Nákup z Amazon.com

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod timo33 13. 6. 2007 14:42

Ahoj, možná to někomu bude k smíchu, ale potřeboval bych se Vás zeptat, jestli když si chci objednat věc z Amazonu, tak jestli zaplatím kromě poštovného i nějaké CLO. Je to věc cca kolem 5000Kč.

Tuším, že mi někdo říkal, že na věci nad 1000 se CLO platí, ale to jen opravdu tak matně vzpomínám... A co o tom víte Vy?

Předem díky za Vaše odpovědi. :?:
timo33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 13. 6. 2007 16:35

Clo se stanoví dle přesného druhu zboží .... záleží tedy co dovážíte a odkud ... něco může mít nulovou sazbu, něco může být osvobozeno z něčeho se platí .... zkuste se podívat do Společného celního sazebníku EU (existuje k tomu i návod).
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod cvachta 13. 6. 2007 17:12

A kde lze najít ten kód zboží? Chtěl bych si konkrétně objednat mp3 (MS Zune) z amazon.com...
cvachta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod timo33 13. 6. 2007 20:16

ale prosím já to chci s ameriky to mě nějak nejde píše mě to nejaký error :?: :?: :?:
timo33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod timo33 13. 6. 2007 20:31

už jsem to našel a prosím nepomohl by mi někdo jeslti mám dobře zadaný ten Kód,protože ten systém je strašně složitý ... http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... &Year=2007
timo33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 13. 6. 2007 22:02

Rekl bych ze to mate zarazene dobre ... :-)

Coz znamena 4,5 % clo ... + 19 % DPH

čili pokud to bude stat 5 000 Kč tak:
clo bude 5000 x 0,045 = 225 Kč
DPH bude 5225 x 0,19 = 992,75 Kč
Celkem zaplaceno na celnici = 1217,75 Kč
Cena celkem = 6217,75 Kč

Ted je otazka jestli celnici nejak si osefujou aby vypočítali clo ... ale to já už nevím jak to dělají u zásilek pač jsem to nikdy nedelal ... to musi rict uz nekdo jiny :-)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod cvachta 14. 6. 2007 05:29

Tak to je teda hezký, že tolik peněz půjde státu do kapsy... a já zejtra zase pojedu po tý silnici plný děr... hlavně že dám státu takový prachy na CLU a DPH. Fakt by mě zajímalo kam tyhle finance mizí.

Hele a myslíte si, že to proclej? Když to pude jako malej balíček a nebude na tom nic napsanýho...

A ten seznam (ty kódy) platí pro to co jde do EU? Nebo když to pude ze státu EU - třeba z Německa, tak to bude stejné?

A jinak když to proclí tak to vypadá tak, že jim to musím zaplatit, nebo mi to nevydají?
cvachta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod timo33 14. 6. 2007 07:28

Nebo když to pude ze státu EU - třeba z Německa, tak to bude stejné? jsou otevřené hranice tak by nemuselo být CLO? :?: :?: :?: :?: :?:
timo33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod timo33 14. 6. 2007 07:52

ale ten přehráva stojí už 5000 i s daní tak proč se platí etště jednou???
timo33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 14. 6. 2007 11:43

Protoze Paroubek :lol:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod timo33 14. 6. 2007 20:05

asi tag mno
timo33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 14. 6. 2007 23:53

No a neni to v USA tak, že pokud to vyvezes tak ti VAT vrateji?

Jinak tento systém DPH u nás platil dávno před Paroubkem a platí ve všech zemích kde je DPH (alias VAT) ... :roll:
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod aspire3k 14. 6. 2007 23:58

a neni to spis tak, ze amici nemaji vat na veci kupovane po netu?
mam takovej dojem ;) ze to tam tak par let maji - jako podporu internetu
resp. pokud je kupujici z jineho (u.s.) statu, tak neplati vat
aspire3k
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 15. 6. 2007 01:25

No to jsem taky nekde slysel ... ale nejsem si jist tak radsi nerekl ... s tim vyvozem jsem si jist ... s tim nakupem po netu jsem radsi mlcel ... abych nerikal nesmysle jako nekteří jiní :-)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod aspire3k 15. 6. 2007 01:54

no ja to taky nekde slysel ;) ale hlavne to primo pisou na amazon.com v napovede pokud se da hledat 'tax'

a tudiz <tipuji>ze, u vyvozu jen kdyz to koupis v obchode osobne, pokud po netu a posles si to ke znamym, kde si to preberes a pak s tim pojedes pres caru tak ne, protoze to bude bez dane</tipuji>
aspire3k
Návštěvník

Další stránka