FinExpert.cz

Přihlásit se


Předchozí stránka  |  Další stránka

mBank

Offline - Diskutér Profil 
11. 10. 2007 13:49 Odeslat příspěvek
Ja se priznam, ze na mBanku uz cekam docela dlouho a kvuli neustale odkladanemu startu se asi stanu zakaznikem jine banky (spis zalozny). To cekani mne uz stalo nekolik set korun.
Poslední příspěvek


Offline - Diskutér Profil 
11. 10. 2007 13:59 Odeslat příspěvek
Smekam, jestli se vam povede to, co se tisicum klientu byvale eBanky nepovedlo. A presne z toho duvodu tleskam, ze mBank prichazi do Ceska. Mam na mysli zrusene bankovni forum, ktereho se klienti dozadovali od jeho zruseni nekdy v roce 2001-2. Pokud s nami (jako klienty) zvladnete komunikovat na Internetu ve foru (at ve vasich barvach nebo zde) a v blogu, mozna se diky konkurenci v RB chyti za nos, ale mozna taky ne, zalezi i jak budete uspesni.

To cekani je(bylo) opravdu dlouhe a asi byl index ocekavani prilis veliky, take konkurence uz se stacila pripravit, abyste ji nepripravili o jeji nejlukrativnejsi klienty.


Offline - Kolemjdoucí Profil 
11. 10. 2007 14:41 Odeslat příspěvek
lemming píše
Ja se priznam, ze na mBanku uz cekam docela dlouho a kvuli neustale odkladanemu startu se asi stanu zakaznikem jine banky (spis zalozny). To cekani mne uz stalo nekolik set korun.


nebudu vás na sílu přesvědčovat: však proč byste platil komukoliv poplatky, přejděte a pokud je to dobrá volba, tak by vás další přechod neměl nic stát, ne? :) vyzkoušet mBank bude velmi snadné a hlavně - nic vás to stát nebude. jinak díky za komentáře... budu toho mít dost, ale mBank je jiná taky v tom, že na fórech může reagovat nejen PR oddělení, ale kterýkoliv ze zaměstnanců - ideálně ti, co dané problematice rozumí nejlépe (já nejsem žádný bankovní expert, ale bloger - vybrali si mě taky proto, abych mluvil jako člověk :)


Offline - Inventář Profil 
11. 10. 2007 15:10 Odeslat příspěvek
4honza píše
Mam na mysli zrusene bankovni forum, ktereho se klienti dozadovali od jeho zruseni nekdy v roce 2001-2.

Pokud se pamatuji, bylo to zrušení fóra prezentováno jako zlepšení služeb klientům... Je zajímavé, že řadě lidí nevadí, že z nich banka (nebo kdokoliv jiný) dělá blbce a ještě se za tu banku bijí na fórech, jaká je nej, nej...


Offline - Diskutér Profil 
11. 10. 2007 16:23 Odeslat příspěvek
To v zasade muze byt i pravda, ze to je zlepseni, ale jen pro "nektere klienty" - jak se rika nevedomost je sladka, co klienti nevi, netrapi je, dokud na to neprijdou a nekteri na to opravdu jeste neprisli...

Jinak vidim, v Cesku je mBank v mirnem skluzu proti Slovensku, tam uz maji dva prispevky na blogu, spoustu komentaru a verejne webove diskuse plne zastupcu mBanky :-) http://pocit.diskusie.sme.sk/viewdiscussion.php?spoj=clanok-3449183

A k tomu marketingovy reditel pise do komentaru na blogu, tak to se panove v nasich bankach asi dost podivi :-D


Offline - Kolemjdoucí Profil 
11. 10. 2007 16:39 Odeslat příspěvek
to jo, ale taky začali mnohem dřív, já jsem nastoupil 1.10. :) a na druhou stranu, u nás je tam těch komentářů fakt hodně za krátkou dobu... fórum v jeho stávající podobě (jak je na slovenském webu), se mi nezdá dost přehledné, tak jsem se radši rozhodl zkusit to s vývojáři aspoň trochu předělat, než spouštět co nejdřív, na úkor komfortu.


Offline - Diskutér Profil 
11. 10. 2007 18:04 Odeslat příspěvek
adam.zbiejczuk píše
nebudu vás na sílu přesvědčovat: však proč byste platil komukoliv poplatky, přejděte a pokud je to dobrá volba, tak by vás další přechod neměl nic stát, ne? :) vyzkoušet mBank bude velmi snadné a hlavně - nic vás to stát nebude.


Offline - Inventář Profil 
11. 10. 2007 19:49 Odeslat příspěvek
adam.zbiejczuk: možná by to chtělo nastudovat ceník FIO... jako vzor toho, co zdejší uživatelé vesměs chváli :D


Offline - Diskutér Profil 
11. 10. 2007 20:01 Odeslat příspěvek
Na druhou stranu je jasne, ze prijit s necim na trh, co jeste neni doladene a ma vice nez male mouchy, rovna se v pripade prichodu banky fiasku. Banka, ktera si takto zahrava s duverou klienta, nema prilis mnoho sanci se uchytit, zvlast u lidi, kteri maji nejaky rozhled a nejde jim jenom o usetrene dve koruny.

Ke svym trem beznym uctum si ucet v mBance zalozim, jak to bude mozne. Nerikam, ze se to stane muj primarni ucet, to totiz zavisi na mnoha okolnostech. Prekvapilo mne, ze mBank chce nabizet zdarma i odchozi platby (ferova cena mi prijde 2-3Kc), ale jsem zvedavy i na jeji bankovni system a zvlast se tesim, jestli nabidne pristi rok prijem a odesilani zahranicnich plateb za rozumne ceny, protoze tohle mi v CR dost chybi.


Offline - Diskutér Profil 
11. 10. 2007 20:20 Odeslat příspěvek
mikicz: FIO ma cca 7 tisic clenu, to je proti 10 milionu obcanu naseho statu zanedbatelne cislo (z tech 10mil bude mit nejakych 8 milionu nejaky bezny ucet). Pustit na tech osm milionu milionu lidi kampan neco jako bankovni ucet bez poplatku je nebezpecne :-), aby si nemysleli, ze je to zase nejaky podvod na ne. Ale je pravda, ze zase tak pulka z nich nema prehled, kolik v bance mesicne plati (takze jim to bude jedno).

Zajimava vyzva budou poplatky za vyber z cizich bankomatu, protoze tady si velci hraci na trhu (CS, KB, GE) chteji udrzovat vysoke poplatky, jez si mezi sebou banky plati, a jedina trochu pristupna banka je CSOB, ktera zpristupnila svoje bankomaty za rozumny peniz mensim bankam.


Offline - Inventář Profil 
11. 10. 2007 21:54 Odeslat příspěvek
Nevím, jestli zrovna u ČSOB hrají poplatky za výběr z bankomatu roli... Většinou platím kartou, pochopitelně ne noviny nebo limonádu, ale nákupy přes 300,- Kč ano... A nákup přes 300,- dnes není problém ani pro medvěda samotáře, když máslo stojí 39,90 Kč, o ceně sýrů ani nemluvě... A k tomu lze na karty ČSOB vybrat cashback, takze člověk má i na pivo v rodné vísce...

BTW tuším ve středu byla na kurzy.cz zpráva, že cena pšenice na burze prudce padá, načež ve čtvrtek ráno nám ve sdělovacích prostředcích oznámili soudruzi z pekáren, že se do konce roku máme připravit na nejméně 25% zdražení pečiva...


Offline - Inventář Profil 
11. 10. 2007 22:08 Odeslat příspěvek
lemming: ja taky necekal a uz mam ucet u FIO :mrgreen:


Offline - Diskutér Profil 
12. 10. 2007 07:06 Odeslat příspěvek
S tim poplatkem za vyber z ciziho bankomatu jsem to myslel tak, ze je to jedna z polozek v bankovnim ceniku, jejiz naklady muze banka ovlivnit minimalne a dokonce nektere banky to dotuji z jinych produktu. Tady funguje oligopol a bez stotisicovych poctu zakazniku se proste bance nevyplati tu sit vyrazne rozsirovat. Tato polozka je v ceniku dulezita pro lidi z mensich mest, kde jsou na namesti 2-3 bankomaty a pak 2-3 obchody, ktere akceptuji platebni karty.

A kdyz odbocim k te cene psenice, to co napsali je mirne zavadejici. Minuly rok byla cena na americke burze cca kolem 4,50$ dolaru za busl a cena nejobchodovanejsiho prosincoveho kontraktu je ted 8,70$ za busl. Ta cena spadla z 9,50$. Sice dolar klesal a tuzozemci to nenakupuji na americkych burzach, ale je videt, ze psenice sla nahoru slusne.
http://charts3.barchart.com/chart.asp?sym=ZWZ7&data=A&jav=adv&vol=Y&divd=Y&evnt=adv&grid=Y&code=BSTK&org=stk&fix=


Offline - Kolemjdoucí Profil 
12. 10. 2007 09:32 Odeslat příspěvek
O FIO samozřejmě víme, a i když to podle mě není naše hlavní konkurence, jejich nabídku sledujeme. otázka výběrů z bankomatů: to je samozřejmě velice ožehavé téma, které si vyžaduje inovativní řešení (protože jak bylo správně řečeno, banka to do značné míry neovlivní a vybudovat síť tisíců bankomatů ještě před startem logicky není možné) - a o našem řešení neprozradím nic, i kdybyste mě mučili, protože to bude překvapení, které bude určitě jedním z hlavních taháků celé launch kampaně :)


Offline - Diskutér Profil 
12. 10. 2007 10:05 Odeslat příspěvek
Úplně postačí 2 výběry v měsíci zdarma. Pro lidi hopsající denně u bankomatu je tu ČS, která je podojí, případně si koupí bezplatný výběry v balíčku za nekřesťanských 69 Kč a budou si myslet jak na to vyzráli :-)
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku Předchozí stránka  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 883  Další stránka
Stránka 3 z 883 [ Příspěvků: 13240 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies