mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 10. 12. 2007 18:07

mikicz píše:vlazy: no tyhle debility byly i u nás... uvádět pobočku banky u které je účet. naštěstí je to už velmi dávno (10let?)v/quote]
Ano u nás v Česku je to už dávno, ale v Polsku bankovnictví v některých záležitostech je asi stále trochu zaostalé za některými jinými zeměmi a proto se prozatím ještě těch některých "debilit" nezbavili.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod TomZ 11. 12. 2007 00:06

Co se tyce karty, kterou dostanu v od mBank k mKontu, tak kdyz budu platit s ni v obchode, tak budu zadavat PIN, nebo stvrzovat podpisem? doufam, ze PIN... nebo to nezalezi na karte? Do ted mam od CS Visu electron a PIN nezadavam a stve me to...
TomZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 11. 12. 2007 06:53

Záleží to na kartě ... karta od mBank bude bez čipu ... čili stvrzovat podpisem ... čipové karty se plánují na první polovinu roku 2008 :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod TomZ 11. 12. 2007 07:23

Hmm tak to me docela mrzi :( Mno neudelam nic.

Jinak ptal jsem se na to pri zakladani uctu u mBank a rikala mi, ze snad chipove ani byt nemaji. Ale je pravda, ze ty lidi mi tam prisli velice amatersti (ne arogantni, ani se nepovysovali, jen amatersti!) takze bud nevedeli, nebo se moc nedalo verit tomu co rikali.
TomZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 11. 12. 2007 09:34

Tak pár osobních zkušeností se zakládáním eMAXu. Zaregistroval jsem se hned v neděli jak to rozjeli, tj. 25.11. Asi po třech dnech potvrzení mailem, 6.12. volali kvůli kurýrovi, nejbližší termín na dnes, tj. 11. prosince (místo slíbeného týdne doba více než 2x delší).

Tak čekám kurýra na 9.00, jak jsem se s nima telefonicky domluvil. O půl desátý volá slípka, že toho má moc, že musí objet 20 zákazníků a podobný plky, a jestli na ní můžu počkat, že by přijela odpoledne mezi 3. a 4.

Takže když to shrnu, tak ať se jde mBanka s takovýmhle řešením vys**t!
Ve srovnání s tím je i korespondenční založení ING konta hračka, tam stačilo ověřit podpis na smlouvách a bylo to hotovo.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 11. 12. 2007 10:36

Jestli je pravda, že v prvním návalu se přihlásilo 10000 lidí, tak se není co divit. Toto číslo kdosi zmínil v diskusi, takže je bez záruky.

Tohle nečekali asi ani v těch nejlepších snech, pokud je to opravdu tolik, tak bych nad českým klientem ještě hůl nelámal
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod LITCHI 11. 12. 2007 14:23

Jsou uz "nejake" zkusenosti s vyrizenim hypoteky u teto banky?
LITCHI
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ivok24 11. 12. 2007 14:30

Hypoteky slibujou az na leden...
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koumeles 11. 12. 2007 17:33

Na hypoteku jsem zvedavy...hodne se mi zamlouva...si pockam
Koumeles
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 11. 12. 2007 17:37

Jestli to bude funkcni jako jejich ucty, tak nas Buh chran :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod KubaPa 11. 12. 2007 20:52

S474N píše:Jestli to bude funkcni jako jejich ucty, tak nas Buh chran :mrgreen:
Taky jsem zvědavej, je to asi to jediný, co nemá na českým trhu srovnatelný nikdo jinej (ty služby, který zatím spustili se daj nahradit kombinací FIO a ING, aniž by člověk něco platil a jen s mírným omezením u spořícího účtu (výběr kartou až za cca 2 dny od rozhodnutí, úrok "jen" 2,5%) Ale jestli rychle nevyřešej ten bordel co v tom maj, tak to bude trochu adrenalin :mrgreen:
KubaPa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 12. 2007 12:39

Zajímalo by mne jak je to u mBank s vkládáním peněz na účty.
Peníze se tam dá zaslat převodem z účtu v jiné bance, ale je asi nesmysl abych kvůli účtu v mBank musel mít ještě i nějaký účet v jiné bance pouze proto abych si mohl jeho prostřednictvím ukládat peníze na účet v mBank. Te jiné bance bych pak musel zbytečně platit za vedení účtu a za převody peněz do mBank.
Dá se tam peníze zaslat i složenkou, ale v tomto případě je zase třeba zbytečně platit minimálně asi 20 Kč poště za složenku.
Nejlepší pro klienty banky by asi bylo vložít ty peníze někde u pokladny. Mají sice nějaké mKiosky a Finanční centera kde by snad mělo být možné peníze vložít přímo u pokladny, ale ty jsou nebo jsou plánované pouze ve větších (asi krajských) městech kde to pro mnohé lidí může být možná trochu daleko.
Internetové a telefonní bankovnictví je sice dobré a pro banku je to asi levnější, ale peníze v hotovosti si přes internet nebo telefon nikdo na účet nevloží. Měli by proto mít nějak vyřešenou mořnost vkládání peněz na účty přímo v hotovostí.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod TomZ 12. 12. 2007 14:34

vlazy: bud pred kiosky a centra a nebo v nejake bance. Stejne to je s vyberem hotovosti. Jen nevim kolik se za to plati..
TomZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 12. 2007 14:55

TomZ píše:vlazy: bud pred kiosky a centra a nebo v nejake bance. Stejne to je s vyberem hotovosti. Jen nevim kolik se za to plati..
Ty kiosky a centra asi nebudou mít všude po celé republice. Alespoň tak to prozatím vypadá. Kdo nebydlí někde kde v blízkostí jeho bydliště má nebo bude mít mBank svůj kiosk nebo cetrum tak tato banka pro něho z důvodu vkládaní peněz nemusí být až tak výhodná jak vypadá. Vedení účtu v jiné bance kvůli možnosti převodu peněz na účet do mBank něco stojí a zasílaní těch peněz složenkou taky není zdarma. Pokud tutu záležitost mBank nějak rozumně nevyřeší tak některým lidém asi nebude vyhovovat.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ivok24 12. 12. 2007 15:09

vlazy: jsem divnej, kdyz jsem za deset let, co vlastnim bankovni ucet, na nej nikdy nevkladal penize v hotovosti?
ivok24
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka