FinExpert.cz |
Přihlásit se |
Superfórum » Obsah fóra » Život » Vzdělání, studia, kurzy, školy, rekvalifikace |
|
musí mě nechat odpracovat 2měs.výp.lhůtu? |
---|
![]() ![]() |
16. 6. 2015 11:02 ![]() |
Dobrý den,
nyní jsem zaměstnán na hlavní pracovní poměr, ale v září jedu na delší dobu do zahraničí, tak chci dát výpověď. Když dám výpověď teď v červnu, musím pracovat do konce srpna, což mi vyhovuje, protože ty dvě výplaty ještě nutně potřebuju. Ale obávám se, že mě tady šéfová nebude chtít ty dva měsíce nechat. Ale pokud se nemýlím a neuzavřeme dohodu o jiném termínu pracovního poměru, tak mě musí nechat ty dva měsíce odpracovat, je to tak? A ještě jedna věc. Pracuju zde již 1/4 roku, tudíž bych měl mít nárok na týden dovolené, je to tak? Předem děkuji za odpovědi. |
Poslední příspěvek |
![]() ![]() |
16. 6. 2015 17:02 ![]() |
Do kdy máte zkušební dobu?
Píšete, že tam jste 1/4 roku a tříměsíční zkušební doba je běžná. Takže buď Vám nedávno skončila nebo Vám za pár dní skončí. Jak to máte? To bude mít zásadní vliv. |
![]() ![]() |
17. 6. 2015 08:19 ![]() |
Zkušební doba mi skončila před týdnem.
|
![]() ![]() |
18. 6. 2015 08:24 ![]() |
To je ta lepší varianta. Pak šéfová nemá páku, jak Vás nenechat ty dva měsíce odpracovat.
Na dovolenou budete mít nárok za odpracovaných 5 měsíců |
![]() ![]() |
18. 6. 2015 10:44 ![]() |
..ovšem dovolenou nemusí zaměstnavatel dát, může ji proplatit (u takto krátkého pracovního poměru)
|
![]() ![]() |
18. 6. 2015 11:50 ![]() |
... a téměř jistě mzdu očeše o veškeré nenárokové premie a odměny.
|
anonymni - |
18. 6. 2015 12:17 ![]() |
... a při nástupu sliboval, jak tam vydží, a že o tu práci moc moc stojí
![]() |
![]() ![]() |
18. 6. 2015 20:10 ![]() |
Tak stojí, ale na jak dlouho, že?
![]() |
![]() ![]() |
21. 6. 2015 19:28 ![]() |
PatrikChrz píše ..ovšem dovolenou nemusí zaměstnavatel dát, může ji proplatit (u takto krátkého pracovního poměru) Podle ZP je proplacení dovolené jedna z posledních, neli úplně poslední možnost náhrady dovolené. Prvořadé je čerpání, jejíž termín stanovuje zaměstnavatel. K proplacení dovolené se přistupuje pouze v případě, že není z objektivních důvodů (v době výpovědi) možné její čerpání. |
![]() ![]() |
22. 6. 2015 10:50 ![]() |
Dovolenou pravděpodobně šéfová nařídí vybrat v termínu, kdy to vyhovuje jí.
|
Nahoru |
Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 10 ] Předchozí téma | Následující téma |
Verze pro tisk |
Superfórum » Obsah fóra » Život » Vzdělání, studia, kurzy, školy, rekvalifikace |
Hledat |
Zobrazit v normálním vzhledu |
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies |