FinExpert.cz |
Přihlásit se |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Firemní finance |
Předchozí stránka | Další stránka |
Účty pro SVJ |
---|
![]() ![]() |
4. 1. 2016 05:17 ![]() |
Kdyby jenom s urokem 0%, to by se dalo jeste zkousnout, ale ty poplatky u KB zkousnou jen hlupaci.
![]() |
Poslední příspěvek |
![]() ![]() |
4. 1. 2016 06:50 ![]() |
Většinou je podmínkou úvěru na revitalizaci vedení účtu a posílání příspěvků a záloh vlastníků na takový účet. Fio je sice zadarmo, ale myslím, že úvěry pro SVJ nemá, ty umí snad jen ČSOB, KB a ČS a pak některé stavební spořitelny.
brouter: 1 mil. Kč je dost, asi bude třeba částku rozdělit na víc účtů, nevím, jestli to má smysl. Na termíňák bych asi peníe nedával, co když je budete operativně potřebovat, čili v úvahu přicházejí asi jen spořící účty. |
![]() ![]() |
4. 1. 2016 10:46 ![]() |
My používáme Konto Domov od UniCredit Bank. Platí se tu sice měsíční poplatek 190 Kč, ale i tak je to pro nás výhodné, protože připsaný úrok (0,1 - 0,2% dle zůstaku) je vyšší.
|
![]() ![]() |
4. 1. 2016 12:11 ![]() |
Já myslím, že optimální je pro příjem příspěvků vlastníků a platby dodavatelům používat Fio (i díky API, účet lze propojit s účetním SW). A peníze pro fond oprav, které aktuálně SVJ nepotřebuje, přesouvat na spořící účet.
Tohle ovšem nebude fungovat, pokud SVJ má úvěr, protože banka je nutí, aby používala jejich účet. V jednom našem SVJ jsem pro toto loboval, protože používáme pekelně drahý účet u ČS (měsíční poplatky 2000 Kč), ale bohužel mě označili za blázna podvodníka zloděje, přece nebudeme mít účet v nějaké neznámé záložně, která příští měsíc zkrachuje.... Takže pokud máte v domě rozumné sousedy, nejlepší je přejít k Fiu. Spořící účet pro právnické osoby lze vyhledat tady: http://finparada.cz/Sporeni-Kalkulacka- ... -Uctu.aspx (zatrhnout "pro firmy" a "včetně záložen") |
![]() ![]() |
4. 1. 2016 21:44 ![]() |
osobne2 píše Kdyby jenom s urokem 0%, to by se dalo jeste zkousnout, ale ty poplatky u KB zkousnou jen hlupaci. ![]() Nerekl bych...mame u KB ucet zdarma vcetne transakci...tedy zde problem neni...dokonce nemame ani ucet vazany na uver, tedy spis se jedna o zhodnoceni penez v bance... |
![]() ![]() |
4. 1. 2016 21:48 ![]() |
Neverim, ze zrovna u KB existuje bezpoplatkovy ucet.
![]() |
![]() ![]() |
4. 1. 2016 23:15 ![]() |
Nase mesicni naklady jsou celkem nula...nechtel jsem lidem menit cislo uctu, tak jsem chvilku s nema komunikoval a toto je vysledek...
|
![]() ![]() |
5. 1. 2016 01:58 ![]() |
Má první priorita po zvolení do výboru bylo ukončení účtu u RB, kde byly poplatky přes 3 stovky měsíčně..Hlasováním prošla změna na Fio banku..nic lepšího na trhu oficiálně není, RB výpověď přijala bez jakékoliv retence, ač na jejich účtech byl do léta řadu let zůstatek přesahující +/- 1,2 mil.. Barák máme zrekonstruovaný, půjčka u Buřinky na změnu banky neměla vliv
![]() |
![]() ![]() |
5. 1. 2016 07:58 ![]() |
brouter: tak to blahopřeji, že se ti to podařilo vyjednat. Dali vám to "doživotně"? Určitě je pro lidi lepší moc často účet neměnit.
|
![]() ![]() |
5. 1. 2016 11:36 ![]() |
brouter, dr._lukas: mimochodem, jak to máte s elektřinou do společných prostor a do výtahu, přešli jste od dominantního dodavatele k někomu menšímu typu Fosfa, Fonergy, 3-e? Podařilo se vám ušetřit? Protože větší část platby asi bude distributorovi za jističe, zajímalo by mě, jestli úspora má smysl.
-- 5. 1. 2016 11:38 -- dr._lukas: nastavili jste si ve Fiu autorizace odchozích plateb přes dva členy výboru? Funguje to dobře, myslím tím zda funguje koordinace obou členů výboru, Fio vím, že to má pěkně provedené. |
![]() ![]() |
5. 1. 2016 14:00 ![]() |
astrapa: Nový výbor vznikl v prosinci s účinností od 1.1.2016, takže se Fio muselo založit ještě s bývalou předsedkyní, tím veškeré odchozí platby přešli na našeho správce, ale zítra máme odečty, tak budu chtít nahlédnout do smlouvy s Fio bankou a po zavedení mého jména do obchodního rejstříku budu moci řešit více..Díky za tip.. A co se týče elektřiny, tu jsme také prozatím neřešili, výtah nemáme, 4 patra, světlo na fotobuňky na každém patře, tak nevím jestli nebude spíše opruz měnit nějakého menšího dodavatele pro pár stovek, které se v konečném důsledku rozmělní na pár kaček na byt
![]() |
![]() ![]() |
5. 1. 2016 14:07 ![]() |
Zatím máme jako SVJ účet u ČS zatím to neřešíme. Osobně jsem prosazoval Fio.
No společná elektřina jsme nechali být spotřeba je jen za osvětlení: Takže změnou obchodníka by uspora nebyla moc velká |
![]() ![]() |
5. 1. 2016 15:01 ![]() |
Já už to řešil hned po tom, co se Fio stalo bankou..tenkrát důchodci na novou banku neslyšeli, dokonce bývalá předsedkyně výboru šířila poplašnou zprávu, že v případě krachu bychom o veškeré úspory přišli a že žádná ochrana ve výši 100 tis. euro neplatí
![]() ![]() |
![]() ![]() |
5. 1. 2016 15:10 ![]() |
Myslel jsem, že Air neumí účty pro PO?
Blbé je to s těmi úvěry. Fio nemá žádný produkt pro SVJ a většinou banky chtějí vidět nějakou platební historii, proto se taky na úvěry pro SVJ specializuje jen pár velkých bank a stavební spořitelny. |
![]() ![]() |
5. 1. 2016 15:27 ![]() |
AB nemá účty pro podnikatele, to je jasné, jen to padlo jako návrh jednoho z neznalých..
Co se týče úvěru je Fio mrtvé, moc tomu nerozumím, ale ani taková RB nenabízí pro SVJ úvěry na rekonstrukce, takže bych byl v klidu ![]() |
Nahoru |
Přejít na stránku Předchozí stránka 1, 2, 3, • # Další stránka Stránka 2 z 3 [ Příspěvků: 43 ] Předchozí téma | Následující téma |
Verze pro tisk |
Superfórum » Obsah fóra » Peníze » Firemní finance |
Hledat |
Zobrazit v normálním vzhledu |
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies |