FinExpert.cz

Přihlásit se


 Další stránka

Zkušenosti s nákupem z aliexpress.com

Offline - Návštěvník Profil 
19. 2. 2015 09:55 Odeslat příspěvek
Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s nákupem z aliexpress.com - tj. nákup z Číny přes Aliexpress. Konkrétně že bych koupil nějakou sportovní věc do maximální hodnoty 30 USD s dopravou zdarma, tak aby po mě nechtěli celníci platit navíc (a vcelku zbytečně) nějaké clo či DPH. I když se domnívám, že pokud se nebude platit dobírka nebo cokoliv doplácet a balíček přijde s dopravou zdarma přímo na adresu, tak by se již dál nic platit nemělo. Ale, to právě 100% nevím :hm
Poslední příspěvek


Offline - Inventář Profil 
19. 2. 2015 11:04 Odeslat příspěvek
To jako fakt myslíš, že ti z Aliexpress (potažmo z jakéhokoli jiného zahraničního eshopu) pošle někdo něco do České Banánové Republiky na dobírku?


Offline - Návštěvník Profil 
19. 2. 2015 11:17 Odeslat příspěvek
Tak z jedné bolševické-banánové republiky do druhé post-bolševické-banánové republiky...člověče nevidím v tom naprosto žádný rozdíl, opravdu ne. Nebo ten nějaký Aliexpress+Čína je něco EXTRA oproti naší ČR???


Offline - Diskutér Profil 
19. 2. 2015 11:30 Odeslat příspěvek
Myslím, že TM poněkud expresivně vyjádřil údiv, nad tvým předpokladem, že ti něco pošlou na dobírku.
Jako, fakt myslíš, že přes půl světa něco za SVÉ pošlou a budou věřit, že na druhé straně je někdo, kdo jim to zaplatí?
<OT> ale vlastně, když vidím, jak používáš slova, jejichž významu nerozumíš ... tak vlastně jo .. neměj strach, z toho co ti pošlou na dobírku clo, ani dph nezaplatíš </OT>


Offline - Návštěvník Profil 
19. 2. 2015 11:53 Odeslat příspěvek
Hlavně že tomu významu slov rozumíš ty...Já jsem spíše neporozuměl, proč někdo píše o naší republice že je banánová a o takovým komunistických SHITU jako je Čína, že jsou asi nějaká špička nebo že se tam mají špičkově...To fakticky ne, soudruzi. Je třeba i trochu soudnosti, nic víc...Ten hlavní rozdíl je především v cenách, neboť oni umí udělat téměř dokonalé falsifikáty originálů.
A mj. ty slova začal o ČR používat někdo jiný a já vlastně jsem to pouze doupřesnil, toť vše.
P.S. Snad ještě bych dodal - a já mám platit dopředu, co mi půjde přes půl světa a aniž jsem to viděl? Naprosto to samé jako s tou dobírkou...


Naposledy upravil Lubro dne 19. 2. 2015 12:00, celkově upraveno 1


Offline - Návštěvník Profil 
19. 2. 2015 11:56 Odeslat příspěvek
Už jsem objednal z aliexpress mnoho zboží vždycky to musíš zaplatit dopředu přes kartu.Zatím jsem neplatil dph a clo snažím se objednávat do 30usd včetně dopravy


Offline - Mírně pokročilý Profil 
19. 2. 2015 11:58 Odeslat příspěvek
Tak ho nechte, ať si to teda na tu dobírku klidně objedná...
Jen dotaz, jak jsi přišel na těch 30 USD? Pokud vím, tak limit je 22 Eur a to je cca 25 USD. Každopádně už několikrát mi prošla zásilka s mnohem vyšší hodnotou bez CLA i DPH.


Offline - Diskutér Profil 
19. 2. 2015 11:59 Odeslat příspěvek
No z toho dotazu přímo čiší vychcanost a záměr to nepřevzít pokud by snad někdo chtěl doúčtovat DPH a poplatek za vyřízení.

Já sem se s možností platit dobírkou u zahraničních zásilek nesetkal ze zjevných důvodů, poštovné je dražší, dobírka mezi státy s různými měnami by rovněž byla nákladnější, naopak pravděpodobnost dodání je menší a vymahatelnost náhrady nákladů při nepřevzetí by byla rovněž problematická.


Offline - Návštěvník Profil 
19. 2. 2015 12:00 Odeslat příspěvek
Někdy nedávno jsem o tom četl, nebo slyšel v rádiu, že dobírka je snad jen české (slovenské) specifikum a ve světě to ani neznají, ale ať to raději potvrdí zdejší světoběžníci.


Offline - Inventář Profil 
19. 2. 2015 12:04 Odeslat příspěvek
Lubro píše
Tak z jedné bolševické-banánové republiky do druhé post-bolševické-banánové republiky...člověče nevidím v tom naprosto žádný rozdíl, opravdu ne. Nebo ten nějaký Aliexpress+Čína je něco EXTRA oproti naší ČR???

Dobře, takže upřesněme otázku... Fakt si myslíš, že ti jakýkoli zahraniční eshop pošle něco kamkoli za hranice na dobírku? Možná by stálo za to nejdřív se na nějaký ten e-shop podívat, přečíst si tam, jaké jsou možnosti placení a dopravy a teprve v případě nepochopení psaného textu psát hloupé dotazy...


Offline - Diskutér Profil 
19. 2. 2015 12:08 Odeslat příspěvek
Moje zkušenost je, že přesně podle očekávání se do limitu € 22,- neplatí nic navíc. Platba samozřejmě dopředu kartou.


Offline - Diskutér Profil 
19. 2. 2015 12:16 Odeslat příspěvek
Zas tak čistě ČS specifické to není http://en.wikipedia.org/wiki/Cash_on_delivery


Offline - Diskutér Profil 
19. 2. 2015 12:53 Odeslat příspěvek
No tak ještě jsem se nesetkal (u nás) s pošťačkou, která by dobírečné vybírala v USD, takže, kdo by nesl kurzové riziko?


Offline - Návštěvník Profil 
19. 2. 2015 12:59 Odeslat příspěvek
Strop je 25 dolarů to jsem přehlédl těch 30 dolarů


Offline - Nadšenec Profil 
19. 2. 2015 20:28 Odeslat příspěvek
Objednávám konkrétně z aliexpressu několikrát do měsíce většinou drobnosti k mobilu, dále třeba z dx.com nebo ebay.com a coolicool (Tip doporučuji využít cashback plnapenezenka - dx, aliexpress, tmart, focalprices a další obchody nebo americký topcashback - za registraci 10 dolarů + větší výběr e-shopů a větší odměna)

Na celnici k prokázání nákupní ceny zůstal pouze mobilní telefon a tablet, ostatní drobnosti s nízkou cenou přijdou až domů. DPH se doplácí v českých korunách a funguje to tak, že dokládáte doklad o zaplacení /výpis z účtu, screen z paypalu nebo něco takového/ a tuším, že dle kurzu čnb si to přepočtou na koruny a vypočítají 21% DPH + poplatek za osobní vyclení na poště v praze 99 Kč (lze udělit plnou moc poště a poslat dokumenty o nákupu a pak to vyřídí za vás a přijde vám balíček až domů na dobírku, která se skládá z DPH + poplatku (větší poplatek než když to člověk řeší osobně, ale nevím kolik))

Případně můžete napsat a když budu vědět, tak poradím
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 54  Další stránka
Stránka 1 z 54 [ Příspěvků: 801 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies