FinExpert.cz

Přihlásit se


Předchozí stránka  |  Další stránka

Moneta Bank - převzetí PPF - 2.pokus

Offline - Diskutér Profil 
6. 2. 2021 12:53 Odeslat příspěvek
Zatím nám přišlo předběžné info o korporátní akci na možnost odprodeje za danou cenu. Ještě prý přijde upřesnění o termínu. Posila to custody.
Poslední příspěvek


Offline - Nadšenec Profil 
6. 2. 2021 13:34 Odeslat příspěvek
Custody PPF nebo Monety nebo jaká? Mě nepřišlo nic.


Offline - Trvalý BAN Profil 
6. 2. 2021 15:16 Odeslat příspěvek
Máš málo akcií. On věděl, že se vyplatí přikoupit.
https://www.kurzy.cz/zpravy/553050-moneta-sef-spurny-nakoupil-dalsi-firemni-akcie-za-vice-nez-3-8-milionu-korun/
:D


Offline - Nadšenec Profil 
8. 2. 2021 18:42 Odeslat příspěvek
stepano píše
Nevíte jak takový dobrovolný prodej fakticky probíhá? Přijde mi nějaký dopis jestli chci prodat?

Zájemce o prodej akcií přijme veřejný návrh tak, že podepíše a doručí Agentovi vyplněný formulář, při využití zmocněnce originál či ověřenou kopii plné moci. Formulář i plná moc jsou zveřejněny na stránkách Tanemo. Vypořádání proběhne skrze centrální depozitář.
https://www.ppf.eu/cs/companies/tanemo-as


Offline - Návštěvník Profil 
15. 2. 2021 16:20 Odeslat příspěvek
Mam (bohuzel) par akcii MMB u Degiro a prave mi od Degira prisel mail "Tender offer - MONETA MONEY BANK AS (CZ0008040318)"...


Offline - Mírně pokročilý Profil 
15. 2. 2021 18:37 Odeslat příspěvek
Ja furt vaham, zda to za ted aktualnich 77kc neprodat resp. nezrealizovat zisk...
Nejaky prodej pres formular jde mimo me.

Spis proste vyhledove, zda ta investice bude dal za neco stat, nebo zda z toho Kellner udela nejakou hruzu O:-) :?:


Offline - Návštěvník Profil 
15. 2. 2021 20:46 Odeslat příspěvek
Take nevim. Ale uvazuji, ze bych prodal - precijen drzet si ceske akcie na Degiru je celkem neprakticke (daneni dividend). Resp. nabidnul bych k prodeji.


Offline - Diskutér Profil 
17. 2. 2021 11:05 Odeslat příspěvek
Zdravím Moneta nabízí investování bez vstupních poplatků nemáte zkušenosti / názor na nabízené fondy, Generali Fond,. NN(L) Intl Czech Bond a FF World Fund ?

Díky


Offline - Diskutér Profil 
17. 2. 2021 11:38 Odeslat příspěvek
Generali fondů mají několik.
Ty dluhopisy daly za 5 let záporný výnos a za 10 let asi 15 %. Nevím, jestli toto má smysl.
FF World Fund je takový jako že index. Spíš bych bral buď nějaké široké levné etf (vwce), nebo pak třeba ten FF Global Demographics Fund. Když koukám na jeho USD verzi, umí porážet index i přes poplatky, což je hezké, dokonce i nezvyklé.


Offline - Diskutér Profil 
17. 2. 2021 11:43 Odeslat příspěvek
Díky ale jak se v tom moc nevyznám, tak mi nezbývá než se spolehnout na nabízené investice ať už Moneta, nebo třeba ČSOB, tam mám 3 fondy bohatství, vyvážený a akciový a buď mohu něco přikoupit do těchto fondů za poplatky a nebo zkusit něco jiného, co právě nabízí například Moneta.


Offline - Nadšenec Profil 
17. 2. 2021 12:26 Odeslat příspěvek
Rada pro tebe, pokud chceš investovat (I do podílových fondů), tak si nastuduj aspoň základy a udělej si přehled. Možná zjistíš, že to není tak složité (základy) a třeba se rozhodneš investovat jinak.

Neznám tvojí situaci, zda máš plán, finanční rezervu, atd ale pokud vezmeme, že ano a máš dlouhodobý investiční horizont, tak se na fondy od banky vykašli. To kvůli poplatkům, které časem sežerou hodně peněz. Poplatky jsou jisté, výnosy ne a proto hromada z nás preferuje levné, likbidní a diverzifikované ETF- třeba IWDA, VWCE.

Máš ČSOB Premium, ti mají Patria broker a po založení máš 3 obchody na 3 měsíce zdarma. Patria je dražší broker, platí se mu i custody fee, ale pořád to je mnohem levnější, než fondy (záleží na investované částce).

Shrnu to, nespěchej a studuj. Poté se můžeš kvalifikovaně rozhodnout, jak správně v tvém případě zainvestovat. ETF nejsou tak pracná, ale pohodlnost nastavení trvalého příkazu u podílového fondu to není. Holt by si musel např 1 měsíčně párkrát kliknout na pár minut.


Offline - Diskutér Profil 
17. 2. 2021 12:55 Odeslat příspěvek
díky cz01, ano, mám připravené peníze na investice které mne neohrozí v případě propadu, mám strategii a ty ČSOB fondy, oni mi teď nabízí přikoupit.
Četl jsem toho dost ale nemám na obsluhu úplně čas i když 1x do měsíce bych určitě měl.
Pročtu dál a tohle zatím odmítnu.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
17. 2. 2021 13:33 Odeslat příspěvek
Souhlas s cz01, ta casova investice je spis jednorazova. Pokud se rozhodnes mesicne dokupovat ETF, tak to je par kliku. S delsim casovym horizontem a vyssi castkou bych nad tim urcite popremyslel.
Jen doplnim, ze cesky brokeri (FIO/patria) maji dost vysoke poplatky a nevyhodnou konverzi na EUR. Da se tedy sahnout po nejake nizkonakladove alternative. Pritelkyni jsme zridili Degiro. Ma tam nastaveny trvaly prikaz a jednou za mesic se tam prihlasi a koupi IWDA (kopiruje index akcii rozvinuteho sveta). Nakladovost je asi 0,2%, poplatky za nakup zhruba nula. Za 20 let ta nizsi nakladovost udela strasne moc.


Offline - Diskutér Profil 
17. 2. 2021 15:23 Odeslat příspěvek
Ok díky všem za komentáře, pročtu ještě pár informací a něco vymyslím sám bez banky.
Degiro znám, Patria mám tedy v ČSOB premium...
Díky


Offline - Inventář Profil 
17. 2. 2021 15:36 Odeslat příspěvek
cz01 píše
ETF nejsou tak pracná, ale pohodlnost nastavení trvalého příkazu u podílového fondu to není. Holt by si musel např 1 měsíčně párkrát kliknout na pár minut.

Ač tohle vlákno není úplně relevantní, tak ani tohle nějak plošně už v dnešní době neplatí - už to bylo i zmíněno v jiném vlákně, ale třeba u Trading 212 si lze založit koláč (pie) složený z ETF v libovolném poměru, do něhož lze buďto zainvestovat jedním kliknutím a částka se příslušně rozdělí podle vah daného pie - takhle lze investovat už prakticky od několika stokorun jako v případě podílového fondu a se stejnými nároky na údržbu. Při zapnutí funkce AutoInvest se není třeba starat ani o tohle - lze si navázat platební kartu a každý měsíc si z karty strhnou nastavenou částku (akorát nyní je problém s tím, že po dosažení limitu 2000 eur jsou další vklady kartou zatíženy poplatkem 0,7 % a AutoInvest aktuálně nepodporuje jiné způsoby vkladu, mělo by se chystat SEPA direct debit): https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... vest-work-

Pak ještě určitou alternativou můžou být některé z Robo-advisory platforem (Portu, Indigo, Fondee), kde je to v podstatě to samé, ale s 1% poplatkem ročně (což je ale pořád minimálně o polovinu levnější, než u běžných akciových podílových fondů). Na druhé straně nelze křivdit ani všem podílových fondům, konkrétně i Fidelity má v nabídce několik nízkonákladových indexových fondů s TER na úrovni ETF, ale nejsou moc v běžné distribuci (aspoň MMB je v nabídce mít nejspíš nebude)...
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku Předchozí stránka  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Další stránka
Stránka 3 z 15 [ Příspěvků: 216 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies