FinExpert.cz

Přihlásit se


Předchozí stránka  |  Další stránka

Air Bank

Offline - Kolemjdoucí Profil 
6. 5. 2021 21:56 Odeslat příspěvek
To jsem rad ze to nechapu sam…
Poslední příspěvek


Offline - Diskutér Profil 
6. 5. 2021 22:03 Odeslat příspěvek
Po akvizici bude skupina PPF v nové bance vlastnit 55,38 procenta akcií, majoritním vlastníkem tedy bude PPF...


Offline - Diskutér Profil 
6. 5. 2021 22:10 Odeslat příspěvek
To jsem z posledního článku pochopil. Nepíšou ale, jestli PPF zařeže Monetu a zůstane Air nebo naopak. V článcích na Internetu se názory různí.


Offline - Diskutér Profil 
6. 5. 2021 22:11 Odeslat příspěvek
To nebylo zatím zveřejněno.


Offline - Diskutér Profil 
6. 5. 2021 22:24 Odeslat příspěvek
Při tím pokusu přes 3 lety měli v plánu zachovat značku Air Bank. To dává smysl i teď. Technicky asi také je lépe vybavena (modernější IT), kód banky se asi sjednotí, ale víc účtů je u Monety. Integrovat to, ať už kterýmkoliv směrem bude docela výzva.
No, já mám u Air aktivně používaný účet, u Monety hypotéku a trochu investic a Šikovnou kartu od HC. To jsem zvědav, u čeho se jak změní podmínky...


Offline - Inventář Profil 
7. 5. 2021 05:10 Odeslat příspěvek
Po právní stránce pohltí Moneta Air - právním nástupcem Air se stane Moneta. Ovšem o názvu nové banky, natož o ostatních podrobnostech zřejmě není jasno, každopádně nejsou informace. Při prvním návrhu se poměrně jasně hovořilo o tom, že zvětšená Moneta bude pak fungovat pod značkou Air bank, nyní se hovoří o nějakém hybridním názvu. Pokud jde o číslo banky, spíš bych si tipoval, že zanikne Air bank (to je pohlcený subjekt).


Offline - Trvalý BAN Profil 
7. 5. 2021 05:35 Odeslat příspěvek
Moneta má víc poboček i bankomatů, náklady na přejmenování by byly vyšší.


Offline - Diskutér Profil 
7. 5. 2021 06:45 Odeslat příspěvek
Bankomaty jsou pár polepů a sw, na mnoha místech jsou oba tak jeden zruší. Pobočky dost zredukovali (a i u nich ten redesign není nic mega nákladného a také jsou leckde obě, tady se ušetří). Vybudovat povědomí o značce stojí daleko víc a řekl bych, že Air zní líp. Moneta je taková bez barvy, chuti, zápachu a jsou lidé, co ještě úplně nevstřebali, že už není GE. No ale uvidíme, třeba mají za lubem něco jiného.


Offline - Diskutér Profil 
7. 5. 2021 12:09 Odeslat příspěvek
Airbank znělo líp před 5 lety, od té doby zrušili top3 garanci, ze smart bankingu udělali slevomat, kreditky neznají, účty pro právnické osoby neznají...
Systémy jsou modernější, to ano, ale služby čím dál horší...
Za mě (mám obě banky), by nejlepší bylo naroubovat produkty Monety na systémy Airbank.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
7. 5. 2021 12:29 Odeslat příspěvek
Ve skutečnosti PPF kupuje Monetu, nicméně důležité slovo bude mít i současné vedení Monety, hlavně její šéf Spurný by se mohl stát šéfem spojené banky. To je nemilá zpráva, protože "firemní kultura" Monety by převálcovala Air Bank - jak interně, tak ve vztahu ke klientům.

Například tady: "PPF chtěla v Monetě získat největší podíl akcií a pak Monetě prodat Air Bank, Home Credit a Zonky. Formálně by tedy Moneta kupovala Air Bank, reálně by však PPF ovládla vedle svých dosavadních firem i Monetu. PPF využívá toho, že vlastnická struktura Monety je od jejího vzniku stále velice roztříštěná." https://www.penize.cz/osobni-ucty/42640 ... -akcionari

A k tomu názvu: při prvním pokusu před dvěma lety se to mělo jmenovat Air bank. Byla na to podrobná prezentace porovnávající sílu obou značek, výhody apod. Za poslední dva roky se ale Moneta vylepšila, takže o názvu se zatím nemluví. Odkaz na tu prezentaci už bohužel z jejího webu Monety zmizel.


Offline - Inventář Profil 
7. 5. 2021 12:32 Odeslat příspěvek
Tipuji Moneta Air Bank, tak jak byla jedna z možností ve zde nedávno odkazovaném kvízu o historii bankovních fúzí. Není to v ČR obvyklé fúzovat i název, ve světě ale ano (ze známých i mezi investory třeba Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, BHP Billiton...), tak uvidíme :)


Offline - Přeborník Profil 
7. 5. 2021 13:46 Odeslat příspěvek
tmx643 píše
Airbank … Systémy jsou modernější, to ano, ale služby čím dál horší...
Já mám dojem, že Moneta má momentálně daleko větší snahu a objem změn. Něco z toho je samozřejmě čistě předělání toho strašně starého IB, ale když už tu kapacitu na takový projekt budou mít, je docela možné, že po dokončení migrace IB budou pokračovat stejným tempem. Stejně tak u Air Bank bych normálně čekal pokračování stejným tempem, tj. dost pomalý vývoj s málo změnami.


Offline - Diskutér Profil 
7. 5. 2021 14:03 Odeslat příspěvek
Podle mého je úplně jedno jaký název bude. Podstatné je spíše jak to bude s kódem banky a s lidma co mají účet u obou bank. A vzhledem k tomu že moneta má poměrně dost klientů tak aby se nestalo že se jim sejdou od obou bank dvě stejná čísla účtu u různých klientů.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
7. 5. 2021 14:16 Odeslat příspěvek
minarjo píše
Tipuji Moneta Air Bank, tak jak byla jedna z možností ve zde nedávno odkazovaném kvízu o historii bankovních fúzí. Není to v ČR obvyklé fúzovat i název, ve světě ale ano (ze známých i mezi investory třeba Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, BHP Billiton...), tak uvidíme :)


Souhlasím viz Generali Česká pojišťovna.


Offline - Trvalý BAN Profil 
7. 5. 2021 15:57 Odeslat příspěvek
To je ale strašný název.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku Předchozí stránka  1 ... 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374 ... 433  Další stránka
Stránka 371 z 433 [ Příspěvků: 6493 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies