700 000 Kč - kam krátkodobě investovat?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod osobne 4. 3. 2007 08:55

Mám na vkladovém účtu ČS vloženu částku 700 000 Kč, kterou momentálně nepotřebuji. Vždy na 7 dnů a automaticky obnovován. Úroková sazba je 1,55 %. Kde bych mohl krátkodobou investicí v řádu měsíců (maximálně půl roku) vydělat více než na tom vkladovém účtu?
Naposledy upravil osobne dne 1. 5. 2007 08:43, celkově upraveno 1
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod lemming 4. 3. 2007 11:37

Maximalne tak na ING konto kde jsou necela 2%. Cokoli jinyho je na tak kratkou dobu moc rizikovy.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod JozefV 4. 3. 2007 21:11

To je 2% za 6 mesiacov?
JozefV
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lemming 4. 3. 2007 21:25

2% p.a., pochopitelne.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod osobne 6. 3. 2007 05:37

lemming píše:Maximalne tak na ING konto kde jsou necela 2%. Cokoli jinyho je na tak kratkou dobu moc rizikovy.

To bych si kvůli tomu musel také zřídit běžný účet u ING, nebo nemusel?
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 3. 2007 08:50

"Bezrizikové investice" neexistují. V tomhle případě připadá v úvahu opravdu jenom nějaký druh termínovaného vkladu. A to buď v bance (v tuhle chvíli asi jedině ING s 1,9 % p. a.) nebo nějaké záložně.

Já (kromě jiných) mám 14 denní revolvingový termínovaný vklad u FIO. Úroková sazba se odvíjí od zůstatku, v tomto případě (zůstatek mezi 500 000 a 1 000 000 Kč) by činila 2,95 % p. a.

V obou případech je třeba založit si příslušný účet (v obou případech je to zdarma), u FIO se musí člověk stát ještě klientem záložny (členský vklad 1 Kč).

Zaregistroval jsem ještě masivní kampaň WPB (http://www.wpb.cz), která má ještě lepší sazby (6 měsíců termíňák se zůstatkem nad 500 000 Kč má sazbu 4,05 % p. a.). Ale nic o ní nevím (podmínky pro členství, jak douho je na trhu,...). Každopádně i ta je pojištěná a v případě krachu hrozí ztráta max. 10 % vkladu.

Ze všech úrokových sazeb je třeba odečíst 15 % daň z příjmů. Při stejné sazbě tak vychází hůř než stejně zhodnocený fond. Jenže ten může zrovna před očekávaným výběrem klesnout a ze zisku je tak rázem ztráta. A bohužel někdy může být ve ztrátě i dlouhodobě. Např. známý dal v roce 2000 do Pioneeru 500 000 Kč a dneska tam má lehce přes tři sta tisíc :-(((
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod osobne 7. 3. 2007 11:36

Tak to ty peníze asi ponechám na tom vkladovém účtu ČS.
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Rop 7. 3. 2007 12:40

Ovšem za úrok nižší než je inflace ... :-(
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod osobne 9. 3. 2007 17:11

Rop: Co naděláš. Člověk si holt nevybere.
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Hlava 1. 5. 2007 08:26

Vkladový účet ČS 1,55%, ING konto 2% ... já mám teď asi 1/2 částku "odloženou" na termínovaným vkladu u FIO s automatickou obnovou co 14 dní a úročením 2,32% p.a. Samozřejmě komplet zdarma (vedení, atd).
Ale taky dumám co s tím dál ...
Hlava
Nadšenec