FinExpert.cz |
Přihlásit se |
Superfórum » Obsah fóra » Bydlení » Bydlení: finance a legislativa |
|
Jak nejvýhodněji vypovědět stavební spoření? |
---|
![]() ![]() |
12. 12. 2022 14:29 ![]() |
Dobrý den,
mám stavební spoření u Stavební spořitelny České spořitelny. Mnoho let po vázací době (je staré 22 let - Naspořeno 300.000, Cílová částka 1 mil.) Úrok 2%. Mám v plánu letos vložit 20.000, na začátku příštího roku dalších 20.000, abych dostal státní podporu a pak vypovědět. Ty peníze momentálně nepotřebuji, ale nechci je nechat na 2% úroku. Je to rozumná úvaha nebo mám nějakou výhodnější možnost postupu? |
Poslední příspěvek |
![]() ![]() |
12. 12. 2022 15:17 ![]() |
Váš postup je myslím správný, není moc důvodů nechávat peníze na 2% úroku. Za zvážení ještě stojí, jakou úrokovou sazbu z úvěru máte ve smlouvě sjednanou - pokud by to byla třeba 4%, která dnes nikde na hypotéce nedostanete, zda na zbylých 700 tis. Kč nevyužijete (nebo třeba někdo v rodině) poměrně výhodný úvěr pro potřeby bydlení...
|
![]() ![]() |
12. 12. 2022 19:16 ![]() |
Výpovědní lhůta pro stavební spořitelny je 3 měsíce-ke konci třetího měsíce pošle peníze.
Proto jsem já vždy podávala výpověď 3 měsíce před koncem vázací lhůty, protože tak doběhla vázací lhůta a hned poté výpovědní lhůta, nedržela mi je další 3 měsíce. Být tebou, podám výpověď teď během prosince. Výpověď se podává nejlépe osobně na pobočce (jinak budeš muset ověřovat podpis), začne běžet od 1.1.2023, v lednu tam vlož 20000Kč. SS má 3 měsíce na poslání peněz, takže ti je pošle ke konci března. Pokud dáš výpověď až v lednu, peníze ti přijdou o měsíc později, ke konci dubna. Takže podat výpověď co nejdříve. |
![]() ![]() |
13. 12. 2022 12:07 ![]() |
Díky za rady.
Ten postup výpovědi ještě v prosinci by mne nenapadl. Super nápad jak to urychlit. Díky moc. |
Nahoru |
Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 4 ] Předchozí téma | Následující téma |
Verze pro tisk |
Superfórum » Obsah fóra » Bydlení » Bydlení: finance a legislativa |
Hledat |
Zobrazit v normálním vzhledu |
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies |