FinExpert.cz

Přihlásit se




Autorizační SMSky na zahraniční číslo

Offline - Mírně pokročilý Profil 
13. 5. 2019 12:26 Odeslat příspěvek
Nedávno jsem se setkal s kamarádem, který byl před časem okraden v Jižní Americe. Přišel o mobil, platební kartu, pas, notebook, no zkrátka takové ty věci k přežití ... když jsem se ho ptal, jak řešil možnost autorizace plateb a tak, řekl mi, že prostě zavolal na ČSOB po Skypu a požádal o řešení, že by mu SMSky posílaly na zahraniční číslo. Práce na pět minut, žádné blbé obvolávání. Když jsem se kdysi ptal Equy na podobné, řekli mi, že ne ... tož se tak zeptám ... víte o bankách, které s tímto nemají problém? Trochu to na mne působí, že velká banka nakonec tohle zvládne lépe než menší ...
Poslední příspěvek


Offline - Administrátor Profil 
13. 5. 2019 13:32 Odeslat příspěvek
No, to je celkem problém. Některé banky se zasíláním autorizačních SMS nemají problém i na zahraniční čísla, ale nevím které (občas se něco takového objeví v diskusích).

Další možností je jiný způsob ověření - napadá mě třeba Sberbank a jejich RSA token. Jak to ale vyřešit v případě odcizení (jestli budou schopni zaslat do zahraničí) nevím. Jako jsou pak takové konstrukce, jako nechat token doma u důvěryhodné osoby a vždy požádat o zaslání kódu, nebo ho dát před web kameru a k té se vzdáleně přihlásit, ale to jsou všechno řešení krkolomná a ve své podstatě i nebezpečná.

Částečně je možné řešit s pomocí přednastavených a schválených šablon, ale i to neřeší vše. Při lhůtách a cenách, co by stálo kompletní vyřešení problému na dálku, to může vyjít i levněji si zaletět do ČR a zpět (samozřejmě záleží na tom odkud).


Offline - Mírně pokročilý Profil 
14. 5. 2019 13:19 Odeslat příspěvek
Tak co jsem se ptal dnes Creditas, tak tato banka určitě ne.


Offline - Diskutér Profil 
20. 5. 2019 00:10 Odeslat příspěvek
Když Vás takhle oberou, tak člověk děkuje bohu za Western Union.


Offline - Návštěvník Profil 
22. 5. 2019 04:43 Odeslat příspěvek
Pouzivam SK cislo na autorizacie a vsetky ostatne veci suvisiace s bankou a mam ucty v Cesku CSOB+CSAS a taktiez vo viacerych bankach v USA a nikto to neriesi a bez problemov to funguje.


Offline - Diskutér Profil 
22. 5. 2019 06:48 Odeslat příspěvek
No a pak je tu možnost zapomenout na zastaralé a nebezpečné SMS, nepohodlné (a také nepříliš bezpečné) RSA tokeny a používat potvrzování plateb přes mobilní aplikaci. V případě ztráty mobilu si na nový mobil nainstaluji novou aplikaci (pozor ale na to, jak to budu muset potvrdit!), případně před odjezdem svážu svůj účet i s další aplikací na mobilu nějakého důvěryhodného příbuzného nebo známého.


Offline - Návštěvník Profil 
22. 5. 2019 09:08 Odeslat příspěvek
To je nesmysl, treba appka UCB mi nefunguje na dvou mobilech zaroven a aktivace v novem mobilu pres SMS kod. Zlate autorizacni SMS.


Offline - Diskutér Profil 
22. 5. 2019 09:16 Odeslat příspěvek
mo.tor: Označováním za nesmysly jen ukazujete svůj omezený rozhled. Appka třeba od AirBank na více mobilech / tabletech zároveň funguje a dá se aktivovat i bez SMS.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď

Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 8 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies