FinExpert.cz |
Přihlásit se |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Daně a účetnictví |
|
Jak na daně z internetu |
---|
![]() ![]() |
13. 7. 2019 08:51 ![]() |
Ahoj všem,
začal jsem vydělávat kolem 10 000 měsíčně psaním recenzí a publikováním pro můj blog, ale peníze nepřichází z reklamy, ale od zprostředkovatele se sídlem v americe na paypal a následně případně na můj účet. Zároveň jsem OSVČ, ale nemám ponětí, jestli se takováhle činnost počítá protože ji de facto nevykonávám svým jménem ale víceménně anonymě. Někde jsem četl, že něco takového se platí jako DPH, někdě zase že na OSVČ. Pro mě by bylo určitě lepší OSVČ, protože můj příjem je celkově nízký a případné bych si i něco mpohl strhnout z daní. Jak se takováhle situace řeší? Díky za odpovědi. |
Poslední příspěvek |
![]() ![]() |
14. 7. 2019 08:52 ![]() |
1. DPH - pokud ti peníze chodí z USA, tak DPH řešit nemusíš. Pokud by chodily z EU, tak se automaticky stáváš identifikovanou osobou a musíš podávat přiznání (ale daně z toho žádné neplatíš). Pokud bys sis platil reklamu od Facebooku či Googlu, tak se taky stáváš identifikovanou osobou, ale v tomto případě odvádíš DPH z hodnoty přijatých služeb.
2. Daň z příjmů - ano je to příjem z podnikání. Příjmem již je příchod peněžních prostředků na PayPal. |
![]() ![]() |
14. 7. 2019 10:30 ![]() |
Díky moc za odpověď.
Ještě k tomu mám jeden dotaz: protože nevím, jak často a jestli vůbec z toho budu nějaké peníze vydělávat, musím být přihlášen jako OSVČ celý rok, nebo stačí být přihlášen v měsících výplaty, tedy v měsících kdy mi přijdou pěníze na paypal? |
![]() ![]() |
14. 7. 2019 18:58 ![]() |
Psal jsi, že OSVČ jsi. Tak jsi nebo nejsi?
|
![]() ![]() |
14. 7. 2019 19:21 ![]() |
Jsem, ale pracuji nárazově a často se mi nevyplatí platit ty 3 tisíce navíc.
|
![]() ![]() |
16. 7. 2019 19:11 ![]() |
Takže se pořád přihlašuješ a odhlašuješ?
|
Nahoru |
Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 6 ] Předchozí téma | Následující téma |
Verze pro tisk |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Daně a účetnictví |
Hledat |
Zobrazit v normálním vzhledu |
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies |