FinExpert.cz

Přihlásit se




Vyplati se dnes Kreditni karta?

Offline - Návštěvník Profil 
21. 12. 2021 12:19 Odeslat příspěvek
Rekli byste, ze se dnes vyplati KK kvuli "kreditnimu skore"? Muj poradce mi doporucoval, ze to je vhodna cesta, jak si u banky vybudovat nejakou kladnou historii a ze pak muzu mit lehce vyhodnejsi podminky napr. u hypoteky.

Predavaji si vsak banky tyto informace? Dokazu si predstavit, ze ted budu pouzivat KK u jedne banky, ale za 3 roky si budu hypo vyrizovat u jine a tam mi muze byt nejaka kreditni historie k nicemu. Ma nekdo informace jak tohle v dnesni dobe funguje?

Co jsem koukal na odmeny, neni to zadne terno... vetsinou to max pokryje mesicni poplatek za vedeni (napr. A Karta u KB). Moneta ma KK zdarma, ale taky tam tech vyhod moc neni, tak premyslim, jestli mi to za tu starost vubec stoji...

Rad si poslechnu vase nazory, zda pouzivate KK, pripadne jakou/pripadne proc ne :-)
Poslední příspěvek


Offline - Nadšenec Profil 
21. 12. 2021 12:24 Odeslat příspěvek
Naopak. KK je při žádosti o hypo "přitěžující okolností" a je doporučováno ji před žádostí zrušit.


Offline - Návštěvník Profil 
21. 12. 2021 12:30 Odeslat příspěvek
To dava smysl, spis hadam, ze to bylo mysleno takto - 2 roky pred hypo mej KK, radne splacej, at banka vidi ze jsi spolehlivy... pred hypo by ji clovek asi urcite zrusil pokud by se to bance nelibilo.


Offline - Nadšenec Profil 
21. 12. 2021 12:38 Odeslat příspěvek
To moc velkou roli nehraje, navíc by to fungovalo jen kdybys měl KK od stejné banky jako hypo. V registrech toho zas tolik vidět není, jen výše kreditního rámce a jestli nejsi ve skluzu s placením. Ale už není vidět, jak moc ji používáš a jaký máš splátky.


Offline - Návštěvník Profil 
21. 12. 2021 12:43 Odeslat příspěvek
Banky při posuzování žádosti o hypo ke KK přihlížejí. Banky údajně počítají 10%, některé prý jen 5% úvěrového limitu, jako měsíční splátku úvěru. Jinými slovy, posoudí vaše příjmy a výdaje a do těch započtou i splátky všech úvěrů. Tedy máte-li KK s kreditem 100 000, banka automaticky započítá 10000 (resp. 5000 Kč) jako měsíční splátku úvěru i když ho vůbec nevyužíváte. Mě bylo doporučeno nerušit, ale snížit si kreditní limit na menší částku.
Já KK využívám aktivně, protože mám poštovku, resp. teď už ČSOB a tam se mi za každou platbu nad 100 (?) Kč připíší body do Světa odměn. Není to nic zásadního, ale ty body si pak můžu převést zpět na KK, jako splátku úvěru. Mám ale pocit, že kdysi těch bodů dávali více.

Jo a KK jsem si zřídila v době, kdy jsem plánovala jezdit do zahraničí a půjčovat si tam v půjčovně auto. Naprostá většina půjčoven akceptuje jen kreditky a ne debetky. Jinak ji nepotřebuji.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
21. 12. 2021 14:02 Odeslat příspěvek
Dr.D píše
To moc velkou roli nehraje, navíc by to fungovalo jen kdybys měl KK od stejné banky jako hypo. V registrech toho zas tolik vidět není, jen výše kreditního rámce a jestli nejsi ve skluzu s placením. Ale už není vidět, jak moc ji používáš a jaký máš splátky.

Je tam vidět i vypůjčená celková částka (pokud to tedy člověk nesplatí v tom samém měsíci, jako to dělá většina s Hello kreditkou).


Offline - Mírně pokročilý Profil 
21. 12. 2021 15:17 Odeslat příspěvek
Podle me je fajn si ji sjednat - my totiz v bance pak pri posuzovani nedame takoveho klienta do kose NEW, ale vidime u nej nejake CB skore - pokud nebude nic po splatnosti, tak skore bude nekde mezi J-M tzn. to, kde jsou banky rady, aby sve klienty mely a nemaji jim duvod hyposku nedat.

Do splatky se vetsinou bere 3% nebo 5% z toho ramce - tech 10% jsem jeste nikde nevidel...ale jako je to burt - pokud by proste byla hypoteka na hranici prijmu, tak by se pak kreditka zrusila -> nerusil bych ji predtim, ale nechal bych se k tomu bankou vyzvat popr. si to dat do naslednych podminek do smlouvy jako podminku k cerpani hypoteky - bezna praxe.

Samozrejme pokud to clovek s kreditkou neumi (a nechce umet) a bude platit uroky tzn. nezaplati cele castky nebo nedej boze bude nekde po splatnosti, tak idealne si ji nesjednavat - to by pak ublizilo.


Offline - Návštěvník Profil 
21. 12. 2021 15:55 Odeslat příspěvek
mlrs: těch 10% mi tvrdil jeden finanční poradce, možná kecal, on byl taková slibotechna obecně. Jiný poradce, přímo jen hypoteční, mi říkal o 5%.


Offline - Návštěvník Profil 
21. 12. 2021 16:06 Odeslat příspěvek
Zatím všem děkuji za reakce.

Platí tedy, že když budu mít KK např. u Spořky, tak to nebude mít vliv na případnou nabídku hypotéky u jakékoliv jiné banky, která k těmto datům přístup nemá...

S tím, jak se různé nabídky bank mění si nedokážu troufnout, kde můžu za pár let brát hypotéku, tudíž bude asi nejlepší vybrat si nejvýhodnější KK na trhu obecně, než se řídit přímo bankou... chtěl jsem to i z důvodu bezpečnosti, že nebudu muset chodit nikde s debetkou ke svému hlavnímu účtu a prakticky budu "riskovat" peníze banky, ne své.


Offline - Poslední varování Profil 
21. 12. 2021 17:00 Odeslat příspěvek
archas: bohuzel nemas to jako v USA, kde se to vylozene musi, utracet a vrazet idealne 10% z objemu penez ktere jsou na kk aby clovek mel dobre score :D
I zde ale bych rekl ze to tak trochu funguje. Je zajmave ze mi psali lidi co nemeli nikdy zadny uver, absolutne cisty, nikdy problemy s placenim a meli treba problem dostat i jen pujcku v AirBank :)
Opak ja co byl i na pracaku, socka, ale mel jsem historii, tak i ta AirBank a jine banky me cpali vecne prachy nebo ruzne i kreditky napr kdysi pred lety O.K. karta tu me dali i bez prace s limitem :D
U hypo nevim, ale hadam ze pokud bych to vse zrusil a sel zadat, ze to snad nekde uvidi ze jsem nejake produkty mel a ze je radne splatil :)


Offline - Mírně pokročilý Profil 
21. 12. 2021 18:18 Odeslat příspěvek
archas: k udajum samozrejme bude mit pristup kazda banka - od toho jsou bankovni registry - tzn. pokud si cokoliv vezmes - treba tu kreditku, tak tim vznika zapis do registru a jakmile si budes chtit brat jakykoliv jiny uverovy produkt (pujcka/hyposka/KTK), tak kazda banka v CR se do tohoto registru podiva a tam vse uvidi a pokud jsi byl v problemech, tak i X let zpetne.

Na to skore je jedno jestli kreditka nebo KTK - pripadne oboji -> manzelka ma KTK 10000kc a nikdy v zaporu nebyla a ma tusim skoro stejne dobre skore jako ja - a to ja doplatil spotrebak na auto, uver ze stavebka taky, mam 2 KTK, 2KK a hyposku X let a nikdy jsem nikde nemel problem.

Zalezi, zda chces tu kreditku vyuzivat a zda i tam mi nejake vyhody -> pac pokud jsou vyhody, tak s tim prichazi i nejaka nutnost neco plnit.
Opacne pak jsou kreditky, kde nic nedostanes, ale taky nemusis nic delat - ja mam jednu, kde neco dostavam zpet a musim neco plnit a druhou zalozni, kde mam vetsi limit, nic nedostavam, ale taky ji behem mesice nemusim vubec pouzit a je za 0kc.

Takze dobre vyuzivana nebo klidne i necerpana kreditka popr. kontokorent jsou oboji lepsi pro bankovni registry nez vubec nic...

bozenkakozena: no jo, ti toho nakecaji :-D


Offline - Nadšenec Profil 
21. 12. 2021 18:53 Odeslat příspěvek
Můžu být zvědavá jaké KK máš?


Offline - Mírně pokročilý Profil 
21. 12. 2021 19:10 Odeslat příspěvek
Mam Monetu - ta mi vraci 1% a jen z neceho a RB Easy, kde nemusim vubec nic resit...celkove tedy na tom nic moc netrhnu, ale spis jsem si zvyknul, ze proste cely mesic platim kreditkama a kdyz prijde vyplata, tak to komplet zaplatim a znova...
U Monety musim tusim zaplatit aspon 3000kc mesicne, jinak by byl 50kc poplatecek.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď

Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 13 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies