím si, že pří výběru ze zahraničního bankomatu s Equa bank, nebyl poplatek 9 korun tak dramatický, oproti třeba jiným bankám. Ale je fakt, že když chtěl člověk vybrat jen drobnější částku je lepší to mít úplně zadarmo.

Stránka 442 z 468 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/