FinExpert.cz |
Přihlásit se |
Superfórum » Obsah fóra » Život » Cestování, dovolená, sport |
Další stránka |
Kam na zimu do teplych krajin? |
---|
![]() ![]() |
27. 12. 2018 18:16 ![]() |
Velci cestovatele a svetobeznici, poradte mi, kam by se bylo dobre odstehovat na zimu do teplych krajin, az nebudu muset chodit do zamestnani. Kazdorocne asitak od zacatku prosince do konce brezna, aby se tam dal pronajmout nejaky apartman nebo byt na 4 mesice, aby to vyslo levne a letenky take levne. Mate sami neco takoveho vyhlednuteho? Na leto bych se zas vratil domu. Existuji nejake takove destinace, kde se specializuji na ubytovani duchodcu pres zimu v teple?
|
Poslední příspěvek |
![]() ![]() |
28. 12. 2018 00:51 ![]() |
Armáda spásy Mikulov na Moravě.
|
![]() ![]() |
28. 12. 2018 09:29 ![]() |
Jeden místní člen pravidelně jezdí do Kambodži. Ale moc levné letenky tam nejsou a i cenově se to tam začíná zvedat.
Pak záleží na tom, jestli si to představuješ někde u moře, nebo prostě někde kdekoliv. Levně se dá dostat do Turecka a mimo turistické oblasti i velmi levně bydlet, ale co tam chceš dělat? Ležet v pokoji? Každému vyhovuje něco jiného, já si po původním nadšení z hotelových resortů v Karibiku dokážu spíše představit dlouhodobě žít a cestovat po východních slovanských zemích, kde mi je bližší jazyk a kde je (zatím) extrémně levně. Myslím, že nejlepší varianta bude řešit to, až to nastane a klidně každý rok letět někam jinam. |
![]() ![]() |
28. 12. 2018 10:06 ![]() |
No setkal jsem se ted s clovekem, jehoz rodice odletaji kazdou zimu na ctyri mesice na Kanarske ostrovy, ostrov Grand Canaria asi, jsou to duchodci, pry to neni zas tak drahe a da se mesic zaplatit ze dvou standardnich duchodu, a vcetne letenky, kdyz tam jsou 4 mesice. Takze predpokladam ze do 20000 Kc mesic. Akorat to asi neni pres ceske cestovky, ale objednané přímo na místě, protože jeho matka se domluví anglicky, francouzsky, nemecky i španelsky. Ríkal, ze tam zimu takhle preckavaji v teple hlavne duchodci z Nemecka, ze pro ne je to i levnejsi, nez zivotni naklady v Nemecku. Maji tam takto na 4 zimni mesice pronajaty apartmany. Me by stacilo takove misto, kde by bylo pres zimu tak teplo, aby se tam dalo jezdit po okoli na kole v kratasech, nemusi to byt u more, ale hezka priroda vyhodou. Samozrejme zas, aby tam nebehali medvedi a jina drava zver, co by cyklistu slupli i s kratasy. Umim trochu nemecky, asi bych se po mesici v cizine domluvil i jinym jazykem, cloveka to donuti.
|
![]() ![]() |
28. 12. 2018 12:38 ![]() |
Thajsko.
Mají specificky "Retirement visa" program pro 50+ let: http://www.thaiembassy.com/retire/retire.php Dlouhodobě se rozumné bydlení dá pronajmout za 5.000 Kč / měsíc a fantastické jídlo a nějaké to pití za stejnou cenu. Takže za 10t / měsíc jsi v super krajině, stabilní, přátelské a u moře. Econony letenka cca 11t Kč. To se dá celé i z důchodu ![]() "Retirement visa" vyžaduje 800 000 THB (cca půl mil Kč) prokázat při žádosti o vízum v thajské bance nebo cca 45t Kč / měsíc příjem (může být v ČR). Po prvotní žádosti se dá prodlužovat už z Thajska... Jiná možnost je při příletu "on arrival" visa zdarma na měsíc, dá se pak prodloužit, anebo odjet vedle do Kambodže, na konzulátě požádat o 3 měsíční vízum a zase zpět. "Visa run" ![]() Podobnou možnost co Thajsko nabízí i Kambodža, akorát 55+ let. |
![]() ![]() |
28. 12. 2018 14:46 ![]() |
Jednoznačně Florida.
Procestoval jsem toho celkem dost a Florida vychází nejlépe jak cenově tak i zábavou. To místo má naprosto všechno, od krásných pláží, skvělýho počasí, restaurací, sportů, nákupů, poznávání, zábavy, žádné jazykové bariéry nic. |
![]() ![]() |
28. 12. 2018 15:33 ![]() |
Dá se ESTA a 90denní vízum prodloužit na 180 dní?
|
![]() ![]() |
28. 12. 2018 15:43 ![]() |
Pokud do tepla na relax, Maledivy jsou to pravé...
|
![]() ![]() |
28. 12. 2018 23:10 ![]() |
maledivy, zanzibar, sri lanka, Bali a cokoliv z indonesie, chytnout letenku do 10 tisíc a nazdar. plus to thajsko. a kdo má rád vietnamský jídla tak i Vietnam.
|
![]() ![]() |
28. 12. 2018 23:55 ![]() |
Exotické destinace nebrat, zvláště při x mesíčním pobytu. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že i při proočkování hrozí významné zdravotní problémy, a to už v severní Africe, natož ušmudlané Asii s podivnými jídly a zdroji. Choulostivá těla Evropanů nejsou na exotické "dobroty" a různé cizopasníky stavěné. Nejlevněji vychází pobyt na roštu v Pelhřimově....
|
![]() ![]() |
29. 12. 2018 09:12 ![]() |
Najde se ale nejaka cast evropy, kde je pres celou zimu takove teplo, aby se tam dalo jezdit na kole v kratasech a tricku? Mozna Spanelsko?
|
![]() ![]() |
29. 12. 2018 10:40 ![]() |
Celoročně na kolo asi nikde, když tam bude v zimě dost teplo, bude tam v létě na kolo zase moc teplo. Ale asi ostrovy ve Středozemním moři nalezejici k Francii, Itálii, Španělsku a Řecku.
Každopádně mi přijde trochu předčasné to řešit nyní, za pár let se může mnoho změnit. |
![]() ![]() |
29. 12. 2018 10:54 ![]() |
Každopádně je nejvyší čas uzavřít vhodné komplexní pojištění osob a majetku. Optimální řešení vašich pojistek vám prodlouží komfortní život na velkém finančním polštáři. Sám jsem takto zajistitl už tisíce klientů z nichž někteří cestují po celém světě a moje speciální pojištění bez nepatřičných výluk již mnohokrát využili a pochvalují si jej.
|
![]() ![]() |
29. 12. 2018 10:59 ![]() |
Pojistit nechci.
Patrik: Nemyslim celorocne teplo, ale pres zimu teplo. Na leto bych se vracel do CR. |
![]() ![]() |
29. 12. 2018 11:38 ![]() |
V Thajsku je nejčastější nemocí Evropana rýma
![]() http://www.thajsko.com/rady/rady/tropnemoci.htm |
Nahoru |
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, • # Další stránka Stránka 1 z 5 [ Příspěvků: 64 ] Předchozí téma | Následující téma |
Verze pro tisk |
Superfórum » Obsah fóra » Život » Cestování, dovolená, sport |
Hledat |
Zobrazit v normálním vzhledu |
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies |