FinExpert.cz

Přihlásit se


Předchozí stránka  |  Další stránka

Finanční gramotnost žen

Offline - Přeborník Profil 
21. 1. 2016 19:03 Odeslat příspěvek
fremantle: Tak to by mě zajímalo, jak nabídky generují, jestli tohle nenabízí každému a stejně při podání žádosti si tě KB proscreenuje. Matce taky Air bank nabízí půjčku 900.000 Kč a to má nulový příjem (nic jí na účet nechodí, jen jednou měsíčně tam pošle 2000,- na splátku stávajícího úvěru). Vpodstatě jsou to takové podvodné "předschválené" nabídky.

S474N: nemáš Adblock? :)
Poslední příspěvek


Offline - Inventář Profil 
21. 1. 2016 19:04 Odeslat příspěvek
astrapa: mam, ale primarne stejne pouzivam odrezavani reklamnich serveru a trackeru primo na routeru :mrgreen:


Online - Inventář Profil 
21. 1. 2016 22:16 Odeslat příspěvek
S474N píše
Kde to tam presne vidis?

Ale to jsem jen dostal takový mail, kde bylo zhruba "vážený kliente vy kliknout sem a dáváme se na úvěr za výhodnou kondici zadat přístupové údaje a PIN kartu"... No ale vážně: ty limity vidím hned v záložkách "Úvěry", resp. kreditku v "Karty" (a ta se mi zobrazuje i v takovém tom reklamním okénku na spodku stránky)...

Příloha
Předschválené limity KB.png
Předschválené limity KB.png
[ 85.79 | Zobrazeno 334 krát ]



Offline - Přeborník Profil 
21. 1. 2016 23:08 Odeslat příspěvek
Já myslel, že už se přes certifikát nemusí přihlašovat


Offline - Inventář Profil 
22. 1. 2016 07:22 Odeslat příspěvek
Bohuzel musi, nastesti mobilni aplikace umi i otisk prstu.

Jinak ty reklamy dole opravdu nemam.


Offline - Přeborník Profil 
22. 1. 2016 09:21 Odeslat příspěvek
Prosimtě a je s tím certifikátem pořád problém se přihlásit? Měl jsem účet u KB kdysi dávno (do r. 2004) a prakticky se nedalo přihlásit z cizích počítačů, absolutně to nešlo v internetových kavárnách v zahraničí. Byl jsem omezen jen na svoje PC.

-- 22. 1. 2016 09:27 --

No jo, to je ale celé naprd. Tahle nevýhoda nemožnosti se přihlásit z cizích PC nadále trvá. Když člověk nemá u sebe ten přiblblý certifikát, tak se prostě nepřihlásí...


Online - Inventář Profil 
22. 1. 2016 09:55 Odeslat příspěvek
Tak zase KB má celkem snesitelný i smartbanking, takže ten lze použít na přihlásení odkudkoliv... Bohužel jsem jej musel "zpasivnit" poté, co jsem zjistil, že každá položka zadaná přes něj je zpoplatněna 6 Kč (přes IB je u Start účtu jedna odchozí platba v měsíci zdarma, přes Mobilní banku 2 ale nikoliv - na druhé straně pochvala, že ten limit tam lze nastavovat separátně, to i v jiných bankách mívají "natvrdo").

astrapa píše
nešlo v internetových kavárnách v zahraničí.

To fakt se přihlašuješ do IB z internetových kaváren? :shock:

Ze zahraničí už asi fakt lézt raději z vlastního zařízení a přes VPN na domácím routeru... To už v současnosti naštěstí není takový problém.


Offline - Přeborník Profil 
22. 1. 2016 10:21 Odeslat příspěvek
A když jsi celý semestr v zahraničí, tak platit složenky budeš jak? Mně se takhle fakt stalo, protože tehdy ještě tolik bank s IB nebylo, měl jsem účet jen u KB, že jsem 3 měsíce nemohl nic zaplatit, protože i telebanking měla KB jen přes číslo 0800, na které se ze zahraničí nedovoláš. Čísla účtů jsem neznal, měl jsem je nastavené jako šablony v IB. Na emaily tehdy firmy moc nereagovaly. Trvalo 3 měsíce než se mi podařilo dát dohromady čísla účtů, částky a variabilní symboly a nadiktovat je rodičům, aby aspoň něco zaplatili. Kvůli debilní KB jsem tehdy spadl do registru neplatičů, který byl čerstvě založen.


Offline - Kolemjdoucí Profil 
24. 1. 2016 12:57 Odeslat příspěvek
Myslíte, že se finanční gramotnost posuzuje podle toho, kdo má a nemá účet zdarma? Já jsem například na mateřské "dovolené", částečně pracuji, a čas, který věnuji otázce rodinných financí (a že obecně volného času prostě moc nemám), využívám jinak, než že studuji kde je jaký účet nejlepší a která kreditka mi vrátí pár korun. Btw. účet u české mám zdarma...


Offline - Inventář Profil 
24. 1. 2016 14:56 Odeslat příspěvek
Mně vždycky fascinuje, když někdo, kdo většinou moc peněz nemá, odůvodňuje používání nevhodného produktu tím, že "na to nemá čas". A když "těch pár korun" jsou ročně desetitisíce.


Offline - Inventář Profil 
24. 1. 2016 14:59 Odeslat příspěvek
cocci.13: no a ten volny cas teda venujes presne cemu? Ja jen, at treba my zaslepenci muzeme otevrit oci.


Offline - Kolemjdoucí Profil 
24. 1. 2016 20:18 Odeslat příspěvek
Vždyť jsem nikde nepsala nic o zaslepencích...reaguji na téma, které se jmenuje Finanční gramotnost žen. Pak se stočilo na to, jak musíte své manželky, přítelkyně, přemlouvat, hučet do nich, ať zruší nevýhodné účty, a případně jim vše zařídíte vy.
A když budu upřímná, vyhledávání informací právě o výhodách různých účtů, karet apod. mě nebaví. Nedělala jsem to ani, když jsem času měla více. Stejně tak mě nebaví kvůli úspoře pár desítek korun ročně zjišťovat, kde je nejlevnější elektřina a plyn. Svého volného času si teď cením více, než je právě ta roční úspora. Ale pokud se u nás už nějaké změny ohledně finančních produktů dějí, tak jsou vždy z mé hlavy. Manžel peníze vydělá, a já je spravuji. Neříkám, že vždy dobře, máme produkty, které bych teď už třeba neuzavřela, ale chybami se člověk učí.


Offline - Přeborník Profil 
24. 1. 2016 20:24 Odeslat příspěvek
Doporučuji k četbě Eva Tomková: Jak šetřit svoje peníze


Offline - Inventář Profil 
24. 1. 2016 21:18 Odeslat příspěvek
cocci.13: "par desitek korun"? Ja si to hlidam a ted usetrim 3 tisice na elektrine. Tchan si to nehlida a vychazi to 9 tisic. Ale jak rikas, jsou to jenom drobny.

BTW jak dlouho tvuj manzel vydelava tyhle drobny?


Offline - Přeborník Profil 
24. 1. 2016 21:33 Odeslat příspěvek
cocci.13: Opravdu má význam sledovat finance. Krátkým pátráním zjistíte, že se dá významně ušetřit za elektřinu, plyn, za internet, za telefon (pevnou i mobilní linku), za bankovní účet, za pojištění, za úvěry, za jídlo, za nákupy a s vracecí kreditkou můžete získávat 2 % z nákupů zpět. Když si to vše propočítáte, tak měsíčně může běžná rodina reálně ušetřit několik tisíc korun.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku Předchozí stránka  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další stránka
Stránka 5 z 7 [ Příspěvků: 91 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies