FinExpert.cz

Přihlásit se


Předchozí stránka  |  Další stránka

Prémiové účty u českých bank

Offline - Diskutér Profil 
25. 7. 2019 08:01 Odeslat příspěvek
Já taky nemusel donést potvrzení o příjmech, ale zaměstnavatele a příjem jsem udával. Jasně, mohl jsem uvést cokoliv, ale úvěrový podvod kvůli 4 extra vstupům do salonků...
A tak měsíc zpátky tu byl člověk, který měl premium díky hypotéce, ale kreditku mu nedali, protože na ní už mu nestačil příjem.
Varianta, že ručitelem bude otec, který bude mít příjem na svou i na dcery by možná šla, ale upřímně, to by musel být už opravdu hodně zajímavý klient, jinak nevím, proč by to banka dělala.
Poslední příspěvek


Offline - Inventář Profil 
25. 7. 2019 08:21 Odeslat příspěvek
Mně to před pár lety taky dali jen na základě telefonní žádost a ověření někde v systému (v daný moment jsem u ČSOB nic dalšího neměl), pak to stejně sami bez dokládání čehokoli zvedli.

Myslím si ale, že za poslední rok dva ČNB dost přitrvdila a banky kvůli tomu musejí trvat na doložení příjmů a dalších věcí, takže nevím - chce to kdyžtak zkusit.


Offline - Diskutér Profil 
25. 7. 2019 08:28 Odeslat příspěvek
O kreditní kartu samozřejmě nejde, ale asi to nemá cenu zkoušet. Nicméně mě zaujalo tohle

cz01 píše
většina výhod padá (cestovní pojištění, salonky, prodloužená záruka, storno pojištění)


Opravdu to cestovní pojištění a třeba salonky nepatří k celému Premium účtu, ale jen k té kreditní kartě?


Offline - Nadšenec Profil 
25. 7. 2019 08:44 Odeslat příspěvek
Ano, tohle jsou výhody navázané na kreditní kartu. Bez ní v podstatě ten účet nedává moc smysl.


Offline - Nadšenec Profil 
25. 7. 2019 09:09 Odeslat příspěvek
Erste to mala tiez podobne, naviazane k Vise, ale s tym rozdielom, ze ta mohla byt credit aj debit. Nedavno to zmenili a je to vlastnost uctu a nie karty. Ale niekto pisal, ze uz nechcu resp.nerobia naviazane ucty.

CSOB od zaciatku nerobi naviazane ucty, toleruje preposielacov a dokonca to niekde aj sami bankari radia. Je to pravda, zalezi na bankarovi, ako sa mu do toho bude chciet, ale moznosti je dost, takze dcera moze mat ucet bez poplatku a v konecnom dosledku aj kreditnu kartu.


Offline - Diskutér Profil 
29. 7. 2019 09:51 Odeslat příspěvek
kolicek píše
2) Bezkontaktni platby - kdyz mam vic nakupu za jeden den, tak mi to prestane brat CSOB debetku bezkontaktne a vyzaduje to vlozeni do terminalu.
Dik!
Na první dotaz si už odpověď dostal.
Ten tvůj druhý dotaz se týká bezpečnostního limitu, který má nastavená sama banka a nikde si ho nastavit nelze.
Jsou v ČR banky, které z bezpečnostních důvodů mají nastavený limit, po kterém je bezkontaktní funkce zablokována a je potřeba kartu vložit do terminálu a zadat PIN.
Je to vlastně ochrana banky, aby někdo při zcizení bezkontaktní karty a neznalosti PIN nemohl vybrat běžný účet. Ty jako klient ručíš jen za 150€, ale banka ručí za ten zbytek a proto se chrání.


Offline - Diskutér Profil 
29. 7. 2019 23:53 Odeslat příspěvek
Zdravím, snažím se zorientovat v aktuálně nabízených prémiových účtech a kreditních kartách "nejdražších bank" u nás, kde jsem již před velmi dlouhou dobou postupně vše u nich vypověděl. Prošel jsem si v rychlosti nabídku a sesumarizoval stručný výstup.

==> ČSOB Premium + kreditní karta World elite
- účet při 50 tis. Kč měsíčně "vidlema" přes trvalý příkaz je zdá se zdarma
- cestovní pojištění do 10 mil. Kč
- poplatek 50 Kč/měs. za "služby" spojené s kartou člověk neobejde, takže reálný roční náklad 600 Kč. Počítám správně? Nebo je to tak, že tohle se nepoužije https://www.csobpremium.cz/portal/docum ... -fo-cz.pdf a platí https://www.csobpremium.cz/portal/docum ... df?v190702 , kde je správa karty uvedena zdarma?
- neomezený vstup do letištních salónků Mastercard v Praze, Vídni a Bratislavě + omezený loungekey na 4 vstupy

==> Česká spořitelna a její Erste premier + kreditní karta xyz
- účet při 70 tis. Kč měsíčně "vidlema" přes trvalý příkaz je zdá se opět zdarma
- 5 Kč za příchozí i odchozí platbu (stále :D)
- cestovní pojištění - limit ???
- asistenční služby snad lze udělat opt out a není nutné je za další poplatek mít (viz sazebník)
- vstup do 2 různých salonků v Praze (oba terminály), Vídni a Bratislavě + neomezený loungekey?
- nepochopil jsem zcela jakou (předpokládám Infinite + world elite) s účtem dostanu. Jediná indicie byla v sazebníku, ale ta odkazuje pouze na poskytnutí 2 debetních karet?

==> Komerční banka + Platinum VISA
- účet při 100 tis. Kč měsíčně "vidlema" přes trvalý příkaz je zdá se opět zdarma
- priority pass salonky (až 700 salonků)? Netuším jak to funguje a který ze 3 různých typů členství vlastně dostanu
- blbostka do 2 mil (už mám v rámci domácnosti)
- cestovní pojištění do 2,5 mil.

----------------------

Nenašel jsem žádné limity na to, že by účet ze kterého jde platba musel být psán na někoho jiného. Stejně tak jsem nenašel min. počet transakcí kreditní kartou, resp. zda-li je tuto vůbec potřeba používat.

Má mimo kombinovaného pojištění smysl zřizovat si obojí? Salonky se zdá se až na počet loungekey překrývají.

Ještě nějaká další aktuálně v roce 2019 zajímavá banka s prémiovými účty? Např. RB má jen Vídeň a Prahu, s tím že zbytek nevypadá tak zajímavě.

Zajímá mne zejména cestovní pojištění a pojištění storna letu. Okrajově pak salonky, úrazové, ztráta, krádež, prodloužená záruka, právní ochrana, apod..

Díky moc.


Offline - Administrátor Profil 
30. 7. 2019 05:34 Odeslat příspěvek
ČSOB je určitě zdarma, jen "za obrat", rozhodně nic neplatím.

stejně tak jsou všechny základní služby v nulovém paušálu u ČS. Jen ČS začíná prudit klienty, kteří jí nedají vydělat (investice, životní pojištění, hypotéka) a některým i účty vypovídá. Pokud tam tedy nehodláš některý z těchto 3 produktů mít, doporučuji se jim vyhnout.

ČSOB má na LK 4 vstupy, ČS 6 vstupů. Na MC karty (obou) jsou neomezeně vstupy do salonků v Praze, Vídni, Bratislavě a Budapešti, do některých i s hosty (ty informace o počtu hostů se různě liší, někdo mi psal, že pustili, jinde nepustili, tak se do téhle spekulace raději pouštět nebudu). ČS má vlastní salonek na schengen terminálu, kam jsou neomezené vstupy zdarma, navíc s privátním odbavením v 1. patře, s LK (třeba od ČSOB) nebo PP (od KB/Monety) tam můžeš jít taky, ale už bez privátního odbavení a odečte ti to vstup.

KB (stejně jako Moneta) má sice Priority Pass, ale bez volných vstupů - 1 vstup za 24 USD (účtuje KB, kolik účtuje Moneta nevím, možná dle skutečně vyúčtované částky salonkem). Navíc KB má Visa kartu, takže přijdeš o volné vstupy do MC salonků.

Suma sumárum, pokud chceš jen jednu banku, vol ČSOB Malinký zádrhel je zde v tom, že prémiové služby jsou u ČSOB navázané na kreditku, kterou ti nemusí schválit, pokud nemáš dostatečný příjem. Někde ho chtějí doložit, jinde stačí prohlášení, asi jaký uděláš dojem na bankéře :D

-- 30. 7. 2019 06:36 --

Já mám ČS, ČSOB i KB. KB mě mile překvapila s cestovním pojištěním, kdy zrušený let mi odmítla ČS zaplatit (protože se vztahuje jen na zpožděný).

Teď, co má Moneta Gold účet zdarma při zůstatku 1 milion (který tam stejně mám na tom jejich spořáku s 2 % p.a.) si pohrávám s myšlenkou si založit i ten.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
30. 7. 2019 06:04 Odeslat příspěvek
Patriku jen doplnim ze CS ma nove (od cervna) v pojisteni i storno. Zatim jsem je nevyužil tak nevim jak ochotni by byli pri plneni...


Offline - Administrátor Profil 
30. 7. 2019 06:07 Odeslat příspěvek
Díky za doplnění, také jsem zvědav. Zrovna jsem řešil jeden případ, kdy klient měl autonehodu cestou na německé letiště (tedy neodletěl), odkud měl zakoupen zájezd s německou cestovkou. Pojišťovna (nejsem si jist jaká) odmítla plnit, neboť "nastoupením do vozidla a zakoupením pohonných hmot došlo k započetí cesty a pojištění přestalo platit nejpozději překročením státní hranice"


Offline - Nadšenec Profil 
30. 7. 2019 06:17 Odeslat příspěvek
Mufinmufi: přijde mi, že ta analýza je šitá horkou jehlou. Uváděné parametry často nesedí, je v tom chaos a na stránkách je vše napsané (ČS erstepremier.cz, ČSOB csobpremium.cz, ...).

Nicméně dle mě je nejlepší účet ČSOB, kde zatím nedělají problémy, z toho co píší ostatní, kdežto ČS ano. Jiné banky už nemají všechny výhody, jako Erste a ČSOB, ale můžou být jako doplněk (KB, UCB). RB svým způsobem také není špatná, ale musíš tam mít min 1.5M a sazby mají nízké, takže o ničem.

Patriku proč Moneta? Sice mě také napadla, ale až se změní úrokový lístek, tak to přestane dávat smysl a to se může stát brzo. Navíc nenabízí nic zajímavého (zlatá karta s cestovním pojištěním 1.7M, pojištění karty a priority pas bez vstupů), přehlédl jsem něco? Tudíž práce se zakladanim se nevyplatí...


Naposledy upravil cz01 dne 30. 7. 2019 07:20, celkově upraveno 1


Online - Inventář Profil 
30. 7. 2019 07:16 Odeslat příspěvek
Spíše bych se ptal, jaký má smysl řešit nějaký "prémiový" účet, když nejzávažnější záležitost, co řeší ve vedlejším vlákně je jak ohnout mýtné na cestě do Chorvatska... :lol:


Offline - Mírně pokročilý Profil 
30. 7. 2019 07:50 Odeslat příspěvek
PatrikChrz píše
... klient měl autonehodu cestou na německé letiště (tedy neodletěl), odkud měl zakoupen zájezd s německou cestovkou. Pojišťovna (nejsem si jist jaká) odmítla plnit, neboť "nastoupením do vozidla a zakoupením pohonných hmot došlo k započetí cesty ...

:D :D :D
Opet se potvrdilo, ze slovo pojistovna pochazi od slova podvod.
:D :D :D


Offline - Nadšenec Profil 
30. 7. 2019 08:14 Odeslat příspěvek
To by ma zaujimalo ktora positovna...
Vo vseob.ten zaciatok cesty dava zmysel, ale storno predsa nema byt fixovane na toto, ale na sluzbu. Chce to studovat podmienky ;-)
Pistovne maju biznis postaveny na hazarde - oni stavia, ze sa nic nestane, a clovek, ktory sa poisti, stavi na to, ze sa stane.
Samozrejme, chcu vytvarat zisk, ved to je ucel obch.korporacie

Neostava nic ine len sa sudit :-)


Offline - Diskutér Profil 
30. 7. 2019 09:26 Odeslat příspěvek
Díky moc za odpovědi.

cz01:
Však jsem psal hned na za čátku "v rychlosti" :-). Seděl jsem u toho cca 2 hod. v noci. Navíc jsem vybíral jen některé parametry, které jsem považoval pro sebe za důležité.

Nemůžu souhlasit, že na webu je jednoduše k nalezení vše, resp. možná je, ale zejména web ČS na mne působí právě jak píšeš => chaos.

Chtělo by to nějaké aktuální srovnání, ale takové jsem prozatím nenašel - proto díky za tohle fórum a patrikovy i tvoje reakce.

Které parametry podle tebe nesedí? Bral jsem to přímo z jejich webu a souborů, které zveřejnili (sazebník, apod.).

RB - prošel jsem je včera taky a nic moc - peníze se tam úročí relativně špatně. Tedy pokud nejsi nový zákazník, na ty stávající kašlou.

UCB - stále hledám důvod proč si tam založit účet. Všiml jsem si, že konečně nabízí něco s vedením zdarma, ale benefity mi nějak unikají. Uniká mi něco?

Patrik:
Neplánuji ani jeden z těchto produktů. Investice bych si řešil raději po vlastní ose, resp. už se mám v plánu k tomu dlouho dokopat, ale to půjde přes FIO e-Broker a Interactive Brokers. Rozhodně bych to nesvěřil ČS. Úroky na spořícím účtu mají taky tragické, takže se tam nevyplatí mít ani ten zůstatek. Nezkoumal jsem do detailu ani jejich karty (debet, kredit), tak nevím jestli umožňují nějak dostat peníze/bonusy nazpět tak, aby si na ně člověk reálně sáhnul, což nepředpokládám. Pokud vypoví účet, tak ho holt vypoví - díky za upozornění.

KB jsem zvažoval právě kvůli tomu co jsi psal někde na fóru (možná v tomto vláknu o pár stránek dříve) - pojištění zrušeného letu. Reálně se mi to stalo s Ryanair a nakonec jsem to vymohl téměř vše (vč. nákladů a kompenzace dle EU nařízení 261/2004) přes AviationADR, ale trvalo to snad třičtvrtě roku. Běžné separe komerční pojištění jsou na tohle úplně na houby, protože většina to tam buďto nemá, nebo když si pročteš podmínky a projdeš "sítem" vyjímek,tak s naprosto směšným plněním.

Nemám problém založit rovnou 2-3 účty a přehazovat "vidlema" (nastavený trvalák) peníze.

Když už bych měl jít hodně do detailu, tak si pak ještě ověřím jestli ty prachy můžu po přehození někde uložit na spořák (samozřejmě ne u KB, ČSOB a ČS) tak, aby se trochu zhodnotily než další měsíc poputují zase na kolečko. Nezkoumal jsem ale jestli není u některých bank podmínka, aby tam byl zůstatek celý měsíc.

freemantle:
To soudíš pouze podle toho, co jsi našel na fóru jako nejzávažnější věc k řešení u nějakého člověka? :-)
Pokud by jsi si k tomu ještě navíc přečetl co jsem psal zde v tom stejném příspěvku který jsi našel, tak by jsi se dozvěděl, že každý rok mám min. 2 cesty mimo ČR, s tím že jedna z nich je zpravidla právě letecky (vyjímečně obě) tudíž by se mi tohle hodilo. Když k tomu přidám občasné krátkodobé výjezdy do ciziny během roku (jen autem), tak se vyplatí o to více. Obávám se, že tvůj příspěvek má informační hodnotu rovnou nule. Nicméně každé fórum potřebuje svého trolla.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku Předchozí stránka  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 355  Další stránka
Stránka 223 z 355 [ Příspěvků: 5316 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies