FinExpert.cz |
Přihlásit se |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Úvěry a leasing |
Předchozí stránka |
Zonky |
---|
![]() ![]() |
9. 8. 2020 22:31 ![]() |
U Rentiéra se jedná o postoupení pohledávky viz Rámcová smlouva odst. 2.2, kdy existuje přímý vztah investor-dlužník. Tím pádem spadá zdanění pod §8 g) úroky a jiné výnosy z poskytnutých úvěrů...
Naproti tomu u klasického investování na Zonky se jedná o participaci na úvěrech. Úvěr poskytuje Zonky a investor se podílí na výnosech a ztrátách na poskytnutém úvěru, viz smlouva. Daní se podle §10. |
Poslední příspěvek |
![]() ![]() |
10. 8. 2020 15:17 ![]() |
Díky, v životě by mě nenapadlo, že každý z toho je daňově-právně něco jinýho.
A má ten rozdíl na mě ještě nějakej dopad? Hlavně myslím potenciální výnos/riziko. Mně přijde že ne (ale i když jsem prošel všechny podmínky, tak nemůžu říct že bych tomu přesmoc rozuměl), samozřejmě kromě toho, co plyne z povahy věci, teda že rentiér to rozdělí automaticky, zatímco u normálních zonek si můžu vybrat konkrétní úroky, což se promítne i do poplatků. |
![]() ![]() |
10. 8. 2020 15:38 ![]() |
"Poplatky a daně sráží Rentiéra na kolena." Čistý výnos je cca 3% p.a., viz. tady.
Výhoda je, že ti u Rentiéra poměrně solidně rozloží portfolio úvěrů, což při normálním investování, když to tam jenom tak mrskáš ![]() |
![]() ![]() |
12. 3. 2021 05:10 ![]() |
Právě jsem zažil docela dobrý šok.
![]() V r. 2016 jsem tady dal k dispozici odkaz na soubor s Markowitzovým modelem použitelným pro Zonky. fc70 mi tvrdil, že to je nesmysl: "Celý ten matematický aparát mi připadá pochybný" … "Nevím, možná se to někde učí už na střední, ale je to rozhodně víc práce než (log)normální rozdělení a hotovo." viewtopic.php?f=317&t=1243170&p=11319560#p11319560 Ing. Michal Bock z Vysoké školy finanční a správní si to doplnil omáčkou a neváhal to dát na internet pod svým jménem a ani se nenamáhal ten Excel s mými poznámkami upravit. https://www.vsfs.cz/prilohy/konference/kd_2017_bock.pdf Další jeho práce je uveřejněná v ACTA VŠFS 2/2017: autoři MICHAL BOCK a JAROMÍR TICHÝ: Ocenění investorského portfolia P2P půjček a strukturovaných certifikátů P2P půjček, str. 121. https://www.vsfs.cz/periodika/acta-2017-2.pdf Co dokáže způsobit jeden můj model. Pánové, dobrá práce. |
Naposledy upravil Rop dne 12. 3. 2021 19:26, celkově upraveno 1 |
Upravil jsem odkaz, aby směřoval přímo na původní příspěvek. |
![]() ![]() |
12. 3. 2021 20:06 ![]() |
Michal Bock
Já abys věděl na koho si stěžuješ. Mimochodem to je snad někdo z tohoto fóra? Protože za tohle se dává banán ![]() |
![]() ![]() |
12. 3. 2021 20:28 ![]() |
Banan ze si z https://uloz.to/hledej?q=Zonky stahnul podklady?
Nebo pouzil primo texty z fora? ![]() ![]() Btw jeste nekdo jedete v Zonky? Me to prislo divny uz v 2016, s ohledem na insolvence... kdyz si tak projdete ISIR, kolik % jich ma darovaci smlouvy a delaji vse proto, aby zaplatili veritelum CO NEJMIN. |
![]() ![]() |
12. 3. 2021 20:49 ![]() |
Mně zamítli půjčku, tak jsem na ně zanevřel, přišel jsem tím o bonus.
|
![]() ![]() |
13. 3. 2021 13:50 ![]() |
Já jsem spokojený
![]() |
![]() ![]() |
16. 3. 2021 18:14 ![]() |
Já tam jsem od roku 2017, ale už cca 2 roky exituju, za tu dobu výnos cca 8 %, takže celkem spokojenost.
|
![]() ![]() |
16. 4. 2021 00:05 ![]() |
Mně to Zonky přijde zoufalý po všech stránkách...
|
![]() ![]() |
22. 4. 2021 16:20 ![]() |
Ahoj, a co říkáte tomu novému projektu NaFirmy.cz, jak ho teď tvůrci Zonky spouštějí? Zkoušel jste to někdo? Je to v plenkách, ale láká mě možnost podpořit nějakej českej projekt. A nějaký slušnější výnos by se samozřejmě taky hodil
![]() |
![]() ![]() |
23. 6. 2021 00:30 ![]() |
Zajímavé čtení https://investors.moneta.cz/documents/1 ... n-vczk.pdf : žádné lidi lidem, poslední 3 roky je 70% objemu úvěrů financováno z vkladů Air Bank.
(To mi tedy dává o trochu větší smysl než idealizovaný P2P lending, kde neinformovaný investor bez dat o výkonnosti úvěrů rozhoduje o poskytnutí úvěru; a financuje ho ze svých peněz s drahou opportunity cost místo z cizích levných vkladů.) |
Nahoru |
Přejít na stránku Předchozí stránka 1 ... 9, 10, 11, 12, 13 Stránka 13 z 13 [ Příspěvků: 192 ] Předchozí téma | Následující téma |
Verze pro tisk |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Úvěry a leasing |
Hledat |
Zobrazit v normálním vzhledu |
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies |