FinExpert.cz

Přihlásit se


Předchozí stránka  |  Další stránka

Air Bank

Offline - Mírně pokročilý Profil 
18. 4. 2021 20:12 Odeslat příspěvek
Tahle šmírovací aplikace je skutečně bizár. Když uživatel odmítne povolit "location services", dožaduje se jejich povolení pořád dokola v každém novém okně s odměnami. V AB jsou holt tradicne mistři v tom, jak prudit a nastvat klienta při používání jejich IB nebo SB. To i takový paskvil jako George hned vypadá jako skvělá služba :D
Poslední příspěvek


Online - Diskutér Profil 
18. 4. 2021 20:39 Odeslat příspěvek
MirekM. píše
Dnes (sobota) jsem platil v Albertu Air kartou téměř 2000 Kč. Měl jsem aktivovánu odměnu štědrý pátek a sobota 5 % za nákup nad 500 Kč a také 2 % za nákup nad 500 Kč. V SB mně svítí částka odměny odpovídající jen 2 %, očekával jsem odměnu 5 %. :-(

Odpověď na dotaz přes IB, třeba to někomu dalšímu pomůže:

"Odměny nestrháváme přímo z placené částky a nepřipisujeme je hned po platbě. Informace o zaznamenání využití odměny vyskočí po zaplacení vždy, když je předpoklad k tomu, že máte nárok na odměnu. Objeví se hned po zaplacení a Vy ji vidíte v budoucích odměnách. Teprve poté se čeká na schválení obchodníkem. Když není ihned předpoklad k získání odměny, nemusí to znamenat, že odměnu nezískáte.

Nárok na odměnu běžně uvidíte nejpozději 5 dní po zaúčtování, někdy to ale může trvat i déle. Poprosíme tak o trpělivost, zatím je pořád čas. K zaúčtování může dojít až za několik dní od provedení platby. Zaúčtovanou platbu poznáte tak, že u ní už nebude "Nezaúčtováno", ale "Úhrada kartou".

Nárok na odměnu pak najdete v mobilní aplikaci v záložce Odměny / Vaše odměny. Když obchodník bude ještě částku ověřovat, uvidíte tam symbol hodin a nápis "Čekáme na potvrzení odměny". Jakmile obchodník částku schválí, uvidíte ji místo hodin. Vyplatíme ji do 10. dne následujícího měsíce po jejím přiznání na účet ke kartě. Pokud budete mít odměn víc, vyplatíme je najednou.

Kdyby se delší dobu nic nedělo, nebo se nárok na odměnu objeví a zmizí, znamená to, že byla odměna zamítnutá pro nesplnění všech podmínek. Ty najdete vždy napsané v mobilní aplikaci v sekci Odměny u obchodníka."

PS: minarjo, dík za odpověď, dotaz přes IB jsem posílal po návratu z Albertu, tedy dříve než jsi mně odpověděl ...


Online - Mírně pokročilý Profil 
19. 4. 2021 06:38 Odeslat příspěvek
MirekM: Stejný problém a stejná odpověď.


Offline - Návštěvník Profil 
20. 4. 2021 09:15 Odeslat příspěvek
Tak z již potvrzené částky (cca 10Kč) u EUC lékarny, se najednou změnilo na "čekáme na potvrzení". No comment


Offline - Diskutér Profil 
20. 4. 2021 12:01 Odeslat příspěvek
myslel jsem, že se zbavím s GPay plastových karet, ale dnes mě vkladomat AIR Bank přesvědčil že asi ještě ne. Přes mobil nenabídne možnost vložení, což jsem netušil, zkoušel jsem to poprvé.


Online - Diskutér Profil 
20. 4. 2021 12:40 Odeslat příspěvek
Naposled jsem zkoušel vložení mobilem v AIR bance tak cca před rokem, kdy to také nešlo. Kartu lze pro vklady nahradit platební nálepkou, ale je to systémem z bláta do louže.
Doposud mně nebyl schopen nikdo vysvětli, proč lze mobilem vybírat, ale nelze vkládat.


Offline - Inventář Profil 
20. 4. 2021 13:00 Odeslat příspěvek
Pokud vím, tak vklad musí být proveden kontaktně mimo jiné proto, aby SW bankomatu z informace v kontaktním čipu hned poznal, že jde o vlastní kartu (což při Google pay, kdy je použito náhradní pseudo číslo-token karty, fakt nepozná) a nabídl ten vklad i dle toho v menu. Jiné banky na tom nejsou jinak.


Offline - Diskutér Profil 
20. 4. 2021 14:07 Odeslat příspěvek
vložil jsem pomocí kódu co mi vygenerovali na pobočce, ale tu proceduru už příště opakovat nechci. Radši si nechám u dokladů 2 karty kterými jsem příležitostně vkládal, Air a RB.


Offline - Nadšenec Profil 
20. 4. 2021 17:29 Odeslat příspěvek
Už mnohokrát se mi s GPay stalo,že sem nezaplatil na terminálu,protože to vypisovalo blbosti typu připojte se k internetu,nebo že kartou nejde platit,nebo použijte zásuvní kartu a porůzně. Přiložit kartu není tak efektní jak přiložit mobil,ale fyzickou zaplatím vždy.A o tom,dostat se mobilem do bankomatu bych taky mohl vyprávět,takže nejsi sám.A jak na mně koukají na terminálu ti co stojí v řadě,jestli tam onanuji nebo co.


Online - Diskutér Profil 
20. 4. 2021 17:49 Odeslat příspěvek
minarjo píše
Pokud vím, tak vklad musí být proveden kontaktně mimo jiné proto, aby SW bankomatu z informace v kontaktním čipu hned poznal, že jde o vlastní kartu (což při Google pay, kdy je použito náhradní pseudo číslo-token karty, fakt nepozná) a nabídl ten vklad i dle toho v menu. Jiné banky na tom nejsou jinak.

Vklad nemusí být proveden kartou kontaktně zasunutím karty do štěrbiny vkladomatu, ale musí být při vkladu použita na bezkontaktní čtečce karta nebo nálepka, nikoliv mobil (přes g-pay).


Offline - Inventář Profil 
20. 4. 2021 17:52 Odeslat příspěvek
Tak si to pletu s jinými bankomaty, nejspíš ČSOB. Tam musí být to zasunutí, aby se vklad vůbec v menu objevil


Online - Diskutér Profil 
20. 4. 2021 18:03 Odeslat příspěvek
Nejenom AIR vkladomaty fungují bezkontaktně, ale i vkladomaty Monety.


Offline - Nadšenec Profil 
20. 4. 2021 18:57 Odeslat příspěvek
Vklad mobilem umi CS a mam dojem, ze i Moneta...
(takze minarjo je zase uplne mimo)


Offline - Kolemjdoucí Profil 
20. 4. 2021 20:46 Odeslat příspěvek
Moneta mobilem určitě ne, kartou bezkontaktně ale ano.


Offline - Diskutér Profil 
22. 4. 2021 19:56 Odeslat příspěvek
Lze u AirB někde natrvalo nastavit, že chci platit okamžitou platbou (kde to lze) nebo se stále musí zatrhávat políčko ?
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku Předchozí stránka  1 ... 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371 ... 433  Další stránka
Stránka 368 z 433 [ Příspěvků: 6493 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies