FinExpert.cz

Přihlásit se




hypotéka nebo úvěr se záznamem v registru

Offline - Návštěvník Profil 
17. 9. 2019 14:33 Odeslat příspěvek
Ahoj,

chtěl bych poprosit o radu, jaké jsou možnosti hypotéky/spotřebitelského úvěru na bydlení pro člověka, který měl problémy s exekucí a má záznamy v registrech?

Kvůli dluhům u sociálky a pojišťovny byla vypsána exekuce na nemovitost. Exekuci vyplatil, stejně tak jako dluhy u cssz a pojišťovny. Dále měl 2 spotřebitelské úvěry a hypotéku, kde opakovaně nasbíral záznamy do registrů kvůli prodlení s platbami. Nyní všechny úvěry i hypotéku splatil.

Má hotovost 1,5m a chtěl by řešit bydlení, na které mu chybí cca 500-700tis. Kupovanou nemovitostí by bylo možné ručit. Otazka zní - jaké má možnosti financování? Co byste doporučili? Zonky?

Děkuji
Poslední příspěvek


Offline - Mírně pokročilý Profil 
17. 9. 2019 14:44 Odeslat příspěvek
Tak castecne zalezi, kdy tohle vsechno probehlo - pokud je to cerstve, tak s tim banky budou mit problem. Zonky by mohlo byt reseni - tezko rict, jak tam moc proklepavaji klienta + z nebankovek co vim, tak pul mega da cofidis (a ted i snad s normalnim/nelikvidacnim urokem).
Mozna by nebylo spatne zaplatit dve stovky a nechat si poslat, co ma v bankovnich registrech presne uvedeno - ale jak pises, nevypada to idealne.


Offline - Návštěvník Profil 
17. 9. 2019 15:07 Odeslat příspěvek
všechno je to čerstvé, úvěry byly splaceny ani ne před týdnem. řešíme to výhledově, protože v dané lokalitě, kde chce kupovat, se prostě za 1,5m nic moc sehnat nedá (resp nechce se uskromnit) a počítá s tím, že by si bral půjčku 500-700, ať už na koupi nebo rekonstrukci.

výpis mám, záznamů je tam dost (16x po splatnosti v průměru 10 dní, maximální částka 7300 Kč)


Offline - Nadšenec Profil 
18. 9. 2019 22:02 Odeslat příspěvek
za me to není zadna prekazka, nej nepocitej s reklamnima hodnotama, zastava bude, budes chtit 30%, pro banku akceptovatelny riziko


Offline - Mírně pokročilý Profil 
19. 9. 2019 05:48 Odeslat příspěvek
u nas v bance je to tvrdy KO na X let dopredu...ale pokud najde banku, ktere to nebude vadit, tak jen dobre pro nej :-)


Offline - Mírně pokročilý Profil 
23. 9. 2019 08:56 Odeslat příspěvek
LTV 25-35% není vůbec zlé a i kdyby se zas dostal do problémů prodej nemovitosti v dražbě by měl bez problémů pokrýt dlužnou částku. Ale tím, že záznamy v registrech jsou ještě čerstvé dává žadateli cejch rizikového klienta a těžko říct, jestli se najde banka která do toho půjde.

Pokud jde o výhledově řešení v horizontu 3-5 let, zvážil bych založení stavebka, ze kterého by po pár letech šel čerpat úvěr na bydlení. Pravidelným spořením každý měsíc po dobu několika let mu dá kladné body do scoringu při žádosti o úvěr - důležitá je pravidelnost a částečně mu to pomůže vyžehlit si negativní záznamy z minulosti. Ke konci roku navíc stavební spořitelny mají akce - slevy při zakládání.


Offline - Diskutér Profil 
23. 9. 2019 14:32 Odeslat příspěvek
asi nejdřív mu to dá Moneta, možná po půl roce, spíš po roce


Offline - Nadšenec Profil 
30. 10. 2019 21:04 Odeslat příspěvek
GE je zname svoji schovivavosti u uveru na vse, nevim zda to je taky u vetsich hypo půjček.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď

Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 8 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies