FinExpert.cz

Přihlásit se


 Další stránka

Převod peněz do zahraničí s TransferWise

Offline - Kolemjdoucí Profil 
2. 12. 2015 23:11 Odeslat příspěvek
Zdravím,
pokud hledáte jak pohodlně a s minimálními poplatky převádět např eura na Kč, nebo zpět, mohla by vám pomoci moje první zkušenost s TransferWise. Tato firma má založené účty v různých zemích, v případě převodu z EUR na Kč funguje následovně:
na webu TransferWise, nebo ve velice kvalitní mobilní aplikaci zadáte z jaké měny na jakou, částku a detaily účtu příjemce (např. váš český účet)
převedete peníze na německý účet TransferWise, nebo zaplatíte okamžitě platební kartou
TransferWise si strhne poplatek 0.5 % (tedy zhruba 14 haléřů při kurzu 27 Kč za Euro
TransferWise převede peníze z jejich českého účtu na na účet příjemce

Celá operace u mě trvala 3 pracovní dny.

Pokud chcete vyzkoušet a použijete tento link pro registraci: https://transferwise.com/, dostanete první transakci zcela bez poplatku a já bonus za doporučení nových lidí.
Poslední příspěvek


Offline - Kolemjdoucí Profil 
3. 12. 2015 00:25 Odeslat příspěvek
Tak koukám, že už to tu je a vícekrát. Každopádně jsem zkoušel vyhledávání a to nic nenašlo...


Offline - Administrátor Profil 
3. 12. 2015 06:11 Odeslat příspěvek
Koukám, u Transferwise opět dávají 50 liber za přivedení nových oveček....


Offline - Kolemjdoucí Profil 
3. 12. 2015 12:02 Odeslat příspěvek
Ano, bonus za doporučení nových uživatelů, tak ja je to běžné téměř u každé služby.

Četl jsem nějaké články od Tebe Patriku o devizových společnostech, ale tam mi příliš nevyhovovala nutnost uzavírání smlouvy pro každou transakci.

Mohl bys shrnout jaké je podle Tebe nejlepší řešení pro lidi pracující v zahraničí pro převod peněy na České koruny? Bavme se o částkáchŘekněme podle 2 kritérií:
[*] absolutně nejlepší kurz
[*] co nejpohodlnější (rychlost, nutnost uzavírání smlouvy, online), stále dobrý kurz

Já jsem dosud používal kreditní kartu od DKB, která má velice dobré kurzy pro výběry v bankomatu v zahraničí (používám také na cestování) a potom hotovost ukládal do banky. Nyní jsem našel TransferWise a přijde mi pro mé potřeby ideální - dobrý kurz, mobilní aplikace, bezhotovostní.

Další zajímavé téma by bylo bezpečnost takových transakcí.


Offline - Inventář Profil 
3. 12. 2015 12:21 Odeslat příspěvek
Tak předně - kurz Transferwise není dobrý, vlastně je úplně na houby - sám to píšeš v prvním příspěvku marže je nejméně 0,5 % (tzn. spread kolem 1 % a více) - dobrá devizovka je klidně na polovině - u Akcenty spread aktuálně vychází na cca. 0,5 %, EasyChange je na tom taky podobně, u RoklenFX je i pod 0,2 %.

Jo a vůbec - Transferwise je taky jen přeprodejce služeb Currency Cloud - s uvážením toho, že sama retailovým zákazníkům poskytuje směny s marží 0,25 %, tak se Transferwise celkem nehorázně nabaluje, když si tam dá ještě svoji vlastní několikanásobnou přirážku - ale chápu, on ten affiliate program z něčeho taky platit musí...

Použitelné bylo letos Valuto/Valutomat, když neúčtovalo novým zákazníkům směny, po Novém roce už bude uplatňovat standardní marži 0,3 % + poplatky za odchozí platby, což bude horší než devizovka, ale pořád lepší než Transferwise.

Co se rychlosti týče, tak pokud ti operace u Transferwise trvala 3 pracovní dny (i když to je divné, když jsem si pohrával s transferwise já, tak ráno jsem platbu uhradil kartou a odpoledne měl peníze na účtu v RB), tak třeba Akcenta mi zobchoduje eura za odpoledne (posílám si-li platbu třeba z ČS na jejich účet, za pár hodin mi ji odesílají třeba z UCB).

Btw. co myslíš tou "bezpečností takových transakcí" - u nás působící devizovky musí mít licenci platební instituce, nebo minimálně registraci poskytovatele služeb malého rozsahu ČNB, což minimálně důvěryhodnější, než nějaká transfer-super-hyper Ltd.


Offline - Kolemjdoucí Profil 
3. 12. 2015 13:13 Odeslat příspěvek
To jsou užitečné informace, rád se poučím. Ty 3 dny to trvalo když jsem zaplatil z německého účtu, takže 2 bankovní převody - na jejich konto a od nich na moje české.

Bezpečností jsem myslel především bezpečnost TransferWise, ne českých devizovek.

Na Valutomat se podívám. Jakým způsobem tam dostanu eura z něměckého účtu?

Ideální by tedy byla devizovka s nějakým kvalitním online systémem, nějaké doporučení? Opět stejná otázka jak tam převedu EURa z něměckého účtu?


Offline - Inventář Profil 
3. 12. 2015 13:30 Odeslat příspěvek
Valutomat je už provozováno pod novým názvem Valuto.com, jakékoliv platby v cizí měně není problém směřovat na jejich účty, z cizích zemí a jiných bank asi preferují zasílání na jejich polské účty, příchozí platby jsou zdarma, koruny lze po směně posílat za 5 korun v rámci nimi preferovaných bank (RB, ČS, ČSOB, UCB, KB, Fio banka) do jedné hodiny, případně i zdarma s cca. dvoudenním zpožděním. Každopádně obecné vlákno již zde na fóru je.

U devizovek platí plusmínus to samé, většina z nich má tucet účtů v různých bankách, mnohdy i zemích, takže jistě poskytnou platební údaje pro nějaký jimi preferovaný.

Vlastní platformu, kde lze zadávat příkazy má více devizovek, osobně mám zkušenost jen s EasyChange, Akcentou (mají celkem schopné "OLB") a Fortissimem, bohužel RoklenFX, který má právě asi jeden z nejvýhodnějších spreadů (údajně dočasně zaváděcí 0,08 %, pak má být prý navýšen na 0,14 - 0,24 % v závislosti na objemu transakcí) vlastní platformu zatím nemá, i když slibovaná byla už na začátku podzimu, ale není problém zobchodovat po telefonu (na druhé straně narozdíl od platformy lze někdy při zajímavém objemu lze telefonicky ukecat trochu lepší kurz).


Offline - Administrátor Profil 
3. 12. 2015 13:32 Odeslat příspěvek
Většina devizovek má účty v Eurozóně, zejména na Slovensku, takže převod z Německého účtu není problém.
Stejně tak všechny mají i nějaký druh "internetového bankovnictví". Já mám Akcentu, Easychange, Fortissimo a i Valutomat. Vše je o tom, jaké budeš dělat obraty.


Offline - Kolemjdoucí Profil 
5. 2. 2016 11:17 Odeslat příspěvek
Dobrý den, kdybyste chtěli využít službu TransferWise na převod peněz z/do zahraničí, doporučuji přes tento link - https://transferwise.com máte svůj první převoz zcela ZDARMA (bez žádných dalších poplatků bank). Převod je velmi rychlý, využívá středový kurz a své peníze jsem z USA do ČR dostal během 3 pracovních dnů.

Jak psal PatrikChrz výše, za přivedení nových oveček TranferWise dává bonus, avšak záleží pouze na Vás zda využijete tento link, který Vám poskytne první převod ZDARMA nebo budete platit poplatek za převod pokud se registrujete bez toho linku.


Offline - Administrátor Profil 
5. 2. 2016 11:29 Odeslat příspěvek
...nebo mít převod zdarma a lepším kurzem, když využijete Roklen nebo devizovku


Offline - Kolemjdoucí Profil 
19. 6. 2016 11:08 Odeslat příspěvek
Ahoj vsichni,

Podle meho nazoru nejlepsi prevod penez do CR a SR je pres TransferWise

Kdyz pouzijete link https: https://transferwi..

zbytek zcenzurován



Naposledy upravil PatrikChrz dne 19. 6. 2016 19:45, celkově upraveno 1

...a je to tu zas. Zaspamované celé fórum



Offline - Diskutér Profil 
16. 12. 2019 13:30 Odeslat příspěvek
To jsem zvědav, jaké budou poplatky, kterými to např. Paysend totálně zabil.

Společnost Visa oznámila, že globální technologická společnost pro mezinárodní platby TransferWise umožní svým zákazníkům rychle a bezpečně převádět peníze na debetní karty v reálném čase.

https://www.visa.cz/o-spolecnosti-visa/ ... 53053.html


Offline - Inventář Profil 
16. 12. 2019 15:01 Odeslat příspěvek
Slibují převádět "rychle a bezpečně" a "zákazníci dopředu znají složení poplatku", takže to bude asi dražší než stávající poplatky na převod na účet.

Z druhé strany, když se porovnají služby TW s bankami, tak není co řešit.


Offline - Diskutér Profil 
22. 12. 2019 21:56 Odeslat příspěvek
Dnes mi přišel email, že Transferwise mi samovolně změnil číslo mého účtu (IBAN) u Transferwise.... z Německa do Belgie. :-(


Offline - Inventář Profil 
22. 12. 2019 22:10 Odeslat příspěvek
To už spoustě zákazníků udělali už před pár týdny. Asi migrují zákazníky postupně.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku 1, 2, #  Další stránka
Stránka 1 z 2 [ Příspěvků: 28 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies