FinExpert.cz

Přihlásit se


Předchozí stránka  |  Další stránka

Moravský peněžní ústav, spořitelní družstvo

Offline - Nadšenec Profil 
2. 1. 2019 20:09 Odeslat příspěvek
Název MPU Banka a.s. bude zřejmě jen dočasný.

Citace
Vážení klienti,

rádi bychom Vám oznámili, že Moravský Peněžní Ústav se k 1. lednu 2019 stal oficiálně bankou. V této chvíli společnost prochází transformací, jejíž součástí je i její celkový rebranding. Ve spojitosti s takto náročným procesem je zapsání do obchodního rejstříku pod dočasným názvem MPU banka a.s., vyplývajícím z projektu přeměny na banku, pouze formální záležitostí. Tento krok byl nezbytný pro započetí transformace na banku. Současně má i praktický význam, kdy jde o sladění kalendářního a účetního období.

O dalších novinkách Vás budeme informovat.

Váš MPU
Poslední příspěvek


Offline - Diskutér Profil 
2. 1. 2019 21:24 Odeslat příspěvek
Definitivní název bude představen 20. 2. 2019 na tiskové konferenci, tak se můžeme těšit. Měli by také uvést další podrobnosti. Nová banka je pozitivní událost, je to příjemné obohacení českého trhu.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
3. 1. 2019 08:57 Odeslat příspěvek
Tedy jinymi slovy ani necekali, ze bankovni licenci dostanou, CNB je tim dokonale prekvapila a ted musi narychlo shanet nazev banky. Asi chteji neco jako Moravska banka, ale zapomneli si registrovat spravnou domenu.
:mrgreen:


Offline - Diskutér Profil 
3. 1. 2019 12:02 Odeslat příspěvek
Můžou odkoupit "hotové řešení" od Moravia banky ;-)


Offline - Nadšenec Profil 
3. 1. 2019 23:00 Odeslat příspěvek
O název přece vůbec nejde, ale spíš o to, jaké nabídnou produkty a jak budou hospodařit, ne? Zatím mně MPÚ připomínal klub důchodců, kterým stačí dvakrát ročně koncert, takže jsem skeptický.


Offline - Nadšenec Profil 
4. 1. 2019 10:54 Odeslat příspěvek
Nemá náhodou někdo zákulisní info, zda se budou na začátku zaměřovat na spoření? Jde mi především o termínované vklady se zajímavým úrokem. Představení produktového portfolia je pro mě trochu časově nešťastné, protože nevím, jestli jít do spořicích dluhopisů nebo sem.


Offline - Nadšenec Profil 
4. 1. 2019 21:32 Odeslat příspěvek
MPÚ se u fyzických osob zaměřuje prakticky výhradně na spoření. Dále nabízejí snad už jenom směnárnu (USD, EUR). Teoreticky existuje i běžný účet, ale nejde k němu ani vydat karta. Veškeré úvěrové produkty jsou výhradně pro podnikatele.


Offline - Diskutér Profil 
4. 1. 2019 22:21 Odeslat příspěvek
... ano zaměřují se na spoření, ale jen pro ty, co nechtějí vysoký úrok. :-)


Offline - Diskutér Profil 
5. 1. 2019 14:14 Odeslat příspěvek
MPU si kromě názvů MPU banka, Trinity bank a Q bank zaregistroval ještě jména Moravská spořitelna a Redbank. Ve hře ale jsou prý i další názvy...
K 2.1.2019 představovaly vklady klientů sedm miliard korun, celková bilanční suma přesáhla devět miliard korun a bylo 10 tisíc klientů.


Offline - Diskutér Profil 
5. 1. 2019 15:19 Odeslat příspěvek
I když jsem rodilý zlíňák, tak tuto instituci jsem až na jednu zvědavostní návštěvu před nějakým rokem vždy obcházel velkým obloukem systémem "co je v domě, není pro mě".
Ale proti gustu žádný dišputát. :-)


Offline - Diskutér Profil 
5. 1. 2019 16:53 Odeslat příspěvek
MirekM. píše
I když jsem rodilý zlíňák, tak tuto instituci jsem až na jednu zvědavostní návštěvu před nějakým rokem vždy obcházel velkým obloukem systémem "co je v domě, není pro mě".
Ale proti gustu žádný dišputát. :-)

Mirku, pokud víš, jakou má ve Zlíně pověst, co se tam tak o ní říká? Jedna věc jsou povinně zveřejňované informace a druhá zkušenosti obyčejných klientů. Nemám s MPU vůbec žádné osobní zkušenosti. jenom mě baví sledovat, jak vzniká banka. Je zajímavé, že je to už druhá kampelička transformovaná na banku pocházející z té oblasti, je to nějaká úrodná oblast. :-)


Offline - Diskutér Profil 
5. 1. 2019 17:14 Odeslat příspěvek
Osobní zkušenosti až na zmiňovanou návštěvu před několika roky nemám. Tehdy jsem usoudil, že peníze je možné uložit i jinak než do kampeličky. Informace z agentury JPP, kladné i záporné, se nemusí zakládat na pravdě, tudíž je zde nebude ventilovat.


Offline - Nadšenec Profil 
5. 1. 2019 17:15 Odeslat příspěvek
Říkám si, že přece budou muset nabrat nějaký vklady a konkurence v podobě Creditas nebo JT Banky, které jsou zavedenější, už nabízí docela slušný úrok. S deseti miliardama toho moc nepředvedou...


Offline - Mírně pokročilý Profil 
5. 1. 2019 18:51 Odeslat příspěvek
Ja jsem byl nekolik let klient, takze nejakou zkusenost mam, nemuzu rict nic spatneho krom toho, ze meli uplne tragicke IB, pres ktery neslo zalozit ani novy produkt, muselo se proste vzdy na pobocku sepsat smlouvu, coz jsem mel nejblizsi asi 50 km v Praglu. Takze vonicem.


Offline - Nadšenec Profil 
5. 1. 2019 21:06 Odeslat příspěvek
V článku https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ne ... 1546631873 je i hlasování čtenářů o názvu. Zatím vede Moravská spořitelna. Nejdřív mi to znělo pitomě, ale možná by nebylo špatné se profilovat jako taková protiváha České spořitelny. Příklad Airbank ukazuje, že konfrontační reklama může fungovat, pokud je udělaná chytře a vtipně.
Snad neprozradím příliš, ale většina bankéřů MPU aspoň na pražské pobočce jsou bývalí bankéři ČS, které už nebavilo vnucovat důchodcům totálně nevýhodné produkty a oblbovat je, že 0,2 % na spořáku je skvělý úrok.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku Předchozí stránka  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 39  Další stránka
Stránka 33 z 39 [ Příspěvků: 578 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies