FinExpert.cz

Přihlásit se


 Další stránka

Faily platebních karet

Offline - Diskutér Profil 
26. 7. 2019 08:59 Odeslat příspěvek
Už u druhé karty mě potkala trvalá nefunkčnost - jde o MC debetku vydanou ČSOB/PS a to v čase 2 roky a něco od vydání, tedy ani ne v polovině předpokládané životnosti (mám ještě Air a Monču, ale tam problémy nemám). Vizuelně žádné poškození, používám kartu minimálně na jen 3-4 výběry/rok v ATM, do 10 bezkontakt-plateb měs. jen malých částek do 500kc, takže v terminálech pokladen vyjímečně tak 5x/rok. Kartu nosím výhradně v peněžence v odd. pro karty nebo v boční kapse kapsáčů/bermud, nevylučuju že občas se dostane do kontaktu s tlf (magnetizace?), ale 100% vylučuju ohyb (namáhání čipu) zvlášť u té druhé teď, kdy si na to dávám extra majzla....nefunkčnost se u mě projevila naráz jak bankomat tak bezkontakt...... někdo podobné zkušenosti nebo tipy, kde dělám chybu? Nebo se všem dožívají platebky plánovaného konce životnosti 3/4/5 let a je to "rukama":-))?


Naposledy upravil tom brava dne 26. 7. 2019 20:55, celkově upraveno 8
Poslední příspěvek


Offline - Mírně pokročilý Profil 
26. 7. 2019 09:21 Odeslat příspěvek
Expirace dele nez 3 roky jsem jeste nevidel.


Offline - Nadšenec Profil 
26. 7. 2019 09:29 Odeslat příspěvek
Strážníku, třeba karty ČSOB/Era mají platnost 4 roky, Twisto dokonce 5 let a jistě by se našly i jiné...


Offline - Inventář Profil 
26. 7. 2019 09:40 Odeslat příspěvek
Ano, třeba i Revolut Visa má platnost 4 roky. Jinak popsaná nefunkčnost se mi nestala ještě u žádné, a to s kartami jako v bavlnce opravdu nezacházím, ani blízkost mobilu žádné nikdy neublížila. Jediná karta s bezkontaktní funkcí, která mi nešla načíst po necelých 2 letech používání, byla IN karta Českých drah, tam to ale byla výrobní chyba tehdejší technologie prvních karet a je to už dost let. Takže asi máš jen smůlu...


Offline - Návštěvník Profil 
26. 7. 2019 09:55 Odeslat příspěvek
ČSOB nyní dokonce vydává karty s platností 5 let. Možná to není u všech. Je pravdou, že karta od ČSOB (výrobce Oberthur) je jediná, která mi kdy praskla. Spíše jde ale o náhodu. U KB jsem v minulosti dostal z výroby nefunkční kartu, byla mi obratem poslána nová. Prodlužování platnosti karet na období delší než 3 roky se mi moc nelíbí, očividně je to ale trend u většiny bank.


Offline - Inventář Profil 
26. 7. 2019 10:01 Odeslat příspěvek
Ten trend prodlužování platnosti úzce souvisí s rozmachem bezkontaktních plateb v české kotlině, a to už i u bankomatů, nejen v obchodech. Četl jsem vyjádření nějaké banky, že mají spočítané, že oproti dřívějším kontaktním platbám (ať čipem nebo proužkem) takto karty nejsou fyzicky namáhané a vydrží klidně o 3 roky déle než v době kontaktní. Proto trend prodlužování platnosti (obzvlášť s rozmachem Google/Apple pay bez potřeby fyzické karty) bude ještě sílit, banky tím ušetří nemalé peníze. Ostatně pokud se nepletu, tak IN karta ČD (jako typický zástupce plně bezkontaktní karty, samosebou se specifickým nebankovním účelem, ale to je jedno) je vydávána už s platností 6 let.


Offline - Diskutér Profil 
26. 7. 2019 10:24 Odeslat příspěvek
CSOB vydává karty s platností 5let už několik let, mám již druhou se stejnou platností a je pravda že to zvládá jen tak tak. Na té první asi měsíc před koncem platnosti přestala fungovat bezkontaktní funkce, zrějmě se již někde zlomila anténka.


Offline - Administrátor Profil 
26. 7. 2019 10:26 Odeslat příspěvek
Já si snad vzpomínám jen u jedné karty (Tankovací karta ČP), že mi praskla a nefungovala bezkontaktně (kontaktně ano), jinak jsem na fyzickou nefunkčnost karty, pokud mě paměť neklame, nenarazil.

Samozřejmě, že jsem nějakou kartou někde někdy nezaplatil (a hned v zápětí v jiném obchodě ano), to se mi stává v zahraničí několikrát do roka.


Offline - Diskutér Profil 
26. 7. 2019 12:15 Odeslat příspěvek
Mě u dvou karet odešla bezkontaktní platba. KOntaktně fungují normálně, ale bezkontakt nic. U té jedné to bylo najednou, u té druhé postupně.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
26. 7. 2019 15:37 Odeslat příspěvek
Me kdysi u kreditky od GE Money (tehdy) se sloupla zadni folie i s magnetickym paskem, karta pak nefungovala nikde i kdyz byla cipova (tehdy nebyly bezkontaktni karty).


Offline - Návštěvník Profil 
26. 7. 2019 20:32 Odeslat příspěvek
mel jsem debetku mastercard od ebanky a ta mi praskla podel delsi strany v miste magnetickeho prouzku skoro do pulky ale v bankomatech a na terminalech fungovala jeste pul roku diky chipu dal (v te dobe jeste nebyl bezkontakt)

jinak sem vic jak pred rokem vypral na 60 billa kreditku od rb a pak ji postupne zacal vynechavat bezkontakt az prestal chodit uplne (nicmene na terminalech fungovala) tak sem si ji nechal vymenit a raifka mi dala bezplatne novou nicmene s o pul roku kratsi platnosti pac billa kreditka konci (tak sem si rikal ze kdybych to byl byval vedel, tak bych si byl byval nechal tu vypranou pac sem tim prisel o cca 3k v bonusech :-'(

jinak uz dva roky nosim jako zalohu v krytu telefonu kterej se dost hreje bezkontakni nalepku od rb a zatim i kdyz je pravidelne prikladana v aute spolecne s telefonem k magnetu tak prekvapive dobre funguje

no a na zaver k tematu failujich karet mam jednu debetni rok starou adeptku od rb ktera mi nefunguje jen v bankomatech ceskesporitelny (tri ruzne bankomaty cp mi v posledni dobe zahlasili ze tuto kartu nelze precist a nevybral sem tam s ni, nicmene kdyz sem hned potom sel k bankomatu csob a kb tak sel vyber s touto kartou v pohode a napoprve)


Offline - Mírně pokročilý Profil 
26. 7. 2019 22:28 Odeslat příspěvek
Debetka ČSOB přestala fungovat po dvou letech - nejdříve nešlo bezkontaktně platit a za asi půl roku přestala fungovat úplně. Vydali novou kartu, musel jsem ale na pobočku pro vyřízení...


Offline - Diskutér Profil 
27. 7. 2019 08:43 Odeslat příspěvek
jakou tak hodnotu má toto vzpomínkové vlákno? :-D


Offline - Diskutér Profil 
27. 7. 2019 08:59 Odeslat příspěvek
Někteří se potřebují vykecat či zviditelnit za každou cenu. :-))


Offline - Nadšenec Profil 
27. 7. 2019 13:17 Odeslat příspěvek
ja me jednu debetku tak jebnutou, ze jsem s ni bezkontaktne platil a platba se nikdy nestrhla.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku 1, 2, 3, #  Další stránka
Stránka 1 z 3 [ Příspěvků: 35 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies