To je samozřejmě nesmysl, viz můj příspěvek zde:
viewtopic.php?p=8341890#p8341890
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Joezbrna píše:vpe píše:...
proto mi uniká smysl, kdy si společenstvo vlastníků vlastně takto ukrajuje z peněz a navíc při objemu pod 200 předpisů se to vůbec nevyplatí (protože je tam obvykle jakýsi smluvní paušál), no ale blbost a lenost vládnou
Obě družstva, kterým platím, SIPO umožňují, jedno dokonce donedávna vyžadovalo. JIní příjemci SIPO různě podporují (např. slevami). Asi mají zkušenost, že platby přes SIPO jim přicházejí lépe než platby přes jednotlivé inkasní příkazy, jinak si nedokážu vysvětlit, proč příjemci plateb tak výrazně preferují SIPO.
Tomáš Marný píše:OT: Když už jsme u té pošty... Před časem jsem využil jejich službu MMS pohlednice. To, co adresátovi dorazilo, bylo tak otřesné (vypadalo to jako vytištěné na tiskárně s docházejícími inkousty z podkladu 640x480, přitom fotka byla poslaná přes web, 6 MPx), že jsem se šíleně ******l a poslal stížnost na firmu, o které pošta tvrdí, že to pro ně zajišťuje. Z firmy jsem dostal obratem odpověď, že oni zajišťují jen placení přes prémiové SMSky. Takže jsem napsal poště, a dostal jsem odpověď, že to zmršila ta firma, které jsem psal předtím... Tož asi tolik ke službám České pošty.
4honza píše:prostě jen nahlásí spojovací číslo
vpe píše:4honza píše: prostě jen nahlásí spojovací číslo
Takže si zjistím / nahlásím tvé a budeš platit za mě jo?Anebo se checkuje jméno účtu či co? Nevím, jak to v praxi funguje, ale funguje to poměrně neefektivně myslím, viz problémy před časem u SIPO vs. mBanka.
vpe píše:Hele já mluvil o malém SVJ, kde zkrátka každý si hlídá svoje aby nedlužil a každý by si měl uvědomit, že pak 5 inkas SIPO za náklady 250 Kč dělá docela hodně na to, aby si někdo ve své režii nemohl zadat příkaz anebo tu složenku, která je asi o 10 Kč dražší jak u SIPO, poslat sám.
4honza píše: Pokud bych ho náhodou platil, tak je to normální krádežMimochodem stejná jako když budu vědět, že platíš elektriku inkasem a znát tvoje číslo účtu (a budu předpokládat, že tam nemáš omezení na VS, třeba protože to daná banka vůbec nepodporuje - těch je mimochodem dost).
ultima__ratio píše:No není to krádež, je to podvod a to pouze v tom případě, že bude prokázán úmysl, což lze prokázat leda tak, že se pachatel k tomu úmyslu přizná...
ultima__ratio píše:Tomu kdo uvedl omylem cizí spojovací číslo SIPO nehrozí žádný trestní postih, pouze mu vznikne dluh.
4honza píše:Paušální platba za méně než 200 účastníku SIPO je dle ceníku 200,- Kč, pak samozřejmě platí 3,10Kč za položku. Jestli se to SVJ vyplatí nebo bude dělat někdo kontrolu ručně - to si mohou spočítat sami, v případě pěti bytů to možná bude ochotný někdo dělat, ale původně diskuse byla o SVJ kde bydlí Patrik - psal o 23 jednotkách a dost pochybuju že v Praze najdou někoho, kdo jim to za ty peníze bude dělat každý měsíc.
ultima__ratio píše:1) Lacinovi byl prokázán úmysl na základě svědectví poškozeného (spolujezdce z Mazdy), který u soudu tvrdil, že na něj Lacina ukázal těsně před tím manévrem když jeli vedle sebe fakáče. V tom případě už je nedbalost vyloučena, protože Lacina tvrdil, že přejel do pravého pruhu a o té Mazdě jedoucí vedle něj nevěděl, což bylo tím svědectvím o fakáčovi vyloučeno. Stejně tak když se ten pachatel někomu přizná, že uvedl cizí spojovací číslo SIPO vědomě a ne omylem, tak lze u soudu úmysl také svědecky prokázat.
2) Vymáhat si může co chce, ale v občanskoprávním řízení, čili si bude platit navíc ještě náklady na soud a exekutora, což může být prodělečné, když ten druhý žádné peníze nemá. Tomu kdo uvedl omylem cizí spojovací číslo SIPO nehrozí žádný trestní postih, pouze mu vznikne dluh.
vpe píše:4honza píše:Paušální platba za méně než 200 účastníku SIPO je dle ceníku 200,- Kč, pak samozřejmě platí 3,10Kč za položku. Jestli se to SVJ vyplatí nebo bude dělat někdo kontrolu ručně - to si mohou spočítat sami, v případě pěti bytů to možná bude ochotný někdo dělat, ale původně diskuse byla o SVJ kde bydlí Patrik - psal o 23 jednotkách a dost pochybuju že v Praze najdou někoho, kdo jim to za ty peníze bude dělat každý měsíc.
Jenže z těch 23 neplatí SIPEM asi všichni a současně i toto množství asi má nějakou účetní a ta to 1-2x ročně zkontroluje a nikdo asi nechce být na nástěnce že dluží.
To už tady řešíme blbosti, zkrátka SIPO je nemoderní drahý přežitek pro pohodlné a neinformované lidi...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků