FinExpert.cz

Přihlásit se




lze ušetřit nákupem na splátky oproti cash?

Offline - Mírně pokročilý Profil 
23. 11. 2019 09:18 Odeslat příspěvek
Když jsem v obchodu s elektronikou vyučoval svoje dítka proč je cena na splátky nízká, a jak to je vlastně se splácením a RPSN, tak se mi prodavač vysmál s tím, že lidé běžně na splátky kupují a pak po prvním měsíci vše zaplatí. Demonstroval mi to na TV, která byla na splátky o cca 8t levnější, za první měsíc zaplatím 1t na úrocích splatím vše ukončím úvěr a 7t. mám v kapse.
Nedaří se mi dohledat nějaké relevantní informace, je to takto možné nebo mě chtěl jen nalákat na kopi TV?
Poslední příspěvek


Offline - Administrátor Profil 
23. 11. 2019 09:58 Odeslat příspěvek
Ano, někdy to tak skutečně je. Obchodník př prodeji na splátky poskytne slevu ze základní ceny zboží. No a protože úvěr je možné předčasně splatit (s malými sankcemi), lze na tom i vydělat.

Není to ale pravidlem, spíše jde o různé akční nabídky.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
23. 11. 2019 10:41 Odeslat příspěvek
A ted si vem, ze v autobazaru mas auto pri koupi na splatky levnejsi klidne o nekolik desitek tisic.


Offline - Diskutér Profil 
23. 11. 2019 11:17 Odeslat příspěvek
Koupil jsem takhle lednici v Planeu, sleva 15 nebo 20 % (přesně si to nepamatuju) byla při nákupu na splátky bez navýšení 10x desetina té snížené ceny. Je to přes Hello Bank.


Online - Inventář Profil 
23. 11. 2019 11:40 Odeslat příspěvek
Ono může být v případě obchodu s elektronikou zajímavé, že na splátkový prodej není nutno se na levnější cenu "kvalifikovat" ani čerpáním celé částky, ale jen nějakou minimální výši úvěru, což kdysi dávno bylo u žabožroutské lichvy 3000 Kč (kupoval jsem tímto způsobem tuším pračku - prodejce nabídl na celou kupní cenu slevu 10 %, tak proč ne - zbytek byl uhrazený kreditkou s vratkou)... Od smlouvy pak šlo klidně ve 14 denní lhůtě odstoupit, takže to nestálo ani to 1 %, ale jen pár korun na úrocích.

Ale platí, že taková akce musí právě probíhat a chce si to ohlídat případné záludnosti v podmínkách.


Offline - Diskutér Profil 
23. 11. 2019 12:10 Odeslat příspěvek
Samozřejmě, že lze ušetřit. Např. Datart má občas akce, kdy při nákupu na splátky BEZ NAVÝŠENÍ dá ještě slevu 10 % (maximálně 1000 Kč). Nic tedy nepřeplatíš a ještě máš slevu. Peníze, které bys musel zaplatit hned, tak můžeš ještě úročit na spořicím účtu (či jinde).


Offline - Diskutér Profil 
23. 11. 2019 13:37 Odeslat příspěvek
tudle v tv říkal odborník že nákup na splátky bez navýšení je běžná věc, akorát k tomu vydaj kreditku. moderátorka prej dostala kreditku u banky, pak tam zrušila účet - nevím jestli neříkala něco o převedení - takže asi v rámci mobility jí ho převedly. no a kreditka jí určitě zůstala viset v registrech. lidi jak si myslej, že když kartu neaktivovali, že to nemaj v registrech. asi úplně stejný jako když si nevyzvednou dopis tak, že neexistuje pohledávka
- prej dluh spí. pak nemá bejt 820 tisic lidi v exekuci.


Offline - Diskutér Profil 
23. 11. 2019 22:14 Odeslat příspěvek
To záleží, jak máš nastavený úvěr. Já třeba měl úvěr, kdy mi žádnou kreditku nevydali, prostě jsem jenom zaplatil 10x desetinu zboží a úvěr bylo ukončený. Takže odborník v TV si může myslet co chce, záleží co ty podepíšeš za smlouvu, pokud kreditku nechceš, nedostaneš ji, pokud si nepřečteš podmínky, máš kreditku, ale to už je tvůj problém.


Offline - Nadšenec Profil 
27. 11. 2019 23:19 Odeslat příspěvek
ja to delam velice rad, inflace, ty ty love mas pekne na sporaku, mas lepsi cash flow, pokud v tom není zadny priplatek vždy jdu do toho.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď

Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 9 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies